Nemažai aktorės gerbėjų, turėjusių unikalią galimybę užduoti jai klausimus laidoje, spėliojo: ar Gabrielė – Druskininkų mero Ričardo Malinausko dukra? O gal ji – Skirmanto Malinausko sesė?

„Tikrai ne, nei su vienu mes nesame giminės“, – šypsojosi Gabrielė bei pridūrė, kad panašius klausimus jau yra girdėjosi ne kartą.

Kalbai pasisukus apie aktorystę ir profesinius niuansus, moteris sulaukė ne vieno klausimo apie savo įkūnijamus personažus. Dažnas Gabrielės gerbėjas pastebėjo, kad įprastai jai tenka „šliudravoti“ (išsireiškimas – laidos žiūrovo, red.) vaidmenys. Tačiau moteris patikino, kad jos asmenybė visiškai nesutampa su personažų tipažais.

Populiariame LNK seriale „Rimti reikalai“ vaidinanti aktorė laidoje „Nepatogūs klausimai“ taip pat atskleidė, ką daro tokiu atveju, kai kas nors nepavyksta bei kaip reaguoja į iš aplinkinių gaunamą kritiką.

„Pasitikiu režisieriumi, jeigu blogai – mes kartojam. Bet pačiai, aišku, būna visaip. Jeigu filmuojame greitai, galvoju, galėjau tą ar tą padaryti geriau. Aš į tai žiūriu kaip į darbą ir visada analizuoju. Pasižiūriu, kaip atrodė ta scena, įvertinu ją, – tikino aktorė. – O šiaip tiesioginės kritikos nesu gavusi. Visi drąsūs, kai atsisėdę namuose ant sofos rašo. Ypač tie pikti žmonės. <...> Stengiuosi neskaityti komentarų.“

Aktorė Gabrielė Malinauskaitė

Žiūrovui pasiteiravus, kokio vaidmens nesutiktų atlikti, Gabrielė įvardijo, kokia filosofija vadovaujasi savo profesiniame kelyje.

„Man, kaip aktorei, turi įrodyti, kodėl. Jeigu aš galvoju, kad ne, netinka, man režisierius turi įrodyti, kodėl reikia. Čia tas pats, kaip scenoje demonstruojamos nuogybės. Kodėl reikia to nuogumo? Turi man pagrįsti, kodėl čia tas nuogumas tinka. Ką jis padarys? Kokią jis žinutę neš?“, – apie darbo subtilybes kalbėjo laidos pašnekovė.

„Kiek moka seriale „Rimti reikalai“?“ – laidoje nuskambėjo atviras ir tiesmukas klausimas. Garsi aktorė papasakojo apie tai, kaip jai ir kolegoms skaičiuojamas uždarbis. Taip pat prasitarė, kad buvo metas, kai dėl užsakymų trūkumo teko imtis ir kitų darbų.

„Aš galiu pasakyti, kokia sistema yra Lietuvoj. Atlygis skaičiuojamas pamainomis. Susitari, kiek gausi už pamainą. Tai priklauso nuo serialo, nuo aplinkybių. Pavyzdžiui, filmuose yra didesnis atlygis. Spektaklyje gauni už vaidmens sukūrimą fiksuotą sumą, o po to – už kiekvieną spektaklį. <...> Dabar auginu vaiką, bet šiaip nemažai metų dirbau mamai priklausančiame užsienio kalbų mokymo centre. <...> Su mama dirbti labai sunku. Mama labai reikli, perfekcionistė. Aišku, aš gal irgi esu iš jos kai kuriuos dalykus perėmusi, bet kartais būna toks susidūrimas“, – pasakojo Gabrielė.

Gabrielė Malinauskaitė

Įdomių ir išraiškingų vaidmenų G. Malinauskaitei netrūksta. Aktorei teko vaidinti ir buvusią „Olialia pupytę“ Vitą Jakutienę, tap pat virtuvės šefą Gian Lucą Demarco. Moteris tikina, kad vaidinti ryškų personažą – tikras džiaugsmas kiekvienam aktoriui.

Tačiau jos profesiniame kelyje būta ir duobių. 2013 metais Gabrielė pradėjo dirbti pas mamą, nes gana drastiškai sumažėjo vaidmenų skaičius.

„Jaučiausi labai blogai. Buvo visiška duobė. Tarkim, per mėnesį turi tris spektaklius – nei pinigų uždirbi, nei save realizuoji kaip aktorius, nei kažką kuri. Ta duobė buvo maždaug metus. Galvojau, ką dabar reikės daryti, gal keisti profesiją, gal kažką dar mokytis“, – prisiminė G. Malinauskaitė. Laimei, juodas periodas ilgai netruko.

Pirmąjį savo vaidmenį filme Gabrielė atliko dar vaikystėje – būdama vos septynerių tada dar būsimoji aktorė vaidino garsiąją „Mergaitę su degtukais“.

„Buvo labai geras laikas. Labai laukdavau filmavimų. Būdavo gaila, kai jie baigdavosi. Tą žiemą buvo labai šalta, bet visiškai nebuvo sniego. Tai Neringa (Čereškevičienė, „Tele Bim Bam“ vaovė – aut. past.) darė dirbtinį sniegą – visokių įdomių dalykų ir kuriozų buvo. Pavyzdžiui, reikėjo filmuotis tik su pėdkelnėm ir turėjau eiti basa per šaligatvį. Tai visi galvojo, kaip čia dabar, kad vaikas tik nesusirgtų“, – kalbėjo Gabrielė.

