Justė papasakojo apie sprendimą nusiskusti plaukus, pokyčius savo asmeniniame gyvenime, asmenybės virsmą, kūrybą, priežastis, kodėl išsiskyrė muzikiniai keliai su Leonu Somovu, santykius su mylimuoju Donatu, honorarus ir restoraną Anykščiuose bei žmonių komentarus, kurie kartais žeidžia giliau, nei asmeninės bėdos ar sveikatos problemos. „Tai liga, kuri yra neapčiuopiama ir neišgydoma vaistais“, – sakė Jazzu apie nerimo priepuolius.

Laidoje atlikėja taip pat pripažino, kad daug iššūkių patyrė dėl restorano verslo, o su kai kuriais draugais net pašlijo santykiai.

Sprendimas nusiskusti plaukus – spontaniškas

Laidos pradžioje Radistai Jazzu pasiteiravo apie jos išvaizdos pokyčius, kuriuos daugelis žmonių pastebi pirmausiai. Akivaizdu, kad vienas didžiausių atlikėjos išvaizdos pokyčių – sprendimas nusiskusti plaukus. Justė tikina, kad nesigaili savo sprendimo, nes dabartinė šukuosena jai ne tik patinka, bet su ja ji jaučiasi savimi.

„Mintis kilo labai seniai. Vis neprisiruošdavau, neturėjau laiko, intencijų, o po to tokioje keistoje aplinkoje turėjau matymą, kad reikia man nusikirpti plaukus ne tik dėl vizualinio atrodymo, nes pas mane tik trys plaukai ant galvos, tai ką tu su jais prisižaisi, bet svarbiau buvo dvasiniai dalykai, aš tiesiog pajaučiau, kad taip reikia. Tada su Donatu nuvažiavome į Tailandą, į tokią salą, kur susitikome su Mariumi Šmitu, senu reiveriu. Tą vakarą mes prisigėrėme, o kitą rytą tikrai nebuvo labai gera. Nuėjau į dušą ir man kilo spontaniška mintis. Iš pradžių galvojau gal eiti pasivaikščioti ir pažiūrėti krioklių, bet grįžusi į kambarį tiesiog pasakiau: „O gal geriau varom man galvą nuskusti?“. Po 15 minučių aš jau nebeturėjau plaukų.

Man tada atrodė, kad su tuo veiksmu paraleliai mano gyvenimas kažkaip keičiasi. Aš tai priėmiau kaip simbolį. Mano mylimas rašytojas Saulius Šaltenis pasakė, kad jeigu moteris keičia šukuoseną, tai kažkas arba keičiasi, arba prasideda. Tai buvo tiesa ir aš tik tuo metu pagalvojau, kad vyko labai daug pasikeitimų ir virsmų.Tai buvo kaip viso to įprasminimas. Šiek tiek pažliumbiau, paskui galvoju: o kam? Paskui pažiūrėjau, kad man viskas tinka. Kai man nuskuto plaukus, atsivėrė lūpos ir akys. Tai buvo geras sprendimas, tokią šukuoseną turiu jau antrus metus. Neketinu keisti šukuosenos, manau, kad ji puikiai atspindi mano asmenybę“, – labai atvirai laidoje Jonui ir Rolandui apie išvaizdos pokyčių priežastis atsakė Jazzu.

Komentarai vis dar skaudina

Justė pripažįsta, kad dažnai stengiasi tiesiog atsiriboti nuo ją žeidžiančių komentarų. Nepaisant to, kartais tai tiesiog neįmanoma. Jazzu prisimena ir labai nemalonią patirtį, kai dėl jos šukuosenos pokyčių kai kurie komentatoriai pradėjo jai grasinti.

Dabar supratau, kad žmonėmis reikia dar mažiau pasitikėti, prisidėjau labai daug apsaugų, bet tuo pačiu ir dar labiau pamilau žmones, nes turiu kolektyvą, kurį myliu.
Jazzu

„Interneto komentarų yra apie viską ir labai įvairių. Kartais į juos nereaguoju, nes nuo to yra pavargstama. Aš manau, kad mes, žymūs žmonės, savo veidus turime išnaudoti tam tikrose situacijose ir tam tikriems dalykams, sukelti diskusiją. Labai mėgstu tokį pasakymą – „išpuliavimo forma“. Tai reiškia, kad jeigu yra kažkokia opi šių dienų problema, žymus žmogus gali ją paliesti, galbūt ir aštriai, nes kitaip sunku būtų paliesti žmones. Kita vertus, aš kitaip ir nemoku. Kartais komentarus ir reakcijas reikia praleisti pro ausis, nes yra labai daug skaudžių komentarų, žmonės yra linkę skaudinti, bet čia yra jų blogis, o ne mano. Mano pareiga yra iškelti diskusiją. Dėl plaukų man buvo šokas, nes nesupratau, koks skirtumas žmonėms yra, kokie mano plaukai. Man 30 metų, o kažkokie pienburniai kitame laido gale aiškina, kad mane reikia užmušti dėl to, kad aš atrodau kaip bičas. Čia tik plaukai, man buvo šokas.

Justė Arlauskaitė - Jazzu

Kažkas instagrame pakomentavo, kad mane reikia nužudyti dėl to, kad aš nusiskutau plaukus. Aš nuėjau į to žmogaus profilį, nes norėjau į jį pažiūrėti. Įsijungiau ir pamačiau, kad to vyro mama yra trumpais plaukais. Tada pagalvojau, kodėl aš tapau jo atpirkimo, agresijos objektu. Koks skirtumas žmonėms, kaip aš gyvenu ir atrodau? Leiskite man būti tokiai, kokia aš esu. Aš neaiškinu žmonėms, kokius marškinėlius jiems nešioti, kur jiems eiti vakare. Man labai įdomu, kodėl žmonės taip sukilo prieš mano šukuoseną, lyg nebūtų rimtesnių problemų. Man neatrodo, kad tai yra sveika ar adekvatu, bet tai parodė, kad aš turiu dar garsiau kalbėti apie tai, kad mes turime būti, kokie esame, nes mes visi esame „afigieni“, o jeigu aš kažkam tokia neatrodau, tai eik pats pasižiūrėti į veidrodį“, – laidoje kalbėjo atlikėja.

Jazzu pripažįsta, kad yra bandžiusi atsikirsti ne vienam piktam komentatoriui, tačiau tai, anot jos, yra žmogiška ir suprantama.

Žmonės kažkokiuose neaiškiuose forumuose sėdėjo ir apie 70 tūkstančių žmonių planavo, kaip sugriauti mano karjerą ir gyvenimą dėl vienos mano frazės, kuri buvo tiesiog „iš lūpų į lūpas“.
Jazzu

„Kažkada esu atsakiusi tokiems komentatoriams asmenine žinute, bet tai nieko gero neatnešė. Aš ne visada gyvenime būnu adekvati, reikia tą pripažinti, nes tai žmogiška“, – kalbėjo Justė.

Prabilo apie komentatorių smurtą

Laidoje Justei teko atsakyti apie emocijas, kurios ją užplūdo po to, kai pasirodė jos vaizdo klipas „Wild“.

„Jis daugeliui žmonių patiko. Reikia atskirti du dalykus, kad ta kritikos lavina buvo ne mano klipui, aš tiesiog patekau į tokią situaciją, kai viešai pasakiau, kad „biški vaikų mušti negalima“. Tai kažkam labai nepatiko. Buvo sakoma, kad aš neva sukilau prieš tradicinę šeimą, nežinau, kaip vaikai yra auklėjami ir panašiai. Tai absurdas, aš žinau, kas yra šeima, as esu dukra, eilinį kartą buvo paimta viena mano frazė ir pateikta pagal kažkieno lūkesčius. Žmonės kažkokiuose neaiškiuose forumuose sėdėjo ir apie 70 tūkstančių žmonių planavo, kaip sugriauti mano karjerą ir gyvenimą dėl vienos mano frazės, kuri buvo tiesiog „iš lūpų į lūpas“.

Justė Arlauskaitė-Jazzu

Jie tai planavo du mėnesius, jie vienas kitą skatino, kad eitų paspausti „dislike“ (nepatinka). Tai buvo tokia smurto forma prieš mane. Tai buvo organizuotas smurtas, aš jaučiausi kaip šūdas. Tu darai gerą darbą ir man puikiai sekasi, nes aš pasiekiu žmones, aš daug investuoju ir mano aplinka, mano žmonės taip pasielgia. Tai buvo skaudu, tačiau vėliau atėjo suvokimas, kad tai buvo kerštas, tai buvo masės dalykas. Vėliau aš apsiraminau“, – atvirauja atlikėja.

Paklausus, ar tai buvo brangiausias klipas Lietuvoje, Justė tikino, kad pinigų neskaičiuoja.

„Nežinau. Aš kitų žmonių pinigų neskaičiuoju. Tai buvo geras klipas ir graži patirtis. Tikrai nepriimu kritikos į tą pusę, manau, kad žmonės yra labai pripratę prie stabilumo ir jie bijo virsmo, transformacijos, ypač žmoguje. Kaip buvo tada, kai nusiskutau plaukus, žmonės galvojo, kad esu kažkokia marionetė, jie man uždės peruką ir vėl pasidarysiu Juste, nors aš nepasikeičiau. Žmonėms labai sunku priimti transformaciją, bet aš tai suprantu, nes viskas yra žmogiška“, – sakė ji.

Aš esu chaotiškas žmogus. Dėl detalių galiu labai išsitaškyti, susinervinti, kad net rankos dreba, bet kai būna pati kritiškiausia situacija, ką gali patvirtinti ir mano artimieji bei vyras, aš padarau pačius adekvačiausius sprendimus gyvenime. Aš stresą suvaldau. Mane labai gerai ištreniravo scena.
Jazzu

Taip pat Justė pabrėžė, kad niekada nebandė niekam įtikti.

„Man visiškai dzin, kas kam patiko, o kas nepatiko. Niekada nebandžiau niekam įtikti, manau, kad tai ir yra mano sėkmės formulė. Jeigu paklausytume, ką aš kūriau prieš 10 metų, tai buvo visiškas avangardas ir eksperimentai. Paskui buvo lūžis, kai žmonės sakė, kad „ji pradėjo varyti popsą“. Aš tikrai savęs nestatau į jokius rėmus, nes mano muzika niekada neturėjo jokių rėmų“, – drąsiai kalbėjo muzikantė.

Antro restorano nebeatidarytų

Justė atvira ir kalbėdama apie savo restoraną Anykščiuose. Moteris neslepia, kad tai iš jos atėmė labai daug nervų ir jėgų. Nepaisant to, Justė jaučiasi laiminga, nes išpildė savo svajonę.

„Viskas yra labai gerai, bet emociškai aš labai pervargau. Aš per pusę metų pamiršau, kad esu dainininkė. Kai ruošėmės restorano atidarymui, aš pati vaikščiojau su šluota ir ruošiausi, grindis ploviau. Kai žmonės paprašydavo nusifotografuoti, pozuodavau su ta šluota kaip Laisvės statula. Aš išmokau labai daug. Anksčiau galvojau, kad aš labai gerai pažįstu žmones, kad galiu atskirti, kuo galima ir kuo negalima pasitikėti. Deja, pasirodo, kad iki dabar žmonių absoliučiai nepažinojau. Nuo techninių dalykų iki emocinio ryšio – labai sunku. Dabar supratau, kad žmonėmis reikia dar mažiau pasitikėti, prisidėjau labai daug apsaugų, bet tuo pačiu ir dar labiau pamilau žmones, nes turiu kolektyvą, kurį myliu“, – laidoje kalbėjo Justė.

Taip pat ji gyrė anykštėnus, su kuriais puikiai sutaria.

„Ateina labai nuostabių žmonių, anykštėnai yra labai tyri žmonės, su jais gerai sutariu“, – sakė ji.

Radistams paklausus, kiek restoranas uždirba, Jazzu tikino, kad pelno jis dar neneša. Kol kas tai – investicija.

„Dar ne, restoranas dar labai jaunas, bet gausime, viskas bus gerai. (…) Bet jeigu dabar man kas nors pasiūlytų atidaryti dar vieną restoraną, tikrai nesutikčiau. Tai labai beprotiškai sunku“, – pripažįsta atlikėja.

Muzikantė prasitarė ir apie tai, kad nesutarimų turėjo ir su šefu, tačiau keičiantis komandos nariams, tai išsisprendė.

„Atsidaryti restoraną yra vienas dalykas, bet jį išlaikyti, surasti žmones, kūrybiški resursai – sunku reguliuoti sumas. Daug visokių dalykų buvo. Vienas iš jų – ir nesutarimai su šefu, kol neatsirado nauji žmonės. Kai grįžau iš Filipinų, ten buvo padaryta labai daug dalykų ne taip, kaip jie turėjo būti padaryti. Aš sau pasakiau, kad aš turėsiu vieną geriausių restoranų Lietuvoje, arba neturėsiu iš viso. Tai kainuoja dar dvigubai daugiau investiticijų“, – sakė Jazzu.

Buvo daug visokių situacijų. Buvo daug nerimo ir su verslu, kai teko su draugais išsiskirti. Yra draugai, su kuriais geriau draugauti, bet nereikia kurti verslo. Tai buvo skaudu, kai pamynė pasitikėjimą. Yra mylimas vyras kažkada įskaudinęs, bet nedabartinis, ypač tada, kai pirmą kartą mylėjau.
Jazzu

Nors restoranas vis dar reikalauja daug atlikėjos energijos, Justė tikina, kad stresinėse situacijose jai pavyksta išsikapstyti.

„Aš esu chaotiškas žmogus. Dėl detalių galiu labai išsitaškyti, susinervinti, kad net rankos dreba, bet kai būna pati kritiškiausia situacija, ką gali patvirtinti ir mano artimieji bei vyras, aš padarau pačius adekvačiausius sprendimus gyvenime. Aš stresą suvaldau. Mane labai gerai ištreniravo scena“, – pabrėžė J.Arlauskaitė.

Moteris neslepia – su kai kuriais draugais, kurie prisidėjo kuriant restoraną, teko išsiskirti.

„Buvo daug visokių situacijų. Buvo daug nerimo ir su verslu, kai teko su draugais išsiskirti. Yra draugai, su kuriais geriau draugauti, bet nereikia kurti verslo. Tai buvo skaudu, kai pamynė pasitikėjimą. Yra mylimas vyras kažkada įskaudinęs, bet nedabartinis, ypač tada, kai pirmą kartą mylėjau. Jo vardas buvo Mantas, aš net dainą esu jam parašiusi. Tai buvo nuodingi santykiai, todėl net negaliu pasakyti, kad mane labai įskaudino, bet užtruko laiko, kad išgyčiau. Skausmas man yra labai priimtinas reišinys, nes jeigu ne jis, nebūtų pusės mano dainų. Aš skausmą esu šiek tiek sudievinusi, man jis buvo reikalingas. Tiesa, dabar man nebereikia skaudinti savęs, būti destruktyviai, leistis į kažkokius santykius, kurie griauna mane. Žinau, ką tai reiškia, bet dabar moku prisišaukti emociją“, – kalbėjo Justė.

Donatas leidžia jaustis savimi

Jazzu neslepia, kad nemažai pokyčių jos gyvenime įvyko tuomet, kai ji įsimylėjo Donatą.

„Aš jį labai myliu. Jis man leidžia būti savimi. Anksčiau man reikėdavo, kad mane kas nors paimtų ir staigiai nuleistų ant žemės. Man atrodė, kad galbūt aš kažką blogai darau, gal esu išprotėjusi, linkusi save kaltinti. O tada atėjo Donatas ir jis leidžia man skraidyti“, – kalbėjo Justė. „Donatas yra gana ramus. Jeigu jis ir bando parodyti charakterį, iškart supranta, kad šeimoje yra didesnis charakteris, ir iškart apsiramina“, – taip pat pasakojo atlikėja.

Paklausus apie pramogų pasaulį drebinančias skyrybas, Justė sakė, kad niekas žmonėms neturėtų aiškinti, kaip elgtis, o kartais skyrybos yra pats geriausias variantas.

„Jeigu žmonės nėra laimingi, tegul skiriasi. Daugelis žmonių jauni susiburkavo, pasigimdė vaikų, vienas kitam buvo pirmi žmonės. Gyvenime būna laikas, kai pajauti, kad esi ne ten, kur turėtum būti. Tai gali būti šeima, šalis ar dvasinė būklė. Mano tėvai irgi išsiskyrė, bet jie yra labai geri draugai. Jie dabar kuria atskirus gyvenimus ir yra laimingi. Aš norėčiau kartu su Donatu pasenti, bet esu atsakinga tik už savo jausmus, o kiti žmonės lai skiriasi, jeigu jiems taip geriau“, – sakė Jazzu.

Drąsiai kalba apie panikos priepuolius

Justė jau viešai yra sakiusi, kad ne kartą patyrė panikos priepuolius. Jos teigimu, apie tai kalbėti labai svarbu, nes nuo to kenčia daugelis žmonių.

Aš jį labai myliu. Jis man leidžia būti savimi. Anksčiau man reikėdavo, kad mane kas nors paimtų ir staigiai nuleistų ant žemės. Man atrodė, kad galbūt aš kažką blogai darau, gal esu išprotėjusi, linkusi save kaltinti. O tada atėjo Donatas ir jis leidžia man skraidyti.
Jazzu

„Aš turiu daug sveikatos problemų, bet aš apie jas nekalbu, išskyrus tik panikos priepuolius, nes tai yra svarbu. Tai liga, kuri yra neapčiuopiama ir neišgydoma vaistais. Man padeda buvimas gamtoje. Mane traukia vienatvė, man tai būtinybė, o gamta yra visų namai, ir gamta mane labai įkvepia. Aš labai mėgstu lietų, tai yra mano pagrindinė stichija, būna, kad tiesiog išeinu į lauką pastovėti po lietumi“, – kalbėjo atlikėja.

„Mus vadina magnatais“

Žymi muzikantė teigia, kad pirmuosius pinigus pradėjo uždirbti dar būdama paaugle.

„Dabar aš pasiekiau tokį lygį, kai man nebereikia per savaitę kokius 3-4 kartus koncertuoti. Aš turiu penkių arenų turą. Tai yra didesni ir kokybiškesni koncertai. O kalbant apie pinigus, tai pirmą honorarą gavau, kai man buvo 12 ar 13 metų. Tada tėčiui nupirkau alaus.Po to viskas buvo rimčiau, pradėjome koncertuoti su „Pieno lazeriais“, paskui jau su Leonu. Sumos kildavo, nes tapome populiaresni. (…) Būna taip, kad aš skambinu savo vadybininkui Laurui Lučiūnui ir klausiu, kiek turiu pinigų: 500, 5000 ar 50 000 eurų? Aš nežinau.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, Lauras Lučiūnas

Aš turiu savo sąskaitą, jis perveda man pinigų ir tada aš su jais disponuoju, bet kad aš žinočiau, kiek tiksliai turiu pinigų, taip niekada nebuvo. Lauras yra žmogus, kuriuo aš pasitikiu labiau nei savimi. Jis yra mano angelas sargas, protingiausias ir intelektualiausias žmogus, kokį kada gyvenime esu sutikusi. Jis mano įkvėpėjas ir mane saugo. Mūsų tandemas yra absoliutus analogų neturintis dalykas. Kai mes kartu pradėjome dirbti, jis jau buvo žinomas kaip geriausias vadybininkas Lietuvoje. Dabar muzikos užkulisiuose mus vadina muzikos magnatais“, – kalbėjo Jazzu.

Laidoje Jazzu užsiminė, kiek kainavo jos albumas anglų kalba, kurį įrašė ne Lietuvoje. Jos teigimu, suma siekė apie 150 tūkst. eurų, o dainų albume yra 10.

„Pasaulio muzikos lygyje tai yra A lygio albumas. Tai yra geriausias produktas, kuris buvo Lietuvoje ever“, – drąsiai rėžia atlikėja.

Apie nutrūkusius ryšius su Leonu

Nors Jazzu jau ne kartą viešumoje kalbėjo apie priežastis, kodėl iširo jos ir Leono Somovo duetas, moteris atvira ir laidoje.

„Ta draugystė buvo pasibaigusi šiek tiek anksčiau negu aš pasiūliau skirtis. Taip, aš pasiūliau. Aš labai daug žmonių gyvenime perfiltravau ir pakėliau, labai daug dirbau su žmonėmis, man svarbiausia yra pagarba. Tu gali būti geriausias žmogus pasaulyje, bet jeigu tu esi negeras kaip žmogus, tada aš su tavimi ir nedirbsiu.

Justė Arlauskaitė – Jazzu, Leonas Somovas

Aš galiu rinktis, nes gerų pasaulyje yra daug. Aš nekalbu apie Leoną, bet kai išsiskiria draugystės, muzikos supratimas, nematau prasmės meluoti publikai. Aš jaučiausi labai vieniša kūryboje, man reikėjo naujo impulso, o iš jo to impulso negavau, aš norėjau kurti kitokią muziką. Manau, kad tai buvo į naudą. (…) Artimais draugais mes jau nebuvome ir prieš tai porą metų. Nebemačiau prasmės kurti kartu toliau. Matau, kad jam gerai sekasi, esu jam dėkinga už visus metus“, – laidoje sakė atlikėja.

Radistų pokalbio kulminacija – skambutis, kuris Jazzu tapo tikru iššūkiu. Laidos pabaigoje žiūrėkite, ar pavyko Justei prisiskambinti Leonui. Jai tai buvo didžiulis iššūkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)