Sekmadienį, pasklidus žiniai apie tai, kad JAV prezidentas J. Bidenas nebetęs rinkiminės kovos, į šią žinią greitai sureagavo visas pasaulis. Žinoma, progos pasisakyti ir įgelti dabartiniam prezidentui nepraleido ir J. Bideno konkurentas Donaldas Trumpas, mintimis pasidalijęs savo socialiniame tinkle.

„Suktasis Joe Bidenas buvo netinkamas prezidento rinkimams ir tikrai nėra tinkamas būti prezidentu, ir niekada nebuvo tinkamas“, – D. Trumpas rašė savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

Donaldas Trumpas

O štai buvęs JAV prezidentas Barackas Obama J. Bidenui išreiškė savo visapusišką palaikymą.

„Joe Bidenas buvo vienas svarbiausių Amerikos prezidentų, taip pat brangus mano draugas ir partneris. Šiandien mums taip pat buvo priminta – dar kartą – kad jis yra aukščiausios prabos patriotas“, – X paskyroje mintimis pasidalijo buvęs prezidentas, skelbia „People“.

Joe Bidenas ir Barackas Obama

Pasidalinti savo įžvalgomis suskubo ir įžymybės. Štai „Žvaigždžių karų“ aktorius Markas Hamillas teigė, kad J. Bidenas per savo kadenciją pasiekė tiek, kiek kai kurie prezidentai nėra pasiekę niekada.

„Po keturių melo, nusikaltimų, skandalų ir chaoso metų jis sugrąžino į prezidento postą sąžiningumą, orumą ir principingumą“, – rašė M. Hamillas.

Markas Hamillas

Palaikymo žodžių prezidentui negailėjo ir garsi aktorė bei atlikėja Barbra Streisand.

„Joe Bidenas įeis į istoriją kaip žmogus, kuris per savo 4 metų kadenciją pasiekė reikšmingų laimėjimų. Turėtume būti dėkingi už tai, kad jis palaikė mūsų demokratiją“, – skelbė ji.

Barbra Streisand

Tuo tarpu garsioji reperė Cardi B pasidalijo tik džiaugsmu dėl galimybės, kad po tokio J. Bideno žingsnio į rinkimų biuletenį galėtų būti įtraukta Kamala Harris, skelbia „People“.

„Sakiau jums, kad Kamala turėtų būti 2024-ųjų kandidatė. Po velnių, nustokite žaisti su manimi“, – žodžių į vatą nevyniojo ji.

Cardi B

Palaikymą K. Harris išreiškė ir dainininkė Ariana Grande, savo Instagrame pasidalindama J. Bideno įrašu apie naują galimą demokratų kandidatę bei palikdama nuorodą, skirtą užsiregistruoti balsavimui.

Ariana Grande

Jai antrino ir garsus atlikėjas Johnas Legendas. Anot dainininko, K. Harris yra tikrai pasiruošusi kovai su „autoritariniu, priespaudos kupinu D. Trumpo projektu“.

„Joe Bidenas vadovavo svarbiausiai per visą mano gyvenimą pirmai kadencijai, per kurią buvo pasiekta tikros pažangos. Esu dėkingas už malonę ir patriotizmą, kuriuos jis parodė pasirinkdamas pasitraukti dėl šalies“, – socialiniame tinkle Instagram rašė jis.

Geriausios 2023 metų DELFI fotografų nuotraukos

Tuo tarpu verslininkas Dave Portnoy socialiniame tinkle „X“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame atvirai parodė, kad didelio palaikymo iš jo pusės nei J. Bidenui, nei K. Harris tikrai nėra.

„Žmonės, kurie kontroliuoja Joe, taip pat kontroliuoja Kamalą ir jie ką tik sugriovė demokratiją grynu rinkimų sukčiavimu ir vagyste“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją