„Archewell Foundation“ artimas šaltinis svetainei „People“ sakė, kad pirminis čekis buvo išsiųstas, bet gavėjo nepasiekė. Fondas tikisi, kad ši problema bus greitai išspręsta, rašo people.com.

Gegužės 3 dieną Kalifornijos generalinis prokuroras Robas Bonta Labdaros ir paramos fondų registro vardu fondui „Archewell Foundation“ išsiuntė pranešimą dėl nustatytų pažeidimų. Remiantis dokumentu, kurį gavo „People“, ši organizacija yra „įtraukta į Labdaros ir paramos fondų registro sąrašą kaip padariusi pažeidimų, nes nepateikė reikalaujamos (-ų) metinės (-ių) ataskaitos (-ų) ir (arba) nesumokėjo veiklos pratęsimo mokesčių“.

„Organizacija, kuri yra įtraukta į sąrašą kaip vėluojanti sumokėti mokesčius, nepasižymi gera reputacija ir jai draudžiama užsiimti veikla, kuriai yra būtina registracija, įskaitant prašymus paremti fondą ar skirstyti lėšas, – rašoma laiške. – Tokiai organizacijai taip pat gali būti taikomos nuobaudos, o registras gali sustabdyti arba panaikinti jos registraciją. Pateikus vėluojančius duomenis, jums bus pranešta, kiek reikės sumokėti delspinigių“.

Pirmasis šią naujieną pranešė laikraštis „The New York Post“.

Pasak fondui artimo šaltinio, labdaros fondas dokumentus pateikė laiku, tačiau išsiųstas čekis taip ir nebuvo gautas. Fondas apie tai sužinojo tik tada, kai gavo pranešimą apie vėlavimą susimokėti mokesčius. Paštu buvo išsiųstas naujas čekis, ir „Archewell Foundation“ tikisi, kad ši problema bus greitai išspręsta – duomenys dokumentuose turėtų būti atnaujinti per artimiausias septynias darbo dienas.

Gegužės 3 dieną generalinio prokuroro išsiųstame laiške, kuris buvo gautas per Kalifornijos teisingumo departamentą, nurodoma, kad fondas įsikūręs Beverli Hilse, kuris yra maždaug už dviejų valandų kelio nuo Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės namų Montesite.

Meghan Markle ir princas Harry, jų įkurto fondo svetainė

„Archewell Foundation“ yra 39 metų princo Harry ir 42 metų M. Markle įsteigta ne pelno siekianti organizacija, įkurta po to, kai pora 2020 metais išsižadėjo karališkųjų pareigų.

„Mūsų misija paprasta: atsiskleisk, daryk gera. Mes išnaudojame progas atsiskleisdami, imdamiesi veiksmų ir išnaudodami neprilygstamą dėmesį, kad įkvėptume ir suvienytume bendruomenes – vietos ir pasaulio – tarnystės ir atjautos veiksmais“, – rašoma fondo svetainėje.

Santraukoje, kuri buvo įtraukta į pradinę „Archewell Foundation“ registracijos formą, pateiktą Kalifornijoje 2021 metais, fondo veikla apibūdinama plačiau.

„Archewell Foundation“ yra į poveikį orientuota, ne pelno siekianti organizacija, kurią įsteigė Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė. Pagrindinis „Archewell Foundation“ tikslas – įkvėpti ir vienyti bendruomenes – tiek vietines, tiek pasaulines, tiek internete, tiek už interneto ribų. „Archewell Foundation“ tiki, kad užuojauta yra svarbi XXI a. kultūrinė jėga, ir savo veikla fondas remia augančią bendradarbiaujančių organizacijų bendruomenę, skatinančią sistemingus kultūrinius pokyčius. „Archewell Foundation“ įsiklauso į žmones ir jų bendruomenes, padeda jiems papasakoti savo istorijas, žodžius pagrindžia realiais veiksmais ir atkreipia dėmesį į naują lyderių kartą“, – rašoma joje.

Princas Harry ir M. Markle anksčiau yra sakę, kad fondo pavadinimą „Archewell“ įkvėpė graikiškas žodis „arche“, reiškiantis „veiksmo šaltinį“, ir jis buvo sugalvotas anksčiau nei jų penkerių metų sūnaus, princo Archie vardas. Tas pats žodis figūruoja ir Sasekso kunigaikščio bei kunigaikštienės prodiuserinės kompanijos „Archewell Productions“ pavadinime.