Buckmaster De La Cruz – oficialus grupės didžėjus, nuo 12 metų kolekcionuojantis vinilines plokšteles. Jis yra ir vienas pirmųjų kultinių Islandijos didžėjų. President Bongo – pats spalvingiausias grupės narys, vienas žymiausių “geizerių šalies” fotografų. Režisuodamas filmus ir rengdamas fotoparodas jis įsigudrino ir koncertuoti su “Gus Gus”, buvo geriausių Reikjaviko vakarėlių rezidentu: „Elf 19“ (1996 – 1998), „Heartbeat“ (1998 – 1999) kartu su Bjork ir Mr. Destiny bei yra vienas iš kasmetinio festivalio „Airwaves“ organizatorių.

Būtent šie “gusai” važinėja po didžiausius ir populiariausius pasaulio klubus. Specialiai iš Reikjaviko į Vilnių atskridę didžėjai „Mamboclub“ žada tikrai įspūdingą 2 valandų setą. Juo President Bongo ir Buckmaster De La Cruz pristatys visai neseniai prekyboje pasirodžiusį naujausią grupės “Gus Gus” albumą “Mixed Live”. Apšildyti žvaigždes patikėta “Happyendless Dj Team”, kurie tai padaryti sutiko su didžiausiu malonumu.

„Gus Gus“ yra žinomiausia Islandijos grupė pasaulyje, populiarumu ir parduotų įrašų skaičiumi nusileidžianti tik savo tėvynainei Bjork. Kaip ir Bjork, „Gus Gus“ sukūrė savitą ir tik jiems būdingą skambesį.

Grupės veiklos pradžia prasidėjo kaip kūrybinis devynių žmonių susivienijimas. Narių amžius svyravo nuo 19 iki 30 metų. Šis kolektyvas pasižymėjo neeiliniu asmenybių spalvingumu - jį sudarė filmų gamintojai, programuotojas, fotografas, du DJ`ai, aktorius, politologas ir muzikos prodiuseris. Į pradinę grupės sudėtį įėjo Stephas Stephensonas (Stefas Stefensonas), Daníelis Ágústas, Biggi Thórarinssonas (Bigi Torarinsonas), Magnús Jónssonas (D-onsonas), Herras Legowitzas (Heras Legovicas), Hafdís Huldas, Stefánas Árni, Siggi Kjartanssonas (Kjartansonas)ir Balduras Stefánssonas (Stefansonas). Grupė susirinko, kai Siggi Kjartanssonas ir Stefánas Árni sumanė surengti atranką jų gaminamam trumpametražiam filmui. Kadangi filmavimas buvo atidėtas, Ágústas ir Kjartanssonas sumanė šiam filmui sukurti muziką. Taip 1995 metais gimė pirmasis studijinis grupės darbas, pavadintas “Polydistortion”. Beje, įrašytas jis buvo per 11 dienų.

Originaliai ir novatoriškai skambėjęs albumas padovanojo „Gus Gus“ kontraktą su įrašų kompanija „4AD“ (dirbusia su grupėmis „Pixies“ ir „Cocteau Twins“).

1997 metais “Polydistortion” pasiekė parduotuvių lentynas ir tapo vienu įdomiausių elektroninės muzikos albumų tais metais. Tais pačiais metais grupė surengė turą po Europą ir JAV, apšildė tokias grupes, kaip „Lamb“ ir „Cornershop“, remiksavo „Depeche Mode“ kūrinį "Only When I Loose Myself".

Išpopuliarėję visame pasaulyje „Gus Gus“ įkūrė savo įrašų kompaniją – „Elf 19“, kurios tikslas buvo platinti pasaulyje islandų kūrybą.

Antrasis grupės albumas "This Is Normal", prekyboje pasirodęs 1999 metais, buvo dar spalvingesnis. Jame jautėsi hip-hop, funk, electro, techno ir house stilių įtaka „Gus Gus“ kūrybai. Po metų kompanija išleido albumą “Gus Gus Vs. T-World EP”. Jame skambėjo grupės narių Biggi ir Legowitzo (iki prisijungimo prie „Gus Gus“ jie sudarė grupę „T-World“) sukurtų kūrinių versijos. Po trijų metų pertraukos, 2002-aisiais, dėl kūrybinių nesutarimų kompaniją palikus keliems muzikantams, „Gus Gus“ išleido kol kas sėkmingiausią savo albumą ”Attention”. Jį įrašinėjo keturi žmonės: Thórarinssonas, Legowitzas, Stephensonas ir naujoji daininikė Urdur Hakonardott, vadinama Earth.

“Attention” - linksmiausias grupės albumas, sudrebinęs viso pasaulio šokių sales. Jis darsyk įrodė, kad „Gus Gus“ yra viena iš įdomiausių grupių elektroninės šokių muzikos pasaulyje, sugebanti visada pateikti kažką naujo ir įdomaus.

Visai neseniai prekyboje pasirodė ir naujausias grupės diskas. Tai albumas “Mixed Live”, kuriame grupės nariai pasirodo Dj'ų amplua.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją