Pakartotinis Brittany Murphy pirmalaikės mirties tyrimas patvirtina jau seniai jos tėvo išsakytus įtarimus, kad ji galimai buvo nunuodyta. Angelo Bertolotti niekada netikėjo Los Andželo Koronerio tarnybos išvadomis, kad Brittany ir jos sutuoktinis Simonas Monjackas penkių mėnesių skirtumu mirė natūralia mirtimi (nuo pneumonijos ir anemijos), praneša atrl.net.

Po kelerius metus trukusio bylinėjimosi ir kliūčių, B. Murphy tėvas pasiekė, kad jos plaukai, kraujas ir audiniai būtų atiduoti nepriklausomam tyrimui. Remdamasis simptomais, kurie pasireiškė jo dukrai ir žentui prieš pat jų mirtis, A. Bertolotti užsakė sunkiųjų metalų ir toksinų tyrimą. Reikia pripažinti, kad Los Andželo Koronerio tarnyba jokių nuodingų medžiagų tyrimo neatliko.

Tėvas buvo teisus – tyrimai patvirtino A. Bertolotti blogiausius įtarimus. Laboratorijos ataskaitoje teigiama: „Dešimties vertintų sunkiųjų metalų koncentracijos viršijo Pasaulio sveikatos organizacijos nurodytas aukščiausias ribas. Tirdami plaukų sruogos mėginį mes aptikome dešimt sunkiųjų metalų, kurių koncentracija viršija PSO rekomendacijas. Atmetus vienalaikio atsitiktinio šių metalų (toksinų) poveikio galimybę, vienintelis logiškas paaiškinimas būtų šių metalų (toksinų) poveikis, kontroliuotas trečiosios šalies su galimais nusikalstamais ketinimais“.

Sunkieji metalai paprastai gali būti randami rodenticiduose (cheminėse medžiagose, kurios naikina peles ar žiurkes) ir insekticiduose. Ūmaus apsinuodijimo sunkiaisiais metalais simptomais gali būti galvos skausmas, galvos svaigimas, virškinimo trakto, nervų sistemos, kvėpavimo takų sutrikimai ar odos pažeidimai, tarp jų pilvo spazmai, drebulys, tachikardija, prakaitavimas, sutrikusi orientacija, kosulys, švokštimas, kongestija ir pneumonija. B. Murphy ir S. Monjackui visi šie simptomai pasireiškė prieš jų pirmalaikes mirtis. Sunkiųjų metalų koncentracija, aptikta B. Murphy plaukuose, buvo nuo dviejų iki devynių kartų didesnė už Pasaulio sveikatos organizacijos nustatytą aukščiausią ribą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)