Tačiau, atrodo, tradicinio karališkojo stiliaus epocha priartėjo prie pabaigos: monarchė pasikeitė šukuoseną. Kaip rašo žurnalas „People“, nuotraukose, kurios buvo paviešintos po praėjusios savaitės pradžioje Vindzoro pilyje įvykusio susitikimo su Kenterberio arkivyskupu Justinu Welby’iu ir Naujojo Pietų Velso (Australija) gubernatore Margaret Beazley, karalienės plaukai atrodo trumpesni nei įprastai.

Elžbietos II plaukai kiek anksčiau šį mėnesį, kai ji buvo nufotografuota per Platininio valdymo jubiliejaus šventę, dar buvo įprasto stiliaus ir ilgio. Šioje nuotraukoje, padarytoje birželio 2 d., karalienė iš savo balkono Bakingamo rūmuose stebi Vėliavos pagerbimo paradą:

Antradienį karalienė pirmą kartą pademonstravo naują įvaizdį susitikime su Kenterberio vyskupu:

Naujausiose nuotraukose jos plaukai yra pastebimai trumpesni. Pasak specialistų, kurie asmeniškai rūpinosi monarchės šukuosena, bet kokie jos išvaizdos pokyčiai yra ypatingos svarbos. Savo knygoje „The Other Side Of The Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe” (liet. „Kita monetos pusė: karalienė, kostiumininkė ir spinta“) karalienės padėjėja Angela Kelly pasidalijo prisiminimais, kaip jai tekdavo kirpti ir šukuoti Elžbietos plaukus. Jeigu įsivaizduojate, kad rūpintis aukščiausio rango karališkojo asmens šukuosena buvo streso kupinas darbas, visiškai neklystate.

Remiantis ištraukomis iš knygos, kurias paskelbė žurnalas „People“, A. Kelly 2020 metų kovą perėmė karalienės kirpėjos ir plaukų stilistės pareigas. Jai teko kas savaitę plauti karalienės plaukus, juos sušukuoti ir netgi, prireikus, pakirpti.

„Esu tikra, kad, išaugus mano pasitikėjimui savimi, karalienė galvojo, jog esu tikra profesionalė, ir ėmė netgi šaukti ant manęs: „Nedaryk taip, daryk šitaip. Teisingai, taip ir toliau, nekeisk nieko“. O mano vienintelė mintis buvo – dievulėliau, man džino su toniku. Taigi, kol karalienė sėdėjo po plaukų džiovintuvu, jai pasakiau, kad einu išgerti ko nors stipresnio, nes padaryti taip, kad jai viskas tiktų, man kelia per daug streso“, – knygoje rašo A. Kelly.