Vienoje populiariausių vaikų grupių „Tele Bim Bam“ dainavusi aktorė žvaigždės duonos paragavo labai anksti. Nors jos vaikystė nebuvo nerūpestinga, vis tik ją Gabrielė prisimena su didžiausiu džiaugsmu.

„Kiekvieną savaitgalį mums būdavo koncertai – po du per dieną. Tada buvo aukso amžius. Važinėdavom į kitus miestus. Pamenu, už pinigus, uždirbtus už vaidmenį „Mergaitė su degtukais“, buvau nusipirkusi tokias basutes ant platformos. Tokias, kokių norėjau. Kur mama jau negalėjo pasakyti, kad „nėra pinigų“ ar dar ko nors, – juokėsi garsi aktorė. – Pamenu, kartą manęs gatvėje klausė, ar aš ta mergaitė su degtukais. Ir aš sakiau – ne, ne. Mama visada sakydavo, kad gal kiti vaikais kažką kitą gerai daro ir kad man nėra kuo didžiuotis. Ji labai bijojo, kad gali taip būti. Dažnai girdi juk kažkokias istorijas, kaip kažkas susireikšmina. Tai man asmeniškai atrodo, kad aš neturėjau tos žvaigždžių ligos.“

Nuo vaikystės prie dėmesio pripratusiai Gabrielei renkantis specialybę, regis, nebuvo jokių problemų. Nors aktorystę ji pasirinko tvirtai ir niekada dėl savo pasirinkimo nesigailėjo, vis tik svarstė ir apie kitą profesiją.

„Mokiausi muzikos moykloje, fortepijono klasėje. Mano buvusi mokytoja klausė, gal aš norėčiau pabandyti stoti į etnomuzikologiją. Man iš pradžių pasirodė, kad gal visai įdomu. Bet tegul tik neįsižeidžia „Duokim garo“ vedėja, bet aš mamai sakiau, kad nenoriu būti kaip jinai, – juokėsi Gabrielė. – Man pasirodė, kad tai kažkoks senovinis dalykas. <...> Aš visą laiką buvau susijusi su scena. Neilgai lankiau baletą, tada atsirado „Tele Bim Bam“, paskui grojau fortepijonu.“

Gabrielė Malinauskaitė

Praėjusių metų spalį Gabrielė išgyveno dar nepatirtą gyvenimo etapą – tapo mama. Jai ir vyrui Justinui gimė sūnus Kasparas. Tačiau moteris neslėpė, kad himus vaikui laimę pajuto toli gražu ne iš karto.

„Pirmi du mėnesiai buvo visiškas kosmosas. Emocijų buvo daug. Mano vaikas turėjo gimti ne spalį, o lapkritį. Jis gimė mėnesiu anksčiau – jau tuo mane nustebino. Turėjo iki tol dar būti vienas koncertas. Kolegoms sakiau, kad gal jau jo neimsiu, gal teks jiems dviese koncertuoti, nes o ką gali žinoti. O tą lemtingą dieną dar nuėjau pasifilmuoti. Paskui mes pagrojom, padainavom. <...> Vyras iš komandiruotės grįžo vakarą prieš gimdymą – tai spėjo. O šiaip viskas labai pasikeitė. Aš daug veikiu ir daug darau, prisiplanuoju. O dabar, kai yra vaikas, tai atrodo, kad aš prieš tai gal ir nelabai daug dariau.“

Po vaiko gimimo aktorė tikino susidūrusi su iššūkiais – be abejo, šiek tiek pasikeitė ir santykiai su mylimuoju, juose atsirado daugiau buities ir praktiškumo.

„Pas mus buvo tokia maisto grandinė – aš maitinu vaiką, vyras maitina mane ir dar save pasimaitina, – juokėsi Gabrielė. – Tiesą sakant, pradžioje jaučiausi labai neužtikrinta. Teoriškai atrodė, kad viskas čia bus gerai. Bet gavosi taip, kad planuoji vienaip, o gaunasi...“

Gabrielė Malinauskaitė ir Mindaugas Papinigis

Laidos „Nepatogūs klausimai“ žiūrovas pasiteiravo, ar tapus mama Gabrielės nebuvo užklupusi pogimdyvinė depresija.

„Nežinau, kaip įvardinti, bet buvo kažkoks toks dalykas. Buvo didelis pasimetimas. Maniau, kad viską darau neteisingai, kad gal vaikui blogai. Pamenu, su mano mama važiavome pas gydytoją, buvo pirmas patikrinimas. Ir man sako: tu visiškai liūdna, matau iš tavo akių. Ir tikrai, tuo metu norėjosi tik verkti. Tai kažkokia duobė buvo, tikrai, – pasakojo pašnekovė. – Mane labai palaikė mano mama, vyro mama, ir vyras labai palaikė – viskas lyg ir gerai. Bet vistiek turėjau susitarti su savimi.“

Šiuo metu moteris ne tik augina pusės metukų sūnų, bet ir yra grįžusi į darbus. Laidos „Nepatogūs klausimai“ pašnekovė paatviravo, kas jai padeda prižiūrėti vaiką, kol ji filmuojasi.

„Man labai padeda vyro mama, ji netoli gyvena ir jau nebedirba. Mes sutariame labai gerai. Mano mama irgi padeda, kai reikia – pavyzdžiui, dabar, – juokėsi G. Malinauskaitė. – Šiaip norėčiau dar vieno vaiko. Aš pati augau dviejų vaikų šeimoje, mano vyras taip pat – gal tai turi įtakos.“

Visą pokalbį su aktore Gabriele Malinauskaite galite pamatyti laidoje „Nepatogūs klausimai“. Vaizdo įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją