Nesvarbu, tai būtų prezidento automobilių kolona ar labdaros futbolo rungtynės, yra begalė pavyzdžių, kai E. Macronas, tikėtina, kopijavo kitus pasaulio lyderius, kad sukurtų teigiamą įvaizdį, rašoma dailymail.co.uk.

2017 m. Prancūzijos prezidento rinkimuose E. Macronas šventė savo pergalę, tuomet pakėlęs rankas į viršų jis pavaizdavo „peace“ ženklą. Šis gestas prieš 80 metų buvo išgarsintas W. Churchilli‘io.

Po metų, lankydamasis Vatikane, E. Macronas su popiežiumi Pranciškumi šypsodamiesi keitėsi dovanomis. Šis kadras priminė anksčiau užfiksuotą tokį patį prezidento B. Obamos gestą.

Atrodo, kad T. May, G. W. Bushas ir net B. Johnsonas įkvėpė E. Macroną per beveik penkerius darbo metus.

Vienoje neseniai įamžintoje nuotraukoje E. Macronas matomas užsimerkęs ir trinantis surauktą antakį taip, kaip tai darė prezidentas J. F. Kennedy beviltiško pokalbio telefonu metu, septintojo dešimtmečio pradžioje.

Tiesa, tokie pavyzdžiai nėra ryškesni nei visai neseniai užfiksuotas V. Zelenskio stiliaus mėgdžiojimas. Iš pažiūros „nuoširdūs kadrai“ (nufotografuoti E. Macrono oficialaus fotografo) rodė prezidentą, dirbantį Eliziejaus rūmų aplinkoje, apsirengusį tamsiais džinsais ir juodu prancūzišku specialiųjų pajėgų džemperiu.

Dėl keistų užfiksuotų akimirkų buvo piktinamasi, kad Prancūzijos prezidentas bando įgyti tą patį populiarumą, kurį dabar turi V. Zelenskis.

Fotografijose E. Macronas yra vos atpažįstamas, jo storas juodas bliuzonas labai skiriasi nuo mėgstamos plonos tamsiai mėlynos striukės. Šalia matyti Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kuris pastarąsias tris savaites praleido vilkėdamas paprastą chaki spalvos bliuzoną ir marškinėlius. Teigiama, kad Macronas, pastebėjęs neįtikėtiną palaikymą V. Zelenskiui nusprendė pamėgdžioti jo stilių. Kas dar įkvėpė Prancūzijos lyderį?

E. Macronas ir V. Zelenskis / Soazig de la Moissonnière, Vida press nuotr.

Šiltas apkabinimas. Macronas apkabino Indijos ministrą pirmininką N. Modi, kai šis 2019 m. atvyko į Chantilly pilį, netoli Paryžiaus. Galbūt jis norėjo parodyti, kad su čia atvykusiu politiku sutaria taip pat gerai, kaip ir jo pirmtakis F. Hollande'u. 2016 m. sausio mėn. Modi buvo sutiktas panašiai Roko sode, Čandigare.

E. Macronas, N. Modi, F. Hollande'u

Draugai su Pranciškumi. Kai 2018 m. prezidentas E. Macronas buvo pakviestas į Vatikaną, apsikeitė su popiežiumi dovanomis. Ši akimirka priminė prezidento B. Obamos pokalbį su Pranciškumi 2014 m. B. Obama džiaugėsi 52 minutes trukusiu susitikimu su popiežiumi.

E. Macronas, popiežius Pranciškus, B. Obama

Pasirodymas gatvėje. Naujai išrinktas Prancūzijos prezidentas E. Macronas mojavo žmonėms, važiuodamas kariniu automobiliu Eliziejaus laukuose. Akimirka užfiksuota po oficialios inauguracijos ceremonijos 2017 m. gegužę. Tokios ceremonijos yra tradicinės naujai išrinktiems Prancūzijos prezidentams. Aukščiau Ch. de Gaulle'is leidosi į tokią pačią kelionę su atviru automobiliu 1968 m.

E. Macronas, Charlesas de Gaulle'is

Prezidentas E. Macronas palaikė šiltus santykius su buvusia Vokietijos kanclere A. Merkel. 2018 metais kanclerė į skruostą pabučiavo Prancūzijos prezidentą, kai ji pasitiko jį Berlyne prieš derybas Berlyno rūmuose vykstančiame Humboldto forume. E. Macronas toli gražu nėra vienintelis prezidentas, kuris taip meiliai sveikinosi su A. Merkel. 2006 m. G. W. Bushas taip pat pakštelėjo Vokietijos kanclerei į skruostą.

E. Macronas, A. Merkel, G. W. Bushas

Už pergalę. 2017 m. rinkimų kampanijos metu E. Macronas šventė savo pirmojo turo pergalę keldamas rankas į viršų ir sveikindamas „peace“ ženklu. Vos po trijų savaičių politikas buvo išrinktas prezidentu. Simbolis, žinoma, labiausiai siejamas su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku W. Churchilliu ir Antruoju pasauliniu karu.

E. Macronas, W. Churchillis

Politikai irgi sportuoja! 201 m. spalį E. Macronas dalyvavo rungtynėse, skirtose „Varietes club de France“ – komandos 50-mečiui paminėti. Politikai kartais naudojasi treniruotėmis, norėdami parodyti, kad jie žemiški ir nebijo atrodyti kvailai. Futbolą žaidė ir B. Johnsonas Raudonojo kryžiaus labdaros rungtynėse, Reaing mieste 2006 m.

E. Macronas, B. Johnsonas
Dalintis
Nuomonės