„Visada galėjau pavadinti save tinklaraštininku, bet dabar, aišku, veiklos išsiplėtė. Labai bėgau nuo komiko etiketės, turbūt labiausiai dėl pagarbos kolegoms, nes jie labai daug ruošiasi, analizuoja komedijos teorinę dalį. Jie daug žiūri stand-up‘ų, aš nesu jų žiūrėjęs. Tad nežinau, tinklaraštininkas, man atrodo, vis dar labiausiai artimas apibūdinimas“, - sako B. Lastauskas.

O iš kur jis atsirado socialiniuose tinkluose?

„Aš ilgai rašiau tekstus feisbuke, gal net neturėdamas tūkstančio sekėjų. Džiaugdavausi labai jais, vienas geriau paeidavo, kitas prasčiau, bet draugams patikdavo. Lūžio taškas būdavo, kai pradėjau su komikais bendrauti, atsirado bendri projektai. O juokauti aš visuomet mėgau, man tai padėdavo nepasitikėjimo kompleksą įveikti. Nesistengiu atrodyti geresnis, savimi labiausiai būnu. Mane dažnai lygindavo su Užkalniu, nors jis dažnaiusiai pašiepdavo kaimiečius, emigrantus, už kuriuos jis yra šviesesnis, labiau išsilavinęs. O aš rašiau daugiausiai apie tokius pat, kaip ir aš esu.

Aš ironizuoju jų problemas, tuo pačiu ir savo. Niekada neatsiribodavau nuo tų žmonių, kurie yra kaip aš pats. Daug kam atrodo, kad aš šaipausi iš influencerių, bet mes ir šeimoje nuolat pasišaipydavome vieni iš kitų ir niekas dėl to nesupykdavo. Komikų bendruomenėje išvis jokių ribų nėra. Bet čia ir bėda, kad pats gali nesuprasti, kodėl kiti žmonės supyksta.

Tai ir su video aš nenoriu įžeisti kito žmogaus. Aš pamatau galimybę sukurti turinį ir ištransliuoti tai, ką kiti galvoja. Tai nereiškia, kad man tie žmonės nepatinka, jei su jais susitikčiau, aš būčiau malonus ir kalbėčiausi su jais.

Nesistengiu būti arogantiškas. Tai yra internetas, jūs čia dedate turinį, tikrai kažkas gali jį pasiimti ir perdirbti, nes taip veikia internetas“, - sako pašnekovas.

Jis neslepia, jog keletą kartų jam yra tekę ištrinti savo komiškus įrašus dėl to, kad jie buvo įkelti į privačius, o ne viešus profilius. B. Lastauskas įsitikinęs, kad nuomonės fotmuotojo darbas, jei tu jį darai atsakingai, yra tikrai nelengvas. Tačiau jis yra sulaukęs net padėkų iš parodijuojamų merginų už reklamą. Svarbu į viską žvelgti su humoru.

Tačiau prieš tapdamas tinklaraštininku, Benas dirbo ir kitus darbus, pavyzdžiui, pirotechniko. Buvo net nutikusi smagi istorija su Rolandu Mackevičiumi viename jo vestame renginyje. Vėliau studijavo istoriją, įstojo į magistro studijas, doktorantūrą.

„O šiaip paskutinis darbas rimtesnis, tai dirbau kūrybinėj agentūroj, generuodavau tekstus, idėjas“, - pasakoja Benas.
Jis sako, kad išgarsėti nebuvo jo tikslas, B. Lastauskas stengiasi orientuotis į kūrybą – tai, ką jam daryti patinka ir sekasi geriausiai.

„Bai stengiuosi viską išlaikyti – ypač draugus, tuos, kurie mane seniai pažįsta ir bendrauja taip kaip seniau, o ne taip, kaip kai kurie dabar, kai tapau įdomus. Tai man leidžia būti savimi ir daryti tai, kas patinka labiausiai“, - sako pašnekovas ir tikina, jog laisvai gali išgyventi iš rašymo.

Paklaustas, kiek jie rašomose istorijose yra jo paties patirties, Benas sako, kad dažnai tai būna pasakojimai iš gyvenimo, tačiau nebūtinai jo paties. Pavyzdžiui, jis nerūko, nevartoja narkotikų bei alkoholio, tačiau mato, kaip vakarėliuose elgiasi kiti.

„Aš net gi sakau, kad mano nenoras namo per vakarėlius yra stipresnis už bet kokį stimuliantą“, - šypsosi Benas.

Sunkiausiu gyvenimo periodu B. Lastauskas vadina karantiną. Labai tas man pasijautė, nes gyvenu vienas, pas tėvus nuvažiuot negali... Šiaip ir dabar pakankamai sudėtinga man yra, nes darau tai, kas man patinka, bet tuo pačiu žiauriai daug įtampos ir streso. Trapumo jausmas, kai viskas priklauso nuo tavęs paties tik. Bet čia galiu padėkot bičiuliui Markui Žukauskui, kuris moka švęsti dalykus ir man padeda tai daryti, atsipalaiduoti“, - sako Benas.

Paklaustas, koks klausimas iš tiesų priverstų pasijusti nesmagiai, Benas teigia nemėgstantis kalbėti apie savo šeimą. Nėra, kad slėtų mamą, tėtį brolį, tačiau ir kalbėti apie juos nenori.

Ar šiuo metu Beno širdį yra užkariavusi kokia mergina? Kokį klausimą dažniausiai jam užduoda mama ir kur įvyko, bei kaip pavyko pirmasis Beno Lastausko kartas? Apie tai – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)