Didžiąją laiko dalį šiandien Beatrich praleidžia Londone. Ten dainininkė ne tik dirba – ji puikiai pažįsta šį miestą.

„Labai daug sėdžiu studijoje. Bet dabar labai geras oras, tai norisi išeiti pasivaikščioti, pavyzdžiui, po parkus, – kalbėjo atlikėja, kuri viename Londono rajone svajoja įsigyti namus. Tiesa, mergina užsiminė, kad rinktųsi namą, kuris turi istoriją, yra autentiškas. – Man patinka seni daiktai – aš nemėgstu pirkti naujų. <...> Dabar nebėra tokių dalykų kaip anksčiau – yra greitoji mada, visur tie patys daiktai. Nebėra jokio unikalumo.“

2018 metais pasirodė itin sparčiai išpopuliarėjusi Beatrich daina „Super Star“ – ji skambėjo kone visur, kūrinį buvo galima išgirsti ne tik Lietuvoje. Žvelgiant į statistikos duomenis, tais metais Beatričės vardu Lietuvoje buvo pavadinta daugiau gimusių mergaičių, nei bet kada anksčiau.

„Mačiau, kad Vilniuje yra Beatričės gatvė, man dar tas smagu“, – šypsojosi mergina.

Prieš kurį laiką Beatrich buvo išvykusi į JAV kūrybinių atostogų – ten praleido 3-4 mėnesius. Atlikėja prisiminė, kad nors už Atlanto gyventi jai patiko, ten buvo ir atstumiančių, nepriimtinų dalykų.

„Ilgiau pabuvęs pamatai, kad ten žmonės – truputį tokia plastika. Aišku, smagu pamatyti vietas, į kurias žiūrėdavai filmuose. Mes gyvenome prie pat Holivudo ženklo – ten visko gali prisižiūrėti. Pradžioje viskas atrodė tikrai fainai, bet paskui imi vertinti kitaip. Imi jaustis kaip tie, kurie čia atvažiavo ir kažko nori, turi kažkokių svajonių, – kalbėjo atlikėja. – Pavyzdžiui, susipažinau su vienu vyruku kavinėje. Mes ėmėme kalbėti ir jis sako: duok savo instagramą. Pamatęs, kad ten yra nemažai sekėjų, iškart kvietė susitikti. Jei turėčiau 300 sekėjų, niekas į mane nekreiptų dėmesio. Tai tas tikrai yra. Jis irgi turėjo panašiai sekėjų, paskui nusifilmavo ir mano vaizdo klipe. Win win.“

Beatričė Pundžiūtė - Beatrich

Laidos metu Beatrich ne kartą sulaukė klausimo, kas nutiko jos karjerai ir kodėl ji viešumoje matoma gerokai rečiau, nei anksčiau. Tiesa, atlikėja iškart patikino, kad ji dabar jaučiasi daug geriau.

„Mano karjerai viskas gerai – aš dabar jaučiuosi labai laiminga. Matomumas priklauso nuo dainų. Prieš tai buvusios dainos buvo ne mano. Dabar labiau toks roko popsas – man labai patinka. Aš degu rašydama – toks jausmas, kad va šitą aš myliu. <...> Buvo kilusi mintis – dėl ko aš visa tai darau? Visada norėjau su muzika perduoti kažkokią žinutę. Jeigu man būdavo labai liūdna, klausydavau liūdnų dainų – kad būtų dar liūdniau. Klausydavau dainų, kuriuose tam tikri žodžiai, tam tikri išgyvenimai – pagalvodavau, kaip jis tada jautėsi? O kita to paties atlikėjo daina yra linksmesnė – ir tada galvodavau, jei jis iš to išėjo, ir aš išeisiu. Tuomet pagalvojau, kad ir pati noriu būti ta atlikėja, kuri dainuoja ir apie tai, kad kažkas negerai, o paskui – koks gyvenimas iš tiesų yra smagus, – tikino Beatrich. – Elektroniniame popse man nebuvo galimybės savęs taip ištransliuoti. O dabar galiu. Muzika yra mano asmenybė. Jei negalėčiau to daryti – nežinau, kas būtų. Tai nebebūčiau aš. Tikrai nemuzikuoju nei dėl pinigų, nei dėl žinomumo. Bet į žinomumą žiūriu kaip į įrankį. O pinigai ateina kartu su tuo. Įrankis – nes gauni savo platformą, gali toliau siųsti žinutę.“

25-erių atlikėja įsitikinusi, kad nors jos klausytojas keičiasi – jai pačiai tiek muzikiniai, tiek vidiniai pokyčiai tik į naudą.

„Truputį keičiasi ir mano auditorija – išeina tie, kuriems galbūt nepatinka. Manau, kad skonis neturi draugų. Visiems nepatiksi ir neįtiksi, čia viskas yra gerai. Bet po truputį yra tas augimas. Dabar darau taip, kaip noriu, kad būtų. Nesijaučiau blogai ir anksčiau – tuo metu man viskas patiko, bet dabar aš to daryti nenorėčiau. Nes aš užaugau. Juk ir vanduo stovintis sugenda. Labai gerai yra save pažinti, tobulinti“, – kalbėjo pašnekovė.

Beatrich

Nepaisant pokyčių, mergina šiais metais nusprendė sudalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Beatričė prisipažįsta: ji tikėjo savo pergale konkurse.

„Niekada gyvenime nesu dalyvavusi jokiame konkurse. Čia buvo pirmas. <...> Aš visada jaudinuosi prieš koncertą, bet užlipu ant scenos ir ramu. O ten buvo stresas non-stop tris savaites. Atsimenu patį pirmą filmavimą, atsikėliau ryte, gulėjau lovoje ir visa drebėjau. Pagalvojau, kad reikia nusiraminti, nueiti į dušą. Nuėjau, pasileidau šiltą vandenį, sėdėjau ant žemės kriokdama pusę valandos, – kalbėjo ir laidos metu kiek susigraudinusi Beatrich. – Pasakysiu tiesiai šviesiai – nesiklausiau, kas ką sakė, komentavo iš komisijos narių. Būčiau susprogus. <...> Aš nežinau, kaip galima vertinti tokius dalykus. Visi turi skirtingą skonį. <...> Ar eidama jaučiau, kad galiu laimėti „Eurovizijos“ atranką? Taip. Kad ši svajonė tolsta, supratau ryte prieš finalą. Buvo toks jausmas. Aš labai išjaučiu dalykus. <...> Man pačiai labai patiko Rūtos MUR pasirodymas, tai buvo galbūt naujas dalykas Lietuvai. O Monika yra mano draugė, tai man labai rūpi, kaip ji jaučiasi. Per „Euroviziją“ buvau Londone, balsavau už Moniką. Kiek buvo įmanoma – tiek balsavau. Visą šeimą, draugus pajungiau.“

Beatrich

Žiūrovui pasiteiravus, ką daro koncerto metu užmiršusi dainos žodžius, Beatričė tikino nepasimetanti.

„Būna, kad pamirštu žodžius, bet kadangi aš pati ir parašiau tas dainas, dainuodama labai greitai „įrašau“ kažką kitą. Bet būna ir tokių situacijų, kai išsimuša tonacija ir truputį negirdi, nuo kurios natos prasideda daina. Tada tyliu, stengiuosi klausyti, kad išgirsčiau, kokia yra tonacija. <...> Buvo per „Eurovizijos“ atrankas, kad vidury dainos galvojau, ar dainuoju į toną“, – prisipažino garsi atlikėja.

Vaikystę Beatrich praleido Šilutėje, kiek vėliau persikėlė gyventi į Kauną. Pašnekovė patikino – jos vaikystė buvo pati geriausia.

„Man mano vaikystė labai patiko. 13 metų gyvenau miške. Tai buvo auksinis laikotarpis. Kartais būdavo liūdna, nes nebuvo daug kaimynų – laiką leisdavom su sese. Bet kartais būdavo ne lygis – jai patiko vieni dalykai, man kiti. Vaikščiodavau viena, prisigalvodavaui nesąmonių. Pasidarydavau lanką su strėlėm, bėgdavau viena į mišką, pasiklysdavau, turėjau įsivaizduojamų draugų, – pasakojo Beatričė, augusi medikų šeimoje. – Mama man sakydavo, kad galiu būti dainuojanti medikė. Bet aš nenoriu. Aš pati nenorėčiau eiti pas žmogų, kuris nenori būti mediku. Jei nepatinka, tai nesistengsi. Tai džiaugiuosi, kad nesu medikė, nebūsiu ir, tikiuosi, manęs niekas neprivers.“

Beatrich / FOTO: Vigantas Ovadnevas

Baigusi gimnaziją Beatričė niekur nestojo, dėl vienos priežasties nusprendė nesimokyti ir dainavimo meno.

„Aš galvoju, kad geriausia mokykla yra gyvenimas. Mano manymu, studijuoti reikia tik kokią teisę ar mediciną. Visa kita gali išmokti per patirtį. Aišku, dar prisideda tai, kad „tavęs čia nepriims, nes neturi diplomo“. Iš visų draugų, kiek turiu, niekas nedirba to, ką baigė. Tai kam sėdėjai tuos metus? Nes tėvai prašė. Dėl ko nestudijuočiau muzikos? Tarkim, yra 30 žmonių, kurie sėdi klasėje ir yra viena mokytoja, kuri moko dainuoti, kaip ji moka. Tai jie visi mokės dainuoti taip pat, dingsta unikalumas“, – įsitikinusi mergina.

Atlikėjos kūną puošia ne viena tatuiruotė. Beatrich atvira – pirmąją pasidarė pati, tuomet ji buvo septintoje klasėje.

„Pirmąją tatuiruotę – begalybės ženklą – dariausi pati su adata ir rašalu. Tuo, kuris skirtas piešti mokykloje. Bet taip nedarykit. Tuomet buvau septintoje klasėje. Bet per daug paspaudžiau adatą ir ji man sulindo – perdūrė visus nervus, negalėjau kurį laiką sulenkti pirštų, – laidos metu prisipažino garsi dainininkė. – Visos mano tatuiruotės padarytos mano artimųjų, draugų ranka. Tarkim, paskambinu draugei ir sakau, ar ji gali man nupiešti kažką, atsiųsti nuotrauką – mano visos tatuiruotės yra tarsi svečių knyga. Ne viena tatuiruotė buvo padaryta iš karto po „Eurovizijos“. Visos komandos paprašiau kažką nupiešti.“

Pasiteiravus, kodėl iš seksualios blondinės tapo gana vyriškos išvaizdos, Beatrich neįsižeidė, o tik šyptelėjo – įvaizdis, pasak „Nepatogių klausimų“ viešnios, yra itin individualus dalykas.

„Visi labai viską sureikšmina ir susireikšmina. Mano, kad gyvenime viskas yra labai rimta, bet taip pat yra žmonės, kurie sako, kad gyvenimas yra paprastas. Bet jie nėra teisūs, nes gyvenimas nėra paprastas – jis yra super paprastas. Viskas yra tiesiog juokinga. Visi patys susireikšminame. Aš manau, taip nereikėtų daryti, – tikino laidos viešnia. – O dėl įvaizdžio – man patinka trumpi plaukai. Lietuviai mano, kad kažkokią normą ar etiketę reikia nešioti. Aš visą gyvenimą norėjau nusikirpti plaukus, bet man niekas neleido. <...> Likus savaitei iki 17 gimtadienio nuėjau pas tėvus ir paprašiau, kad leistų pasidaryti kažką iš tų dalykų, kurių norėjau. Man nereikėjo, kad kažką pirktų, dovanotų, sakiau, kad man tiesiog reikia leidimo – arba išsilaikyti motociklo teises, arba pasidaryti tatuiruotę, arba nusikirpti plaukus. Mama atsisuko ir paklausė – „ką tu rūkei?“. O aš tikrai galvojau, kad pasirinks plaukus. Bet paklausė, „kur nori tatuiruotės?“. Bent kažką gavau.“

Beatričė Pundžiūtė-Beatrich

Kardinalius išvaizdos pokyčius, pasak laidos žiūrovo, dažnai lemia asmeninės mentalinės problemos. Ar Beatrich buvo išgyvenusi tapatybės krizę?

„Taip, yra buvę. Išvažiavau į Londoną, man buvo visko per daug – buvau labai pavargusi. Viskas prasidėjo, kai aš buvau labai labai jauna, man buvo 20 – populiarumas atėjo greitai, aš nemokėjau su tuo dorotis. Žmonės, kurie buvo su manimi, nepagelbėjo man emociškai. Reikėjo nuo to ištrūkti. Komanda pasiūlė atvykti į Londoną, galvojau – gerai, važiuojam. Visada norėjau ten važiuoti. Kai buvau 13-14 metų, tėvam sakiau, kad studijuoti galiu nors ir dabar, tik išvežkit mane į kokį nors koledžą“, – prisiminė atlikėja.

Pasiteiravus, kuri daina gimė iš skaudžiausių gyvenimo patirčių, Beatričė buvo atvira, tačiau nedaugžodžiavo.

„Rašau dabar. Susiję labiau su tėvais“, – kalbėjo ji.

Beatričė Pundžiūtė - Beatrich

Paskutinis klausimas, kurio sulaukė Beatričė, buvo susijęs apie homoseksualumą. Laidos žiūrovas klausė, ar atlikėją traukia moteriškos lyties atstovės.

„Nemanau, kad yra poreikis dėtis kažkokią etiketę. Nesvarbu, su kuo esu, didelė vertybė man yra privatumas. Niekada nesidalinu santykiais, tokius dalykus pasilieku sau. Nemanau, kad kalbėti apie tai yra reikalas. Nes jeigu tie žmonės nėra vieši, jiems nepatinka tokie dalykai. Nenoriu, kad kažkokie santykiai būtų manęs identifikacija. <...> Aš labai atviras žmogus savo dainose. Ten galite sužinoti viską. Visos gyvenimo traumos, geriausi ar blogiausi nutikimai – viskas yra dainose. Niekada neaprašau potyrių, kurių nepatyriau“, – tikino Beatrich.

Visą pokalbį su Beatrich galite pamatyti Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją