Serialo „Mano puikioji auklė“ žvaigždė mirė gegužės 30-ąją, pralaimėjusi ilgą kovą su vėžiu. Aktorei buvo 53-eji. Praėjus 40 dienų po netekties, A. Zavorotniuk dukra Ana socialiniuose tinkluose pasidalijo mamos nuotraukomis iš asmeninių archyvų.

„Mano mylima mamyte, šalia tavęs mano gyvenimas buvo kupinas šviesos, džiaugsmo, saulės ir meilės. Tu visą gyvenimą būsi mano kelrodė žvaigždė. Tu esi pati gražiausia, talentingiausia, išmintingiausia, geriausia ir linksmiausia, tu – pati geriausia mama pasaulyje. Visada užimsi svarbiausią vietą mano širdyje. Vesk mane per gyvenimą. Pažadu būti laiminga ir niekada nepasiduoti“, – parašė Ana.

Be archyvinių kadrų, dukra pasidalino ir akimirka iš atsisveikinimo su mama. Žvakių fone pastatytas portretas rodo, kaip prieš netektį atrodė garsi aktorė.

A. Zavorotniuk dukros įrašas apie mamą

„40 dienų kai tavęs nebėra, dalis mano širdies amžiams priklauso tau, dabar tu esi mano ryšys su dangumi. Ilsėkis ramybėje“, – rašė ji.

Anksčiau garsenybės dukra papasakojo, kad ketina sugrįžti į socialinius tinklus. „Supratau vieną labai svarbų dalyką, kuris leis judėti pirmyn, – jai ten lengviau ir geriau. Ji labai sunkiai sirgo, visi tie penkeri metai buvo beprotiškai sunkūs. O mes, jos vaikai, turime ją džiuginti, būti laimingi, sveiki ir tiesiog gyventi toliau.“

2020 m. A. Zavorotniuk buvo diagnozuotas galvos smegenų navikas – glioblastoma. Moterį palaikė artimieji ir sutuoktinis, dailiojo čiuožimo meistras Piotras Černyševas. Aktorės šeima ilgai slėpė ligą, bet 2020-aisiais galiausiai patvirtino, kad A. Zavorotniuk taikomas gydymas. Kol aktorė sirgo, žiniasklaidoje nepasirodė nė viena jos nuotrauka.

A. Zavorotniuk turėjo tris atžalas: dukrą Aną (dabar jai 28-eri), sūnų Maiklą (23-ejų metų amžiaus) ir penkerių metų amžiaus dukrelę Milą, kurios susilaikė su P. Černyševu. Aktorė buvo palaidota Trojekurovo kapinėse, Maskvoje, birželio 1 d.

Vaidmuo seriale „Antstoliai“ – paskutinis jos karjeroje. Aktorė nustojo filmuotis 2019 m., kai suprastėjo sveikata.