Gerbėjams naujiena buvo netikėta, ypač turint omenyje, atrodytų, tobulus santykius. Du vaikus (dukrą Apple, kuriai dabar 20-imt, ir sūnų Moses, kuriam dabar 18-a) auginusi pora visada atrodė kaip Holivudo harmonijos įsikūnijimas. Vis dėlto bendro gyvenimo užkulisiuose buvo bėdų, kurias matė tik G. Paltrow, skelbia hellomagazine.com.

Žurnalo „Vogue“ britiškai versijai skirtame atvirame straipsnyje 51-erių metų amžiaus aktorė atskleidė, kurią akimirką suprato, kad jos santuokai atėjo galas.

„Tai buvo mano 38-asis gimtadienis. Su Chrisu leidome laiką Toskanos provincijoje, ant kalvos esančioje nuostabioje trobelėje, iš kurios atsivėrė vaizdas į mišką. Artinosi ruduo: lapai jau buvo pamažu pradėję gelsti. Trobelė tobulai tiko išvykai gimtadienio proga: jauki svetainė su židiniu, virtuvinis stalas, lūžtantis nuo vietos ūkio gerybių – persikų, vynuoginių pomidorų, bazilikų, kiaušinių“, – idiliškai savo pasakojimą pradėjo moteris.

Nepaisant ramios atmosferos, G. Paltrow pajuto augantį nerimą: „Tiksliai nepasakysiu, kada tai nutiko, neprisimenu nei savaitės dienos, nei valandos. Bet žinojau, nepaisant pasivaikščiojimų susikabinus rankomis, ilgesnių pasivoliojimų lovoje rytais ir vyno „Barolo“ taurių, kad mano santuokai galas.“

Šis širdį veriantis suvokimas tapo poros santykių pabaigos pradžia, nors galutinis taškas buvo padėtas tik po kelerių metų.

Prisimindama santykius su buvusiu vyru, aktorė pareiškė: „Buvome artimi, tačiau niekada taip ir netapome tikra pora. Tiesiog ne itin gerai derėjome tarpusavyje. Visuomet buvo šiek tiek įtampos ir nepasitenkinimo, bet mudu labai mylėjome savo vaikus.“

Nepaisant įdėtų pastangų išsaugoti šeimą, besikaupianti įtampa darėsi nebepakeliama.

„Vaikystėje visos matytos skyrybos buvo nuožmios, kupinos patyčių ir nesibaigiančių pykčių“, – prisipažino aktorė ir pridūrė norėjusi išvengti tokio likimo.

G. Paltrow ir C. Martino sprendimas „sąmoningai išsiskirti“ nebuvo priimtas ekspromtu, tai buvo gerai apsvarstytas variantas, kurį pasiūlė jųdviejų psichologas. Sutuoktiniai šį metodą privačiai išbandė metus, o paskui visiems pranešė, kad suka skirtingais keliais.

„Ar buvo pasaulis, kuriame galėjome išsiskirti ir visko neprarasti? Ar galėjome būti šeima, net jeigu nebebuvome pora? Nusprendėme pabandyti“, – paaiškino ji.

G. Paltrow įmonės „Goop“ interneto svetainėje paskelbtas jųdviejų bendras pareiškimas atspindėjo šią viltį: „Liūdesio kupinomis širdimis nusprendėme išsiskirti. Priėjome prie išvados, kad nors labai mylime vienas kitą, gyvensime atskirai. Vis dėlto esame ir visuomet liksime šeima – daugeliu atžvilgių netgi artimesni nei kada nors anksčiau.“

Visuomenės reakcija į šį pareiškimą buvo nevienareikšmė, daugelis šaipėsi iš termino „sąmoningas išsiskyrimas“, prisiminė G. Paltrow: „Visuomenės nuostaba virto keista pašaipų ir pykčio kombinacija, kokios dar nebuvau mačiusi.“ Visgi laikui bėgant žmonės pradėjo įžvelgti garsenybių poros sprendimo naudą. „Dabar žmonės nebesityčioja, bet klausia, kaip mums pavyko tai padaryti.“

Iš Holivudo garsenybės sąmoningo išsiskyrimo kelionė pareikalavo gilios introspekcijos ir atsakingumo.

„Kiekvienos poros istorija skirtinga, bet mūsų santykių atveju privalėjau būti atsakinga už savo vaidmenį. Šiais santykiais bandžiau užgydyti tam tikras savo sielos žaizdas, dėl kurių nebuvau atvira sau. Buvau akla, atsargi, nepažeidžiama, netolerantiška. Turėjau visa tai pripažinti ir rasti drąsos pasidalyti su kitais“, – sakė G. Paltrow.

Abu buvę sutuoktiniai galiausiai susirado naujus partnerius. G. Paltrow 2018 m. ištekėjo už režisieriaus, 53-ejų metų amžiaus Brado Falchuko, išgarsėjusio serialais „American Horror Story“, „Glee“ ir „Scream Queens“.

47-erių metų amžiaus C. Martinas susitikinėja su 34-erių metų amžiaus aktore Dakota Johnson. Įdomu tai, kad G. Paltrow, C. Martinas ir D. Johnson palaiko harmoniškus santykius ir neretai kartu atostogauja bei susitinka šeimomis.

Kovo mėnesį pasirodė pranešimų, kad C. Martinas ir D. Johnson susižadėjo po šešerių metų draugystės.

G. Paltrow pripažįsta abiejų vyrų vaidmenį jos gyvenime: „Žinau, kad mano buvusiam sutuoktiniui buvo lemta tapti mano vaikų tėvu. Taip pat žinau, kad mano dabartinis vyras yra žmogus, su kuriuo pasensiu. Sąmoningas išsiskyrimas leidžia suprasti, jog dvi skirtingos meilės gali koegzistuoti ir puoselėti viena kitą.“