Verslininkės gyslelė užgimė dar vaikystėje

Kaip teigė pati K. Ivanova, ilgą laiką dideliu noru dalintis savo mintimis įvairiuose interviu ir laidose ji visai netryško. Pasak jos, tai buvo toks gyvenimo etapas, kurį moteris sieja ir su karantinu, ir net su perdegimo momentais.

„Perdegi nuo visko. Labai daug momentų buvo susiję su karantinu, nes jau nuo karantino man prasidėjo tai. Užsidarėme namuose, galvoju: kaip gerai – šilta, patogu. Kažkaip man tas labai patiko“, – pripažino ji.

Tiesa, net ir visą pasaulį sukausčiusios pandemijos metu Kristina neprarado noro ir ryžto dirbti. Ji – itin veikli asmenybė, save išbandanti daugybėje įvairių sričių, tačiau, kaip sako pati K. Ivanova, daugiausiai laimės jai teikia darbas būtent grožio srityje.

„Aš myliu tai, ką darau“, – sakė K. Ivanova.

Pasak Kristinos, požiūrį į darbą jai ir seseriai Natalijai Bunkei dar vaikystėje suformavo tėvai.

„Mes su sese pakalbame, kad tėvai mus išmokė kaip užsidirbti. Mes jau būdamos vaikais užsidirbdavome pinigų“, – teigė K. Ivanova.

Kristina Ivanova

Ji prisiminė ir vaikystės momentus, kada jos sieloje užgimė verslininkės gyslelė.

„Tuo metu būdavo siuvami tokie vaikiški treningiukai, kelnės, striukytės visokios, mezgamos tamprės. Aš puikiai atsimenu, kad turėjau sąsiuvinuką ir ten rašydavau – kažkiek būdavo centų už tokios pynutės supynimą. Tai atrodydavo kaip kasytė ir už kiekvieną – centukai. Aš galėdavau sau tada leisti nusipirkti skanesnių ledų, kažką sau įsigyti“, – dalijosi Kristina.

Darbo patirtį jau nuo ankstyvos vaikystės kaupusi K. Ivanova lengvo kelio nesirinko niekada. Nuo paauglystės ji buvo legendinės grupės „YVA“ narė, vėliau pasuko grožio srities keliais, o karantino metu įkūrė ir savo internetinę parduotuvę.

„Mes visi žinome, kaip mūsų šou versle galima labai greitai, per vieną dieną išgarsėti. Galėjau aš tų skandalų prisidaryti, galėjau paprasčiau viską daryti. Galėjau turėti ženkliai daugiau sekėjų, bet ar nuo to aš būčiau laimingesnė? Gal aš pasirenku ramesnį gyvenimą, užsitveriu tam tikra tvora savo asmeninį gyvenimą ir duodu spaudai, viešumai tik tiek, kiek aš noriu“, – sakė K. Ivanova.

Muzikinę karjerą tęsia su grupe „Kristal“

Nors didžiąją dalį savo gyvenimo laiko moteris šiandien skiria būtent darbui grožio versle, muzikos pasaulyje K. Ivanova kaip spindėjo, taip ir tebespindi. Ji nuolat koncertuoja kartu su jos pačios įkurta grupe „Kristal“, džiugina gerbėjus naujais kūriniais ir dainų vaizdo klipais.

Kristinos patirtis šou versle – nemenka, o ir daugybė metų darbo šioje srityje jai padėjo suformuoti tam tikrą požiūrį į veiklą šioje srityje. Kaip teigė pati K. Ivanova, šiandien ji ir likusios grupės merginos netgi gali sau leisti pasirinkti, kur koncertuoti, o kur, vis dėlto, ne.

„Esame nusprendusios, kad mes imame tuos koncertus, kur būtų malonu – geras įgarsinimas, faini užsakovai. Būdavo visko. Žinai, blondinių grupė – laba diena, atvažiuojame padaryti garso repeticiją. Nei monitorių ant scenos ir dar medinį mikrofoną tau duoda. Buvo tokių dalykų. Vienas atvejis nuskambėjo ir tarp garsistų. Mes davėme valandą laiko susitvarkyti arba būtume tikrai nekoncertavę, nes tos sąlygos net buvo pavojingos. Aš esu atsakinga už merginas“, – pasakojo K. Ivanova.

„Kristal“

Tiesa, „Kristal“ merginos ne kartą yra pranešusios apie grupės sudėties pokyčius. Dabar, kaip teigė K. Ivanova, atsižvelgiant į įvairias gyvenimo peripetijas ir grupės narių užimtumą, scenoje jos neretai keičia viena kitą.

„Tie pokyčiai – na, mes moterys. Yra visokių gyvenimiškų dalykų, kaip vaikai, šeima, gimdymai ir taip toliau. Mes supratome, kad labai yra patogu modeliuoti tokį variantą – kas gali. Yra galimi visokie variantai tos grupės sudėties. Koks skirtumas, kuri mergina. Svarbiausia, kad būtų kokybiškai atliktas koncertas“, – teigė Kristina.

Paklausta, ar šiuo metu galėtų išgyventi vien iš koncertų, moteris teigė, kad tokio tikslo ji niekada neturėjo, todėl ir užsiima ne tik dainavimu, bet ir kitomis veiklomis.

„Niekada nebuvo toks tikslas. Gyvenau kažkada. Dabar tai gaunasi jau kaip mano paskutinė sritis, kuri yra tik užklasinė veiklą. Merginoms – lygiai taip pat. Jos turi normalius, kaip aš vadinu, darbus, o čia – hobiukas“, – teigė ji.

Visuomenės sveikatos specialistės profesija pasitarnauja versle

Laidoje K. Ivanova atskleidė ir mažai kam žinomas jos gyvenimo detales. Pavyzdžiui, ji prabilo apie universitete įgytas žinias ir profesiją, kuri, nors ir atrodo tolima jos pasirinktam gyvenimo keliui, pasak Kristinos, labai padeda kasdienybėje.

„Mano specialybė – aš esu visuomenės sveikatos specialistė. Pagal savo specialybę, aš galėčiau dirbti ir ligoninėse, ir statistikos departamente. Mano bakalauras – visuomenės sveikata, o magistrantūra – sveikatos priežiūros vadyba“, – teigė K. Ivanova.

Anot moters, studijos jai davė supratimą apie sveiką gyvenimo būdą ar net padėjo suformuoti sveiką požiūrį į svorio pokyčius.

„Visi tie kilogramai, svorio pokyčiai – viskas labai susiję. Fantastinės buvo studijos. Aš studijavau Klaipėdoje, gyvenau tada pas sesę. Sesuo tada buvo kartu su Deividu. Šešis metus prasimokiau“, – teigė Kristina.

Kristina Ivanova

Tiesa, studijų metu įgytos žinios jai pasitarnauja ir grožio pasaulio versle.

„Mano studijos yra susijusios su mano veikla ir man jos labai padėjo, ypatingai, atidarant pirmą saloną“, – teigė K. Ivanova.

Ji atskleidė, su kokiais sunkumais teko susidurti atidarant savo grožio saloną.

„Dažniausiai, visi įsivaizduoja, kad šita atsidarė saloną, tai turbūt kažkas sumokėjo, pamokėjo, kažką padarė tai blondinei, o ji – padėjusi rankas, nagus jai lakuoja, kiekvieną dieną šukuosenos. Tu esi ir direktorė, ir esi valytoja. Tu esi viskas ten. Sunkumai yra tie, kad tu neturi žalio supratimo, tau reikia daug domėtis“, – sakė K. Ivanova.

Kaip pasakojo Kristina, nuėjus ne itin lengvą salono įrengimo kelią, ją pasitiko dar daugiau iššūkių. Pavyzdžiui, didelė konkurencija.

„Tada prasideda konkurencija: ji atsidarė saloną, o toje vietoje jų dar kokia penkiolika – paskųskime. Skundų gavau dešimt, iš visų instancijų“, – sakė K. Ivanova.

Moteris pridūrė, kad įvairių institucijų patikrinimus ji priėmė kaip didžiules ir išties vertingas pamokas, o kerštauti tiems, kas taip stipriai troško pakenkti, ji niekada nenorėjo.

„Man gaila savo laiko. Aš pasimokau. Kiekvienas tas skundas duoda tau pamoką. Ne veltui dvylika metų esu šiame versle“, – sakė ji.

Atskleidė tobulos figūros paslaptis

Atskirų komplimentų laidoje sulaukė ir K. Ivanovos išvaizda. Kaip teigė pati moteris, kilogramų ji tikrai neskaičiuoja, o namuose neturi net svarstyklių. Vietoje to, daug dėmesio ji skiria savo mitybai, apie kurią papasakojo ir plačiau.

„Labai daug geriu vandens. Man pats geriausias atsigėrimas yra vanduo, ne saldūs gėrimai. Rytą aš pradedu nuo vandens stiklinės ir pusryčių. Pusryčiai yra mano belekokie sotūs. Aš esu įsiklausiusi labai į savo organizmą. Būna, atsikeli ryte ir galvoji: šiandien norėčiau kiaušinių, norėčiau blynelių. Ko norėčiau – tą ir pasidarau. Jaučiu, ko noriu“, – pasakojo K. Ivanova.

Tiesa, akyliausiems stebėtojams pro akis neprasprūsta ir tai, kad tam tikru metu Kristinos svoris ir išvaizda reikšmingai pasikeitė. Ji pati prisiminė gyvenimo etapą, kada išvaizdos pokyčiai buvo tiesiog kardinalūs.

„Tuo metu šokau šokių projekte. Atsimenu, Smoriginas sako: pastatai šluotos kotą, ji pasislėptų ir jos nesimatytų. Taip buvau sukūdusi ir dar tas fizinis krūvis. Tuo metu buvo mano visiškai pikas. Jau buvau per daug liekna ir taip nenorėčiau“, – sakė K. Ivanova.

 Kristina Ivanova

Ji dar kartą pridūrė, kad didelę reikšmę jos sveikatai ir požiūriui į kūną bei organizmą turėjo studijų metu įgytos žinios.

„Realiai, visuomenės sveikatos studijos man viską taip sudėliojo. Buvo paskaitos: anatomija, fiziologija, visa kita. Kažkaip viskas taip stojo į savo vietas ir tada supratau, ką noriu ir ko nenoriu valgyti, kas man gerai, negerai. Dabar žinau – jokių žalių česnakų, svogūnų ir taip toliau. Yra tam tikri man tinkantys produktai. Pastebėjau, kad apsunkstu nuo mėsos, bet, pavyzdžiui, man skaniausia yra kiaulienos šašlykiukas“, – juokėsi Kristina.

Sesuo Natalija – brangiausias žmogus

Kaip teigė pati K. Ivanova, jos ir sesers N. Bunkės ryšys šiandien yra itin stiprus. Tiesa, praeityje būta visko – ir seseriškų ginčų, ir moteriškų kaprizų, ir net muštynių.

„Tiek visko buvo. Mušdavomės ir dar kaip. Aš jaunesnė, bet padaužydavau ją. Pykdavomės dėl beleko. Ji pastoviai nuknisdavo mano kokius nors šokoladus – pasidalini per pusę, tada dar per pusę. Ji savo suvalgo ir sako: duok dar. O kaip man sesei neduoti? Dar atpjauni“, – juokėsi Kristina.

Tvirtas jųdviejų ryšys, anot K. Ivanovos, įsitvirtino dar grupės „YVA“ laikais.

„Kai man buvo dešimt, o jai keturiolika – aišku, pešdavomės. Kaip ir visi vaikai. Paskui, ypatingai, kai man buvo 16, o jai 20, kai atėjau į „YVA“ – kažkaip nusistovėjo tas seseriškas santykis. Jis iki šiol yra labai stiprus“, – teigė žinoma moteris.

Grupė „YVA“

Patarimų apie tai, kad seserišką ryšį reikia branginti, Kristina teigė vaikystėje sulaukusi ir iš artimųjų.

„Mūsų močiutė yra iš labai didelės šeimos, labai daug sesių turėjo. Ji visą laiką sakydavo: tavo pati geriausia draugė visą gyvenimą bus tik tavo sesuo. Tikrai taip ir yra. Niekas neatstos to santykio, to kraujo ryšio. Mes labai gerai sutariame“, – sakė ji.

Tiesa, pykčių tarp sesių būta ne tik vaikystėje. K. Ivanova laidoje prisiminė laikotarpį, kai jos su Natalija nebendravo beveik metus. Anot jos, seserys dar ir dabar bando suprasti, kur slypėjo jų konflikto priežastys. Pati Kristina įvardijo, kad tai buvo tiesiog moteriškos ambicijos.

„Tuo metu ji laukėsi Kristupo ir mes, „YVA“, likome be sesės. Tuo metu ji padarė pertrauką. Kažkaip tas viskas išsirutuliojo į kažkokį nesusikalbėjimą. Pas mane kažkokie buvo nesupratimai, pas ją, kaip mes sakome, hormoniniai dalykai – viskas. Tiek tereikėjo. Dabar, kai atsuki laiką atgal ir pagalvoji, kad metus laiko nebendravai su savo artimiausiu žmogumi – čia, visų pirma, ir tėvams toks skaudulys. Tėvai bandė sutaikyti, bet paskui, matyt, suprato, kad reikia laiko“, – pasakojo K. Ivanova.

Natalija Bunkė ir Kristina Ivanova

Anot Kristinos, susigrąžinti prarastą ryšį tuo metu joms padėjo bendra veikla ir tuometiniai išgyvenimai.

„Viskas gavosi kažkaip natūraliai. Tuo metu pas abi buvo labai didelės duobės gyvenime. Aš buvau kaip tik išsiskyrusi su savo antra puse, pas ją meilės reikaluose irgi buvo krizinis etapas. Tai mus labai suartino. Tada pradėjome daryti savo apyrankes, buvo toks sesių projektas. Tos apyrankės, tas darymas, buvimas kartu – tai mus vėl sujungė“, – sakė ji.

K. Ivanova pridūrė, kad pykčiai su seserimi – didžiulė klaida, kurios nelinkėtų niekam.

„Nesipykite su savo artimaisiais, nes tai yra jūsų patys mylimiausi žmonės. Aš pagalvoju, jeigu kažkuriai iš mūsų būtų tuo metu kažkas nutikę, tuo nekalbėjimo periodu, mes būtume turbūt užsigraužusios. Pamokos – jos duoda tokio gero pamąstymo“, – teigė ji.

Konkurencijos su seserimi nejaučia

Nesunku pastebėti, kad dabar K. Ivanova ir N. Bunkė drauge praleidžia išties daug laiko. Kaip teigė pati Kristina, joms yra labai gera būti kartu ir tai – pats brangiausias laikas. Tiesa, moteris pastebėjo, kad tarp žmonių nuolat kalbama ir apie jųdviejų konkurenciją. Vis dėlto, K. Ivanova pabrėžė, kad nei konkurencijos, nei pavydo Natalijai ji niekada nejuto.

„Aš ne toks žmogus. Kai išėjau iš „YVOS“ – taip, atsirado kita grupė, bet visą laiką aš jau turėjau saloną. Aš turėjau ką veikti ir kur save realizuoti. Jeigu būtų toks niuansas, turbūt visi būtų tą pastebėję“, – sakė ji.

Pastebėjimų būta, tačiau, kaip teigė Kristina, jie seserims keldavo tik juoką.

„Būdavo tokių antraščių „Kristina Ivanova – Natalijos Bunkės šešėlyje“. Mes juokdavomės. Aš džiaugiuosi kiekvienu sesės pasiekimu. Džiaugiuosi viskuo. Galų gale, sesė su manimi tariasi, aš pirma sužinau visus tuos dalykus. Sako: mes galvojame apie areną, toks plakatėlis – ką tu galvoji? Nauja daina – man ji atsiunčia paklausyti“, – teigė K. Ivanova.

Kristina Ivanova ir Natalija Bunkė

Apskritai, kaip teigė K. Ivanova, ji niekada nesijautė esanti sesers šešėlyje.

„Jeigu kažkas sako, kad esu šešėlyje – jie labai klysta. Tiek Nataliją čia pasisodinus, tiek aš galiu pasakyti, kad mes viena kitai esame labai stiprus ramstis ir visi, kurie sako kažkaip kitaip – jie labai klysta, deja. Galbūt jiems labai smagu, bet mes esame sesės ir laikomės viena kitos stipriai. Daugiau nieko mes neturime“, – teigė ji.

Be to, viena iš kitos seserys turi ir ko pasimokyti. Kristina įvardijo, kokią geriausią pamoką ji yra gavusi iš Natalijos.

„Jeigu neatsidaro durys – reikia jas išspirti. Man niekada taip nepavykdavo, bet dabar galėčiau tai padaryti ir darau. Man visada sesuo sakydavo: juokauji? Kas nepavyks? Ji tokia yra“, – sakė K. Ivanova.

Atvirai prabilo apie santykius su mylimuoju Andriumi

Jau šešerius metus K. Ivanovos širdis – užimta, tačiau su mylimuoju Andriumi moteris teigė susipažinusi dar gerokai anksčiau. Kristina pasakojo, kad Andrius į jos gyvenimą įžengė per atsitiktinumą – juos suvedė bendri jųdviejų pažįstami.

„Aš susirašinėjau su savo drauge ir ji sako: atvažiuok, pas mus namo įkurtuvės. Buvo Velykos, man tokia ne nuotaika. Sakau: labai tingiu vairuoti iki Klaipėdos, nors aš labai mėgstu vairuoti, man tai yra visiškai meditacija. Sako: žinai, aš galiu suorganizuoti, kas tave nuveš ir parveš atgal. Yra mūsų draugas ir jis kaip tik važiuoja. Taip ir nutiko. Išvažiavome ir išvažiavome“, – pasakojo K. Ivanova.

Tiesa, tuo metu megzti rimtų santykių Kristina teigė neketinusi.

„Tuo metu buvo gausa koncertų ir dar dirbau visažiste – buvo pikas. Tikrai tuo metu nepagalvojau apie santykius. Buvo tik nutraukti dar mano santykiai ir jokių naujų tikrai nenorėjau. Viskas išsirutuliojo savaime. Nuėjome į vieną pasimatymą, paskui į kitą“, – sakė ji.

Andrius Mickus ir Kristina Ivanova

Ji pridūrė, kad tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio.

„Aš jį įsimylėjau palaipsniui. Visų pirma, jis mane sužavėjo kaip asmuo, jo visas žinių bagažas, didelė patirtis. Man jis labai stipriai padeda mano versluose. Visą laiką pataria. Šalia manęs yra labai stiprus vyras ir aš jį už tai vertinu, ir labai myliu“, – apie mylimąjį Andrių kalbėjo K. Ivanova.

Klausimus žinomai moteriai uždavinėjusiems komentatoriams taip pat buvo smalsu sužinoti, ką K. Ivanova mano apie savo mylimojo praeitį, mat šis – turėjo reikalų su teisėsauga.

„Ką manau? Aš turbūt nepalinkėčiau nei vienam atsidurti tokioje situacijoje. Aš neišsiplėsiu, bet situacijų buvo ne viena. Aš sakau, kad žmogus kažkam tiesiog labai pamaišė. Dabar, po keturių metų, mes jau žinome, kaip ir kas buvo. Andrius nebūtų Andrius – jis viso to taip nepaliks. Aš jį labai palaikau“, – teigė ji.

Be to, ji pridūrė, kad tokios gyvenimo pamokos suteikia daug stiprybės.

„Tas gyvenimo tarpsnis nebuvo lengvas. Andriaus mama mirė tuo metu, buvo toks juodas metas. Buvo morališkai sunku, bet mes visur ėjome koja kojon. Kitą kartą pagalvoju: mane tai labai užgrūdino, Andrių labai užgrūdino. Ačiū Dievui, mūsų sveikatos prasme, kad mes nepalūžome tam tikrose situacijose ir laikėmės vienas kito. Čia yra labai geras santykių patikrinimas, kai tu supranti, kas yra šalia tavęs, koks žmogus. Tas yra labai svarbu“, – teigė K. Ivanova.

Laidos pabaigoje akyse sužibėjo ašaros

Ilgus draugystės metus su mylimuoju Andriumi skaičiuojanti Kristina sako, kad jie – jau šeima. Tiesa, bent jau kol kas moteris – neištekėjusi, tačiau, anot jos, ir tam ateis laikas.

„Oi, šitas klausimas. Kodėl neištekėjusi, o kitas klausimas – kodėl nėra vaikų? Nežinau. Ateis laikas“, – sakė K. Ivanova.

Beje, Kristina yra sakiusi, kad už vyrus jai visada bus svarbesnė šeima. Panašu, kad tokios nuomonės ji laikosi ir šiandien.

„Man atrodo, kad šeima yra pats svarbiausias dalykas gyvenime. Mus taip auklėjo, visada mamos mama tą skiepijo, kadangi tas gyvenimas močiutės nebuvo toks lengvas. Aš galvoju, kad tos vertybės – jos pas mus neišoperuotos. Šeima yra numeris vienas“, – teigė ji.

Kristina Ivanova

Simboliškai, laidos pabaigoje nuskambėjo ir jos brangiausios sesers N. Bunkės jai skirta žinutė.

„Tiesiog norėjau pasakyti, kad esi nereali. Man labai pasisekė, kad turiu tokią sesę. Kaip mums močiutė kažkada sakė, sesės yra pačios artimiausios. Jau taip ir matau, kaip senatvėje vaikščiojame pajūriu ir ieškome suoliuko prisėsti. Klausysime paukščių ir būtinai paburbuliuosime“, – rašė Natalija.

Išgirdusi jautrius žodžius, K. Ivanova negalėjo sulaikyti ašarų.

„Matai, net ašaros. Žinai, dabar, kai filmavome sesės klipą, kažkaip pagalvojome, kad tai yra taip vertinga. Tas klipas – jis realiai liks ilgam. Kai būsime senos, galėsime įsijungti“, – sakė ji.

O į sesers žinutę atsakė pačiais gražiausiais žodžiais.

„Aš ją labai myliu. Sesė yra mano tikrai pats brangiausias žmogus“, – teigė Kristina.