Nors į sceną grupės nariai žengė tik praėjus kiek daugiau nuo skelbtos koncerto pradžios, gerbėjų tai neišgąsdino. Įsiaudrinę po apšildančios grupės pasirodymo ji jau nuo pirmųjų dainų akordų trypė ir šėlo kartu. Sėdimų vietų arenoje dar buvo likę, tačiau erdvė prieš sceną buvo sausakimša. Ten šėlę muzikantų gerbėjai jėgų netausojo.

Atlikdamas viena iš repertuaro dainų, grupėslyderis Eugene'as Huetzas scenoje gurkšnojo vyną iš dviejų butelių vienu metu. Jo purslų teko ir ant scenos kartu buvusiems grupės nariams, ir gerbėjams šokusiems prieš sceną.

Audringomis ovacijomis sutiktas „Gogol Bordello“ lyderis Eugene'as Huetzas su savo scenos partneriais  šėlo dvi valandas – grupė sugrojo daugiau nei dvidešimt dainų, tarp jų – puikiai žinomus hitus „Wonderlust King“, „Immigraniada“, „Start Wearing Purple“, „Malandrino“, „Pala Tute“ ir daugelį kitų.

„Gogol Bordello“ ir Šiaurės Amerikoje, ir Europoje yra linksmos, pankiškos energijos simbolis. Roką, Balkanų ritmus, Rytų Europos muzikos elementus sujungę muzikantai dainuoja keliomis kalbomis. Ne tik apie linksmus vakarėlius, bet ir apie sunkią emigrantų dalią, politiką, socialinę nelygybę ir daugybę kitų pasauliui svarbių temų. 

Pagrindinis grupės vokalistas ir ideologas Eugene'as Huetzas turi pakankamai patirties, kad galėtų rašyti tokias dainas. Ukrainoje gimusio 41-erių dainininko biografija – spalvinga ir stulbinamai įdomi. Emigravęs iš Ukrainos svajonių gyvenimą ir sėkmingą karjerą jis susikūrė Jungtinėse Amerikos Valstijose. 

Paskutinį kartą Lietuvoje  ši grupė koncertavo festivalyje „Be2Gether“ 2009-aisiais.  Jis tikino puikiai atsimenantis šią viešnagę. "Žinoma prisimenu mūsų pasirodymą Lietuvoje. Man jūsų šalis visada atrodė šiek tiek mistiška vieta. Pirmiausiai dėl to, jog mano giminaičiai yra kilę iš Lietuvos. Jie XX amžiaus pradžioje gyveno vokiškame krašte ir tik vėliau persikėlė gyventi į Kijevą. Antra, kiekvienam, gimusiam sovietmečiu, Baltijos šalys atrodė kaip dabartinis NATO. Tai buvo kiečiausia vieta visoje Sovietų Sąjungoje (šypsosi.) Kai koncertavome su „Gogol Bordello“ festivalyje „Be2Gether“, Lietuvoje lankiausi ne pirmą kartą. Dar paauglystėje iš Kijevo dažnai keliaudavau į Sankt Peterburgą, tuometinį Leningradą, aplankyti pačio kiečiausio roko klubo visoje šalyje. Mes su draugais specialiai keliaudavome per Baltijos šalis. Šluodavome visas Vilniaus, Rygos ir Talino vinilinių plokštelių parduotuves ieškodami liberalios muzikos, kuri, skirtingai nei Ukrainoje, pas jus buvo sėkmingai platinama. Visi tais laikais žinojo Baltijos šalis kaip labai vakarietišką kraštą", - likus keliesm mėnesiams iki viešnagės Lietuvos sostinėje naujienų portalui DELFI kalbėjo grupės lyderis Eugene'us Hutzas.

Kaip ir kitos žymios užsienio grupės, prieš viešnagę Vilniuje „Gogol Bordello“ koncerto rengėjams atsiuntė išsamų pageidavimų sąrašą – jį sudaro beveik 30 puslapių. „Mūsų koncerto scenoje dažnai būna aštuoni žmonės. Nemažai jų neturi antrosios pusės, todėl scenoje stengiasi atrodyti kaip įmanoma geriau. Šokis – geriausias būdas tai padaryti. Todėl būtina kiek įmanoma padidinti erdvę, kurioje būtų galima tai daryti“, - rašė grupė.

Toks prašymas buvo išsakytas ne veltui, ilgų distancijų bėgiku save vadinantis Eugene'as pusiau rimtai skaičiuoja, kad kas vakarą scenoje sulaksto per 30 kilometrų. Dar mokyklos laikais būsimoji roko žvaigždė buvo vienas Kijevo lyderių savo amžiaus grupėje, du kartus tapo miesto bėgimo čempionu. 

Linksmą pankroko, Rytų Europos, Pietų Amerikos ir Balkanų muzikos kokteilį kurianti grupė gyvuoja jau penkiolika metų.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)