Neseniai davęs interviu CBS laidos „Sunday Morning“ vedėjai Jane Pauley, 61-erių metų amžiaus aktorius, kuriam ši neišgydoma degeneracinė centrinės nervų sistemos liga buvo diagnozuota 1991 m., išsamiai papasakojo, kaip jo sveikatos būklė pamažu blogėja, skelbia people.com.

„Nemeluosiu. Darosi vis sunkiau. Kiekviena diena sunkesnė“, – prisipažino M. J. Foxas ir įvardijo daugiausia problemų keliančius simptomus.

„Parkritus patirta trauma yra viena iš dažnesnių mirties priežasčių sergant Parkinsono liga, – sakė jis ir pridūrė, kad buvo susilaužęs abi rankas bei riešą, taip pat patyrė veido kaulų lūžių. – Parkritimas, maisto aspiracija ir pneumonija – tai subtilūs žudikai. Nuo Parkinsono ligos nemirštama, mirštama ja sergant. 80-ies nesulauksiu.“

Nors su šia liga jis gyvena „daugiau nei 30 metų“, M. J. Foxas nurodė, jog visą dėmesį sutelkė į dėkingumą, kad dar nepralaimėjo kovos Parkinsono ligai.

„Suprantu, kaip sunku kitiems, kaip sunku man, bet turiu tam tikrų įgūdžių, padedančių nepasiduoti, – teigė garsenybė. – Taip pat suprantu, kad dėkingumas leidžia neprarasti optimizmo.“

„Jeigu gali rasti, už ką gali būti dėkingas, rasi ir priežastį judėti pirmyn bei gyventi toliau“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį Holivudo žvaigždė atskleidė, kad praėję metai buvo „siaubingi“, kalbant apie sveikatą, tačiau taip pat pasidžiaugė, jog buvo padaryta novatoriškų atradimų tyrinėjant Parkinsono ligą. Studijas finansavo jo fondas.

„Stat News“ duoto interviu metu M. J. Foxas aptarė neseniai paskelbtą tyrimą: mokslininkai išsiaiškino, kad Parkinsono ligą įmanoma nustatyti išanalizavus smegenų skystį, taigi, galima anksčiau pradėti gydymą.

„Tai svarbus atradimas. Dabar ligą galima aptikti ir gydyti anksčiau, nuostabu, – džiaugėsi M. J. Foxas, Parkinsono ligos diagnozę išgirdęs būdamas 29-erių. – Pagaliau atsipirko įdėtos pastangos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją