Antrojo karalienės sūnaus princo Joachimo vaikai nuo 2023 m. sausio 1 d. bus žinomi kaip Jo Ekscelencija Monpezat grafas ir Jos Ekscelencija Monpezat grafienė, skelbia people.com.

Visi keturi vaikaičiai – 23-ejų metų amžiaus Nikolajus, 20-ies metų amžiaus Felixas, 13-os metų amžiaus Henrikas ir 10-ies metų amžiaus Athena – išsaugojo savo vietas (7–10) sosto paveldėjimo eilėje.

„Šiuo sprendimu Jos Didenybė karalienė nori suteikti savo vaikaičiams galimybę patiems pasirinkti gyvenimo kelią, išvengiant oficialiems Danijos karališkosios šeimos nariams taikomų reikalavimų ir apribojimų“, – pareiškime nurodė karališkieji rūmai.

Nikolajus ir Felixas yra princo Joachimo ir jo pirmosios žmonos Alexandros, Frederiksborgo grafienės, vaikai. 2008 m. princas vedė princesę Marie, su kuria susilaukė Henriko ir Athenos.

Karalienės sprendimas negalioja keturiems sosto įpėdinio kronprinco Frederiko ir kronprincesės Mary atžaloms. Skirtingai nuo pirmiau minėtų vaikaičių, 16-os metų amžiaus princas Christianas, 15-os metų amžiaus princesė Isabella ir 11-os metų amžiaus dvyniai princas Vincentas ir princesė Josephine liks karališkosios šeimos nariais.

Danijos karališkieji rūmai taip pat nurodė, kad „karalienės sprendimas atitinka panašius pokyčius, kuriuos pastaraisiais metais įgyvendino kitos karališkosios šeimos“.

Štai 2019 m. spalio mėnesį Švedijos karalius Karolis VI Gustavas pranešė, kad princesės Madeleine ir Chriso O’Neillo bei princo Carlo Philipo ir princesės Sofijos vaikai nebebus oficialiais karališkosios šeimos nariais. Jie išsaugojo princų ir princesių titulus, bet šie titulai tapo asmeniniais, ir jokie būsimi sutuoktiniai ar vaikai nebeturės į juos teisės.

Princesė Madeleine šią naujieną pakomentavo instagrame: „Šiandien rūmai pranešė, kad Leonore, Nicholas ir Adrienne nebepriklausys karališkajai šeimai. Šis pokytis buvo suplanuotas seniai. Chriso ir mano nuomone, nuostabu, kad vaikai gavo geresnę progą susikurti savo ateitį.“

Princas Carlas Philipas irgi pasidalijo savo mintimis instagrame: „Šiandien karalius pranešė, kad mūsų vaikai neteko karališkųjų titulų. Mes šį pokytį laikome teigiamu, nes Alexanderis ir Gabrielis galės laisviau rinktis, kuo nori būti gyvenime.“

Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia vėliau susilaukė trečio sūnaus – princo Juliano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją