Nors koncerte pasirodys net keturios to laikmečio žvaigždės, vienas atlikėjas – kultinė 90-ųjų legenda – turi šimtus tūkstančių gerbėjų visoje Lietuvoje. Tai viena garsiausių 90-ųjų grupių – Haddaway!

Haddaway, kurio tikrasis vardas yra Nestor Alexander Haddaway, yra Trinidadijos ir Vokietijos atlikėjas, garsiausiai žinomas savo 1990-ųjų hitais. Jis gimė 1965 metais Trinidad ir Tobage, tačiau užaugo Vokietijoje, kur pradėjo savo muzikinę karjerą.

90-ųjų diskoteka Lietuvoje – „90’s Disco fest“

Jo garsiausias kūrinys „What is Love“ tapo pasauliniu hitu ir suformavo šokių muzikos istoriją 1990-aisiais. Daina, išleista 1993 metais, pasižymi elektroniniu šokių ritmu ir įsimintinu, užburiančiu priedainiu. Ji tapo viena iš simbolinių šokių muzikos kūrinių to laikotarpio klubuose ir radijo stotyse. „What is Love“ išliko ne tik kaip vienkartinis hitas, bet ir ilgalaikė popkultūros dalis, dažnai naudojama filmuose, reklamose bei remiksuojama daugybės atlikėjų. Nors pats atlikėjas išleido ir daugiau dainų, būtent ši kompozicija tapo jo vizitine kortele ir pelnė jam tarptautinį pripažinimą.

Haddaway sukūrė ir kitus sėkmingus kūrinius, tokius kaip „Life“, kuris taip pat sulaukė nemažo populiarumo. Jo kūryboje dominavo energingi šokių ritmai, puikiai atspindintys laikmečio nuotaikas ir besikeičiančią muzikos industriją, kurioje elektroninė muzika tapo vis populiaresnė.

Nors Haddaway vėlesni albumai ir kūriniai nepasiekė ankstesnių hitų sėkmės, jis išliko aktyvus muzikinėje scenoje ir įrašų studijose. Jo muzika tapo šokių ir elektroninės muzikos simboliu, o „What is Love“ išlieka ne tik 1990-ųjų, bet ir viso popkultūros pasaulio klasika, kuri ir šiandien skamba vakarėliuose ir radijo stotyse visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją