Remiantis žiniasklaidos informacija, grupė vyrų buvo sulaikyta netoli Ukrainos ir Moldovos pasienio, Podolės Mohylivo mieste. Tarp neteisėtai sieną kirsti bandžiusių asmenų buvo ir artistės S. Rotaru sūnus ir anūkas – Ruslanas ir Anatolijus Jevdokimenkos. Buvo paviešintos jų pasų nuotraukos, taip pat sulaikymo vaizdo įrašas.

Visi bėgliai buvo šaukiamo amžiaus ir į Moldovą bandė patekti valtimi. Jiems talkino vedlys. Tiesa, sumanymas neišdegė, vyrai buvo sulaikyti. Anot ekspertų, atsižvelgiant į dabartinę situaciją ir Ukrainoje įvestą karo padėtį, S. Rotaru artimiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė už mobilizacijos vengimą – laisvės atėmimas nuo dvejų iki penkerių metų.

Visgi portalo starhit.ru šaltinis pranešė, kad dainininkės sūnus ir anūkas esą jau paleisti namo ir dabar yra Kyjive. Kokiomis sąlygomis jie buvo paleisti ir ar gresia kokia nors bausmė, kol kas neaišku. Nepavyko susisiekti nei su S. Rotaru atstovais, nei su Ruslanu ir Anatolijumi. Pati atlikėja taip pat nepateikė jokių komentarų apie incidentą.

Kiek žinoma, Anatolijus ir Ruslanas bei kiti šeši ukrainiečiai už pagalbą kertant sieną vedliui sumokėjo po 1 800 eurų.

S. Rotaru palaiko labai artimus ryšius su sūnumi ir marčia Svetlana, kuri yra jos atstovė spaudai. Beje, vaikaičiai irgi pasirinko kūrybiškas profesijas: Anatolijus muzikuoja, o jaunėlė Sofija Amerikoje studijuoja dizainą. Prieš prasidedant karui Ukrainoje, ji išskrido į Niujorką.

Pati 74-erių Ukrainos popžvaigždė S. Rotaru smerkia Rusijos karą Ukrainoje.

Sovietų laikais didžiuliu populiarumu pasigirti galėjusi dainininkė prieš kelias dienas pasinaudojo proga pasauliui priminti, kaip šiuo metu kenčia jos šalis.

Savo instagramo paskyroje, kurią seka keli šimtai tūkstančių internautų, dainininkė neslėpė emocijų – pasidalijo nuotrauka su užrašu „Aš myliu Ukrainą“ ir jautriu komentaru.

„<...> Nepriklausomybė ir laisvė kainuoja brangiai – tai tiesa, bet ar tikrai ji verta tiek, kad Rusijos raketos naikintų civilius, vaikus ir miestus Ukrainoje.

Šie faktai drasko mano širdį į gabalus! Aš Kijeve! Meldžiuosi už mūsų gynėjus ir taiką Ukrainoje.

Rašau šį tekstą ir, taip, mano rankos dreba. Jos dreba, nes visoje Ukrainoje vyksta įnirtingi mūšiai... Stiprybės ir taikos mums visiems“, – skelbė S. Rotaru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės