Penktadienio vakarą Katedros aikštėje vykęs didysis atidarymo koncertas buvo patikėtas garsiai indie roko grupei iš Liverpulio „Circa Waves“, kurios itin britiškas skambesys ir uždeganti muzikantų energija pakerėjo visą aikštę užpildžiusią minią žiūrovų, rašoma pranešime spaudai.

Po įspūdingo britų pasirodymo kiek kitokių emocijų pliūpsnį aikštėje susirinkusiai publikai pateikė charizmatiškasis atlikėjas Vidas Bareikis, išskirtiniame koncerte kartu su su „VB gang“ komanda pristatęs energingą bei tik jam būdingų šou elementų pripildytą muzikinę programą.

Klausytojai turėjo galimybę mėgautis ne tik žinomiausiomis jo dainomis „Trys Kanados“, „Ežero dugne“, „Nervai“, „Pažiūrėk į mane mama“, „Pusvalanduko“, bet ir išgirsti naujausias.

Pirmosios dienos akimirkos:

Itin gausiu publikos dėmesiu vakar taip pat mėgavosi ir kartu su minia šėlo prie V. Kudirkos aikštės įkurtoje „Veiksmų“ scenoje koncertavusios grupės „jautì“ ir „Colours of Bubbles“, prie Baltojo tilto ant Neries upės įrengtoje „Atspindžių“ scenoje didžiulio gerbėjų palaikymo sulaukė įspūdingas Konstantino Lilo pasirodymas bei kitų žinomų muzikos atlikėjų koncertai.

Vėlyvą penktadienio vakarą Lietuvos sostinės naktinį dangų kosminėmis spalvomis užliejo rekordinis lazerių šou „Kosmosas“, lankytojus pakvietęs į „tarpgalaktinę“ kelionę ir panardinęs į meteorų lietų.

„Sostinės dienos 2024“ tęsiasi rugpjūčio 31 ir rugsėjo 1 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.