Marijus į sceną žengė pusę dviejų nakties ir atliko beveik pusantros valandos ilgio programą pavadintą „Live A/V“. Ji jau pristatyta daugelyje pasaulio muzikos sostinių – Londone, Niujorke, Majamyje ir kitur.

Muziką lydėjo šviesų šou ir vaizdo projekcijos su kosminiais vaizdais, retro estetikos 3D brėžiniais, taip pat „Ten Walls“ simboliu – dešimčia baltų juostų tamsiame fone.

Perbėgdamas nuo kompiuterio iki DJ pulto ir vis prisidegdamas cigaretę muzikantas atliko hitais tapusius „Ten Walls“ kūrinius „Requiem“, „Gotham“ ir „Walking With Elephants“. Pastarasis, publikos prašymu, buvo ir trumpai pakartotas.

„Ten Walls“ muzikos skambesys – tamsus house, techno ir kitų artimų elektroninės muzikos žanrų mišinys. „Lofte“ jį buvo galima girdėti visu pajėgumu. Į garso kokybę M. Adomaitis ir jo komanda žiūrėjo itin kruopščiai – aparatūra buvo derinta dar dieną prieš koncertą.

Klausytojams M. Adomaitį palydėjus ovacijomis iš jo pultą perėmė kolega iš Italijos, DJ'ėjus „Lehar“. Prieš pradedant groti „Ten Walls“, publika apšilo šokdama pagal Lietuvos elektroninės muzikos prodiuserių „Few Nolder“ ir klausytojams kol kas menkai pažįstamo, bet stiprų pasirodymą surengusio „Gardens of God“ muziką.

Pseudonimu „Mario Basanov“ M. Adomaitis elektroninę muziką kūrė jau daugiau nei dešimtmetį, pastaraisiais metais koncertavo ir tarptautiniu mastu. Tačiau 2013-ųjų pavasarį pakeitęs skambesį ir debiutavęs pseudonimu „Ten Walls“ muzikantas savo karjerą persikėlė į naują lygmenį.

Jau 2013-aisiais tuo metu dar mistiškas „Ten Walls“ (M. Adomaitis iš pradžių slėpė, jog yra šio projekto autorius, taip sukeldamas dar didesnį publikos susidomėjimą muzika) tapo vienu svarbiausių naujokų tarp pasaulio elektroninės muzikos klausytojų, o praėjusiais metais jis žengė į vienas gretas ir su pop žvaigždėmis.

Kompozicija „Walking With Elephants“ pateko į geriausiųjų Jungtinės Karalystės dainų dešimtuką, kur pakilo iki 6-os vietos atsidurdama greta dainų tokių atlikėjų, kaip Taylor Swift, Lana Del Rey ar Davidas Guetta. Belgijoje daina pakilo iki 4-osios populiariausių šalies dainų vietos, Škotijoje – iki 8-osios.

Elektroninės muzikos bendruomenė Marijaus taip pat nepamiršo. Įtakingas šio žanro muzikos žurnalas „Mixmag“ „Ten Walls“ išrinko metų žvaigžde („Star of the year“ apdovanojimas), o kitas ne mažiau svarbus tarptautinis žurnalas „DJ Mag“ „Walking With Elephants“ išrinko metų daina.

Sugebėjęs sužavėti tiek išskirtinai elektroninės, tiek populiariosios muzikos klausytojus daugelyje Vakarų šalių „Ten Walls“ tapo bene sėkmingiausiu tarptautiniu atlikėju modernios Lietuvos muzikos istorijoje. Jokiam kitam Lietuvos muzikantui nėra pavykę patekti į britų dainų Top-10 ar pakartoti kitų „Ten Walls“ pasiekimų.

„Ten Walls“ įrašų sėkmę lydėjo ir ypač plati koncertų geografija. Savo muzika jis yra šokdinęs publiką Amerikoje, Kanadoje, daugelyje Europos didmiesčių, tarp jų ir vasaros vakarėlių sostinėje Ibizoje. Tačiau kaip „Ten Walls“ Marijus Lietuvoje iki šio penktadienio nebuvo grojęs.

Jau sudėliotas „Ten Walls“ koncertų planas ir šiems metams. Po savaitės M. Adomaitis gros Vokietijoje ir Belgijoje, vėliau lauks net 10 koncertų Jungtinėje Karalystėje, taip pat Prancūzijoje ir Olandijoje. Patvirtintas ir pasirodymas viename svarbiausių elektroninės muzikos festivalių pasaulyje „Sonar“ Barselone, Ispanijoje.

Praėjusiais metais pradėjęs savo spurtą „Ten Walls“ 2015-aisiais nežada sustoti. Lietuvos publika buvo viena pirmųjų, tuo įsitikinusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)