„Muzikiniame klipe „Skylės“ užfiksuoti Kauno architektūros fasaduose pasikartojantys apskritimai – tarsi „ateiviški“ langai, savotiškos skylės, kurios klausytojui padės „įkristi“ ar „įlįsti“ į dainą“, – tikisi roko muzikantas iš Kauno.

„Tokius simbolinius vaizdus galėjo padiktuoti ir tai, kad dainos tekste panaudojau žinomo rašytojo Sigito Parulskio eilėraščio „Skylės“ fragmentą (iš knygos „Mortui sepulti sint“)“, – svarsto dainos autorius.

Anot jo, poetiškas kūrinys leis iš naujo prisijaukinti rudeniškas gatves – tarsi užpildyti tą „skylę“ ar „tarpą“, kurį sukūrė vasariškas atotrūkis nuo miesto.

Nuo Žaliakalnio palėpės iki sendaikčių angaro

Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje žiūrovų dėmesį su daina „Vilnius Calling“ patraukęs Rokas savo muzikiniuose klipuose jau ne pirmą kartą atskleidžia dar nematytus gimtojo miesto kampus.

Kartu su video kūrėju Andriumi Zubkovu dainų autorius jau lankėsi buvusioje radijo technikos gamykloje (klipas „Pilnaties Diena)“ ar seno Žaliakalnio namo palėpėje (klipas „Akis Nuleidom“). Tuo tarpu, dainos „Saldus Stiklas“ vizualinis pasakojimas rutuliojasi legendiniame Šančių restorane „Kastytis“. Įdomu tai, kad nuo 1968-ųjų metų veikęs restoranas pasižymi jūriniais interjero motyvais.

Roko Poviliaus klipas „Skylės“ atveria slaptas Kauno vietas

R. Poviliaus dainų „Gali“ ir „Tušti Buteliai“ vaizdo klipuose video kūrėjas Gediminas Sitavičius įamžino Aleksoto „Sendaikčių Sandėlio“ erdves, kurios tarsi primena futuristinę bažnyčią. Tiesa, šis mikrorajonas Roko kūryboje išnyra taip pat ne pirmą kartą – dar 2018-aisiais pasirodė jo kūrinys „Aleksoto Panorama“.

Kauno vietos pasirinktos intuityviai

„Taip jau nutinka, kad vos parašius dainą, galvoje iš karto išnyra ją iliustruojantys gimtojo miesto pastatai ar interjerai. Lokacijos tarsi pačios apie save primena“, – stebisi dainų autorius ir atlikėjas.

„Dainai „Nesikartos“ netgi panaudojau savo krikštynų kadrus iš 1994-ųjų Kauno. Juose galime išvysti, kaip tuo metu atrodė Soboras ar Nepriklausomybės aikštė. Taip pat žiūrovai gali stebėti 90-ųjų Mindaugo prospektą, Vytauto prospektą ar Birštono gatvę pro „Opel“ „Ascona“ automobilio langus, – pasakoja R. Povilius.

Paslaptys, Berlynas ir kiti miestai

„Kaune slypi dar daug dėmesio vertų lobių. Nors pastaraisiais metais Kauno architektūrai ir istorijai skiriama vis daugiau dėmesio, dar tikrai ne viską parodėme“, – pabrėžia roko muzikantas.

Atidesni žiūrovai pastebės, kad naujausio R. Poviliaus muzikinio klipo „Skylės“ kadruose režisierius Simas Simon paliko ir tarptautinių staigmenų. Čia Kauno architektūros elementai susijungia su detalėmis iš paties Berlyno.

„Kas žino, gal vieną dieną pagal mano muzikinius klipus bus rengiamos teminės ekskursijos po Kauną ar kitus miestus“, – juokiasi Rokas, ateityje žadantis muzikos pagalba atskleisti ir daugiau miestų vaizdų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją