Tačiau dabar 47 metų amžiaus prancūzų batų dizaineris aukščio sąvoką pakylėjo į kitą lygmenį pagamindamas 20 centimetrų aukščio raudono pado aukštakulnius.

Įkvėpti baleto batelio formos į viršų šaunantys šilku ir „Swarovski“ krištolais išdailinti aukštakulniai bus parduodami aukcione kartu su įvairiomis kitomis mados prekėmis. Šiais pardavimais bus siekiama surinkti paramos lėšų Anglų nacionalinio baleto trupei.

Christiano Louboutino bateliai yra tik vienas iš unikalių egzempliorių, kuriuos aukcionui kūrė pirmaujantys mados meistrai.

Christiano Louboutino kūrinys (20 cm)

Dizaineriai, tarp kurių paminėtini „Erdem“, Gilesas Deaconas, „Moschino“, Roksanda Ilincic ir Julienas Macdonaldas, labdaringam tikslui sukūrė baleto įkvėptus dirbinius, kuriems modeliavo profesionalūs baleto šokėjai. 

Dabartinis aukcionas, per kurį tikimasi surinkti virš 50 000 svarų (192 000 Lt) Anglų nacionaliniam baletui, surengtas po to, kai Didžiosios Britanijos Meno taryba nusprendė nebeskirti 2 milijonų svarų (7,68 mln. Lt) paramos baleto kolektyvui.

C. Louboutinas sako: „Negalėjau atsispirti įkvėpimui iš Anglų nacionalinio baleto. Vis dėlto ar ne klasikinis baleto šokių batelis yra laikomas tobuliausiu aukštakulniu? Tai aukštakulnis, kuris šokėjas labiau nei bet kurias kitas moteris priartina prie dangaus, prie rojaus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją