Sostinės centre galima išvysti ne tik muzikinių pasirodymų, bet ir mimos teatro, įvairių žanrų šokių. Smalsuoliai iš visų miestų užtvindo sostinės gatves.

Pasak renginio organizatorių, profesionalių muzikantų ir mėgėjų pasirodymai šiemet vyks 35-iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat ir Jungtinėse Amerikos Valstijose – Ann Arboro miestelyje, Mičigano valstijoje. Be to, Gatvės muzikos diena šiemet grįžta ir į Ukrainos sostinę Kyjivą.

Vilniuje, kaip ir kasmet, Gatvės muzikos diena startuos vidurdienį ir tęsis iki 22.00 val. vakaro.

Kaip skelbia organizatoriai, be gausybės muzikos renginių įvairiose sostinės vietose, ši diena neapsieis ir be jau tradicija tapusios grupės „Mood Sellers“ pučiamųjų instrumentų eisenos ir masinės būgnų improvizacijos „Drum2gether“.

Uždaryti Gatvės muzikos dieną vilniečiai bus kviečiami Halės turgavietėje vyksiančiose „dūzgėse“, kuriose skambės net trys scenos.

Šventė kasmet vyksta trečią gegužės šeštadienį. Ši tradicija prasidėjo dar 2007-aisiais, kai idėjos autorius muzikantas Andrius Mamontovas savo draugams išsiuntė elektroninį laišką ir pakvietė išeiti groti sostinės gatvėse.

Nuo to laiko idėja taip išpopuliarėjo, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet jau ir tarptautine tradicija. Muzikantai visą dieną koncertuoja įvairiose miesto vietose, o vėliau kartu su šventės žiūrovais kuria improvizuotą mušamųjų eiseną „Drum2gether“.

Gatvės muzikos diena vyksta daugybėje miestų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – sąrašas pildosi nuolat. Šventę ankstesniais metais savarankiškai organizavo: Latvija, Armėnija, Gruzija, Olandija, Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Baltarusija ir Airija. Lietuvių bendruomenės analogišką renginį surengė Kopenhagoje, Sicilijoje, Paryžiuje, Punske, Los Andžele, Taline, Jorke, Notingeme, Barnslėjuje, Konektikute, Bergene, Insbruke ir Londone.