A. Hopkinso žinomumas kino pramonėje pradėjo augti XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje, skelbia express.co.uk. Visgi labiausiai jį išgarsino vaidmuo juostoje „Avinėlių tylėjimas“ („The Silence of the Lambs“).

2021 metais aktorius netgi pelnė prestižinį „Legendos“ titulą per žurnalo „GQ Magazine“ surengtą „Metų žmogaus“ apdovanojimų ceremoniją. Tiesa, išgirdęs, kad serga tam tikra autizmo forma, jis iš karto susierzino ir pareiškė „nejaučiąs jokių pokyčių“.

Šią diagnozę A. Hopkinsas greitai atmetė. Žurnalui „GC Magazine“ duoto interviu metu Holivudo žvaigždė sakė: „Atvirai kalbant, nežinau. Netikiu diagnoze. Nejaučiu jokių pokyčių. Manau, kad čia išpūstas reikalas. Bet, galbūt, aš klystu. Galbūt nieko nesuprantu.“

„Gydytojai tai vadina neurologine įvairove. Labai skambus terminas. Taip, esu linkęs itin sutelkti dėmesį į tam tikrus dalykus. Net pats pastebiu tai, kai lankausi restoranuose, bet tiesiog taip elgiuosi, – tęsė A. Hopkinsas. – Ko gero, išdarkėme savo supratimą apie žmogaus organizmą, nusprendę viską kategorizuoti į atskiras lentynėles. Kaip sakoma, visi mirsime. Kažkada išmirs visa žmonija.“

Jis pridūrė, kad žmonių rasė „sunaikino pusę planetos“, nors turi „nuostabias smegenis“, ir paragino žmones verčiau sutelkti dėmesį į COVID-19 problemą bei rasti būdą koronavirusui išnaikinti.

Apie Aspergerio sindromą 1944 m. pradėjo kalbėti Austrijos pediatras Hansas Aspergeris. Sindromas laikomas autizmo forma ir kartais pasireiškia sunkumais bendraujant su žmonėmis.

Ohajo valstijoje įsikūrusios Nacionalinės vaikų ligoninės gydytojų teigimu, Aspergerio sindromą turintiems asmenims atsiranda keblumų įvairiose socialinėse situacijose, taip pat jiems nelengva suprasti subtilias komunikacijos formas, tokias kaip kūno kalba, humoras ir sarkazmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)