Legendinis vokiečių trio, be kurių elektroninės muzikos scena pasaulyje būtų visai kitokia, rašoma pranešime spaudai. Nėra, ką daug kalbėti apie „Moderat“. Tiek Apparat, tiek „Modeselektor“, Lietuvos publika puikiai juos pažįsta ir myli. Sunku netgi būtų suskaičiuoti visas jų viešnages Lietuvoje. Visi jie savaip išvedė iš kelio jau porą Vilniaus naktinėtojų ir melomanų kartų. Galima būtų prirašyti begalybę epitetų jiems, kaip elektroninės muzikos kalviams. Jie tokie yra vieninteliai ir daug metų „on top“. Gal todėl, kad visada yra bent dviem žingsniais toliau, nei kiti?

2022 vasarą „Moderat“ buvo pagrindinis naujo miesto festivalio „8 Festival” vardas ir Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme pasirodė visu gražumu. Istorinė festivalio nuotrauka su vaivorykštės spalvų užrašu Vilnius atmintyje išliks dar labai ilgai.

Šiandienos koncertas sostinėje – „Moderat“ albumą „MORE D4TA” pristatančio koncertų turo po pasaulį dalis. Šis turas ir dar vienas grupės etapas artėja į pabaigą.

Vietinis palaikymas - Monikaze

Dar viena gera šio koncerto žinia. Paaiškėjo, kas apšildys „Moderat“ pasirodymus Baltijos šalyse. Tai bene skambiausia Lietuvos elektroninės muzikos kūrėja Monikaze. Kas jau kas, bet Monika tikrai nusipelnė tokios galimybės ir pažinties su „Moderat“.

Monikaze apšildys savo herojus Vilniuje ir Rygoje. Ją „Moderat“ komanda pasirinko iš tuzino kitų. Monikai tai bus jau antras toks kartas agentūros istorijoje ir pirmas toks Rygoje. Priminsime, kad kadaise Monikaze Botanikos sode Kairėnuose dalinosi viena scena su Kanados elektroninės muzikos profesoriumi Caribou.

„8 Days A Week” veikla, ši platforma ir tokie koncertai padeda augti lietuvių muzikos kūrėjams. Taip visa scena kyla į viršų. Monikai tai bus puiki proga pasididinti savo auditoriją kelis kartus bei skambėti dar garsiau ir plačiau. Jos naujausias albumas „Weakness“ vertas perklausos nuo pradžių iki pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją