Kaip rašo leidinys „Daily Mail“, Aurora Agapova yra 19-metė Rusijos aukso kasyklos savininko dukra. Tėvo turtas vertinamas apie 70 milijonų eurų. Oligarchas A. Agapovas priskiriamas artimam Vladimiro Putino žmonių ratui.

Aurora užaugo Londone, tačiau nuo praėjusių metų gyvena Niujorke, kur ir studijuoja. Jauna moteris gyveno universiteto bendrabučiuose ir iki šiol dalijosi kambariu su 18-mete Kaitlyn Fung, pirmakurse politikos mokslų studente.

Oligarchas Andrejus Agapovas ir jo dukra Aurora Agapova

A. Agapova „The New York Post“ pasakojo: „Kiekvieną dieną kalbėjomės. Sakyčiau, neturėjome jokių ypatingų ginčų ar panašiai. Mūsų santykiai labai pagerėjo antrąjį semestrą“. Bent jau iki paskutinių įvykių.

Remiantis gegužės pabaigoje pateiktu ieškiniu, A. Agapova anksčiau tą mėnesį pastebėjo, kad kai kurios jos prabangios prekės dingo, o K. Fung piniginėje ji rado kvitą iš „The RealReal“, kuriame matomas dizainerių kurtų daiktų pardavimas. Jame buvo išvardyti A. Agapovai priklausę daiktai.

„Tą naktį negalėjau užmigti. Šiuos daiktus man padovanojo mama, jie man reiškė labai daug“, – aimanavo ji.

Prie sienos priremta K. Fung prisipažino apvogusi savo turtuolę kambariokę. Ji vogė papuošalus ir rankines, vėliau šiuos aksesuarus pardavė. Tarp pavogtų daiktų buvo 3 300 eurų vertės „Celine“ ir 4 000 eurų vertės „Chanel“ rankinės bei 22 000 eurų vertės rubino žiedas.

Įdomu tai, kad teismo dokumentuose A. Agapova išreiškia savo nepasitenkinimą tuo, kad K. Fung pardavė šiuos daiktus gerokai žemiau jų tikrosios rinkos vertės. Pavyzdžiui, 2 000 eurų vertės „Chanel“ apyrankę ji pardavė vos už 163 eurus, o 12 000 eurų vertės „Bvlgari“ karolius – už 2 325 eurus. Kita vertus, „The Cut“ žurnalistai, susisiekę su parduotuvės atstovais, išsiaiškino, kad už „Chanel“ apyrankę gauta 670 eurų, o ne minėti 163.

A. Agapova apie įvykį policijai pranešė gegužės 2 d., o jos draugė tą pačią dieną buvo sulaikyta (vėliau paleista), apkaltinta vagyste. Baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama teisme. Rusijos oligarcho dukra reikalauja 48 000 eurų žalos atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)