Volodymyras Zelenskis vaizdo skambučio metu kalbėjosi su aktoriais Ashtonu Kutcheriu ir Mila Kunis, kurie surinko įspūdingą sumą Ukrainos žmonėms.

Apie tai prezidentas pranešė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ashtonas Kutcheris ir Mila Kunis buvo vieni pirmųjų, kurie atsiliepė į mūsų sielvartą. Jie jau surinko 35 milijonus dolerių“, – sakė jis.

Mila Kunis su vyru Ashtonu Kutcheriu

Zelenskio teigimu, aktoriai šias lėšas siųs transporto bendrovei „Flexport“ ir būsto paieškos tarnybai „Airbnb“, kad padėtų pabėgėliams iš Ukrainos.

„Aš asmeniškai jiems padėkojau už paramą. Mane stebina jų ryžtas. Jie įkvepia pasaulį“, - pridūrė šalies vadovas.

Aukas Kunis ir Kutcheris ėmė rinkti kovo 3 d., atidarius „GoFundMe“ puslapį. Patys jie įnešė 3 milijonus JAV dolerių.

Mila, kuri gimusi Vakarų Ukrainos mieste Černivcuose, kartu su Ashtonu jo „Instagram“ paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu. Jame moteris pirmą kartą viešai prabilo apie „niokojantį“ konfliktą jos gimtojoje šalyje.

„Gimiau 1983 m. Černivcuose, Ukrainoje. Į Ameriką atvykau 1991 m. Visada laikiau save amerikiete. Man patinka viskas, ką ši šalis padarė dėl manęs ir mano šeimos. Tačiau šiandien aš kaip niekada didžiuojuosi, kad esu ukrainietė“, – kalbėjo 38 metų aktorė.

Ashtonas jai antrino, pridūręs, kad „niekada taip stipriai nesididžiavo, jog yra vedęs ukrainietę“. 44 metų aktorius pasveikino „šalies, kurioje gimė Mila, žmonių drąsą“.

Vaizdo įraše Mila toliau kalbėjo apie Ukrainą griaunantį karą, teigė, kad šiame pasaulyje nėra vietos tokiam neteisingam išpuoliui prieš žmoniją.

„Mes renkame lėšas, kad paremtume Ukrainos žmones, tiekiame labai reikalingą pabėgėlių ir humanitarinę pagalbą. Pagrindinis iššūkis šiuo metu yra logistika. Turime gauti būstus ir aprūpinti kariaujančią vietovę atsargomis bei ištekliais“, – paaiškino A. Kutcheris.

„Ukrainos žmonės yra stiprūs ir drąsūs, turime juos paremti“, – vaizdo įraše pridūrė aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės