Programoje – nuo gerai žinomos klasikos iki naujų talentų

Kaip ir kasmet, „Vasaros terasoje“ pasirodys būrys Lietuvos atlikėjų, o renginių spektras čia – kiekvienam skoniui: „Nei ekonominės krizės, nei pandemija neatėmė galimybės čia organizuoti renginius. „Vasaros terasa“ išlieka viena esminių renginių vietų Vilniuje ir kasmet pritraukia vis įvairesnę auditoriją“, – pranešime spaudai džiaugiasi čia renginius organizuojančios muzikos agentūros „DamnGood“ bendrasavininkė Greta Lechavičiūtė.

Šią savaitę savo koncertą čia surengs dainininkė Alina Orlova: „Man „Vasaros terasa“ alsuoja Senamiesčio širdies atmosfera, kuri susilieja su progresyvaus Vilniaus tendencijomis – gal todėl būdama šioje erdvėje jaučiu kažkokį lengvą siurrealistinį prieskonį“, – sako atlikėja, kuri jau šį trečiadienį, gegužės 22 d., „Vasaros terasoje“ atliks sapnais, poezija, ilgesiu ir viltimi prisotintą programą.

Ketvirtadienį, gegužės 23 d., ant scenos lips grupė „Rondo“. Vienam vakarui ji užkaitins kiemą sena gera rokenrolo energija. Skambės nuo „Palauk, sustok“, „Rytas perone“ iki „Netikėk, ką priešai suoks“ ir daugybės kitų grupės hitų.

Taip pat čia jau suplanuoti Evgenya Redko, Rūtos MUR, „Saulės kliošo“, „G&G Sindikato“, „Skamp“, Džordanos Butkutės ir daugelio kitų Lietuvos atlikėjų soliniai koncertai. Kiekvieną pirmadienį „Vasaros terasoje“ vyksta elektroninės muzikos vakarėliai „Minimal Mondays“. Antradieniais – nemokama renginių serija „Mažieji atradimai“ skirta jauniesiems talentams.

Pasirodys ir Ukrainos atstovė „Eurovizijoje“

Kasmet „Vasaros terasą“ aplanko ir svečiai iš užsienio. Jau yra žinoma, kad čia pasirodys Lietuvoje pamėgta grupė „GusGus“ ir jau trečią kartą į šią koncertų erdvę po atviru dangumi sugrįš žmogus orkestras iš Anglijos Dub Fx:

„Kiekvieną kartą, kai atvykstu į Vilnių, pagalvoju, kodėl vis dar čia negyvenu“, – šypsosi Dub Fx. Pernai jis išleido naują albumą „Infinite Reflection“, kurį ir pristatys „Vasaros terasoje“.

Taip pat Vilnių jau antrą kartą aplankys ukrainiečių reperė Alyona Alyona, kuri šiemet atstovavo savo šalį didžiojoje „Eurovizijoje“ Malmėje. „The New York Times“ Alyona Alyona įvardino kaip vieną iš 15 įdomiausių Europos naujos kartos atlikėjų. Ją taip pat įvertino „The Guardian“ ir „Vogue“. Netrukus po to ukrainiečių reperė atsidūrė ir prestižiniame „Forbes 30 Under 30“ sąraše.

Alyona Alyona debiutinis vaizdo klipas „Ribki“ tapo virusiniu hitu Ukrainoje, po kurio pasirodymo jauna darželio auklėtoja iš nedidelio miestelio netoli Kyjivo per vieną naktį tapo tikra muzikos sensacija.

Ten Walls su GØYA ir „Superkolortas“ akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją