Renginio metu susirinkusieji Vilniaus gatvėje po atviru dangumi klausėsi ne tik naujojo atlikėjos albumo „Kiaurai sielas“, bet ir turėjo išskirtinę galimybę gyvai išgirsti kelių akustinių Giedrės kūrinių versijas. Dainininkė renginio dalyvius taip pat nustebino nupiešdama vienos iš atvykusių gerbėjų šaržą.

Ar tą naktį grojo Tomas Boo?

Renginio „Perklausos“ metu Giedrė pasakojo, kaip atrodė naujojo albumo kūrybos procesas. Ji atskleidė, kad pati pradžia buvo labai sunki.

„Gavosi labai tragiškos dainos ir jos turėjo vos du akordus. Aš supratau, kad, Kilčiauskiene, tau šakės yra, – prisiminė dainininkė. – Supratau, kad visiškai paskutinioji, kad nepavyksta man.“

Vis dėlto, galiausiai gimė nuostabus albumas, o jame nugulę kūriniai turi išskirtines istorijas. Pavyzdžiui, daina „Tą naktį grojo Tomas Boo“ buvo sukurta nežinant, ar jos žodžiai tikrai atliepia tiesą.

„Dramos teatre 2000–ųjų naujametinę naktį buvo didelis vakarėlis, ten grojo visi Lietuvos didžėjai ir mes su „Empti“ ten koncertavome, – pasakojo Giedrė. – Kūriau nostalgišką dainą apie tuos laikus ir pradėjau rimuoti: „Mes buvom be ribų, tą naktį grojo Tomas Boo“... Labai gerai rimuojasi, bet aš nė velnio neatsimenu, ar jis grojo tame vakarėlyje, ar ne. Aš iš karto jam parašiau, ar jis grojo tame vakarėlyje. Jis atsakė: „Labas krabas. Žinok, grojau. Trumpai, bet grojau“. Ačiū dievui!“

„G&G Sindikatas“ ir daina „ant bajerio“

Giedrė prisiminė ir kūrinio „Aš normaliai“ istoriją. Pasak atlikėjos, kurios vadybininkai yra tie patys, kaip ir „G&G Sindikato“, ši daina gimė dar prieš porą metų.

„Norėjau iš karto leisti šitą dainą, o man vadyba sako: „Palauk, ramiai“. Ir, blemba, po savaitės išeina „G&G Sindikato“ daina „Nenormalei“! Galvojau – kaip taip?! Su mano daina!“, – prisiminė Giedrė.

Renginio metu atlikėja atsakinėjo ne tik į vedėjo R. Mackevičiaus, bet ir į žiūrovų užduotus klausimus. Paklausta, ar kuris nors iš jos kūrinių jau yra jai pačiai atsibodęs, Giedrė net nesudvejojo.

„Yra – „Užgis iki vestuvių“. Bet aš ją turėsiu dainuoti iki pensijos. Negali rašyti dainų ant bajerio…“, – sakė dainininkė.

Artimiausi naujojo Giedrės albumo pristatymo koncertai birželio 12 d. vyks Vasaros Terasoje, Vilniuje, birželio 20 d. – „Oldman“, Kaune, o birželio 22 d. – „Oldman“, Palangoje. Koncertuose dainininkė atliks iir savo ankstesnės kūrybos dainas: „Šiaurės vėjas“, „Užgis iki vestuvių“, „Tiesa ar drąsa“, „Kiek buvome verti“ ir pora „Empti“ bei „Pieno lazerių“ dainų.

„Perklausos“ – tai renginių ciklas, kuriame garsiausi Lietuvos atlikėjai kviečiami atviriems pokalbiams su dainomis. Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius kalbina atlikėjus fone skambant jų albumo dainoms, o susirinkusieji kviečiami įsiklausyti į tikrąją kūrinių prasmę.