Ji ir jos sesuo Kako iš savo rezidencijos Tokijo Akasakos rajone ketvirtadienį nuvažiavo tamsiu limuzinu į netoliese esančius imperatoriškuosius rūmus, kur vyko imperatoriaus Naruhito rūmuose rengiamas rudens festivalis. Skaisčiai šviečiant saulei ji sveikino praeivius pro atidarytą automobilio langą, pranešė japonų dienraštis „Asahi Shimbun“.

Princesė Mako planuoja netrukus ištekėti už savo universiteto laikų draugo Kei Komuro, kuris yra jos amžiaus, o tai reiškia, kad ji praras savo karališkąją padėtį ir taps privačiu asmeniu. Tikimasi, kad jos sužadėtinis ateinantį pirmadienį atvyks vestuvėms į Tokiją iš JAV, kur dabar gyvena ir neseniai išlaikė advokato egzaminą. Po dviejų savaičių saviizoliacijos jis ir Mako spalio mėnesį oficialiai susituoks, pranešė Japonijos žiniasklaida. Mako planuoja atsisakyti ritualų ir ceremonijų, paprastai susijusių su vestuvėmis imperatoriaus dvare. Ji taip pat nenori priimti valstybės kraičio, į kurį turi teisę – maždaug 1,2 mln. dolerių. Pasak stebėtojų, tai jos būdas užsitikrinti laisvę.

55 metų sosto įpėdinio princo Akishino, jaunesniojo 61 metų imperatoriaus Naruhito brolio, ir jo žmonos Kiko dukra Mako yra susižadėjusi su K. Komuro jau maždaug ketverius metus, nors ir neoficialiai. Buvo tikimasi, kad jiedu susituoks 2018 m., tačiau vestuvių data staiga buvo atšaukta dėl finansinių problemų K. Komuro šeimoje. Dabar, kai baigė teisės studijas JAV, kur, žiniasklaidos teigimu, K. Komuro dirbs JAV advokatų kontoroje, jis ir jo sužadėtinė įgijo finansinę nepriklausomybę. Taigi Mako gali nusigręžti nuo ribojančio gyvenimo su senais ritualais imperatoriaus dvare ir pradėti naują gyvenimą su vyru Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją