Britų kariuomenės veteranas Aaronas Mapplebeckas karaliui pasakė, kad praėjusiais metais buvo gydomas nuo vėžio ir kuriam laikui buvo netekęs skonio pojūčio. Tada Karolis III nurodė, kad ir jam pasireiškė šis šalutinis poveikis. Ar jo skonio pojūtis sugrįžo, neaišku, skelbia nypost.com.

Vėžio diagnozę Karolis III išgirdo vasario mėnesį, kai apsilankė pas gydytojus dėl padidėjusios prostatos. Apžiūros metu medikai aptiko „dar vieną problemą“, kurią reikia gydyti.

Bakingamo rūmai vėliau patikslino, kad karaliui diagnozuotas ne prostatos vėžys.

Karalius Karolis III

Remiantis Amerikos vėžio draugijos informacija, kai kurios vėžiui gydyti taikomos procedūros gali pakeisti paciento skonio ir uoslės pojūčius. Paprastai skonis sugrįžta baigus gydymą, tačiau kartais šalutinis poveikis užsitęsia ilgiau. Amerikos vėžio draugija rekomenduoja citrinų skonio ledinukus be cukraus, kramtomąją gumą arba mėtinius saldainius, taip pat aštriais prieskoniais pagardintą maistą, praradus skonio arba uoslės pojūtį.

Apie savo kovą su vėžiu Karolis III prabilo praėjus vos keletui dienų po viešo pranešimo.

„Noriu širdingai padėkoti visiems už galybę šiltų palaikymo žinučių ir palinkėjimų, kuriuos gavau pastarosiomis dienomis, – vasario 10 d. Bakingamo rūmų išplatintame pareiškime sakė jis. – Kaip žino visi, kurie sirgo vėžiu, tokie malonūs žodžiai yra geriausia paguoda ir padrąsinimas.“

Karalius, kurio marti Kate Middleton irgi serga vėžiu, kuriam laikui buvo sustabdęs dalyvavimą viešuose renginiuose, kad galėtų daugiau dėmesio skirti sveikatai, bet balandžio mėnesio pabaigoje vėl ėmė juose rodytis, pavyzdžiui, su žmona Camilla apsilankė Londono centre esančiame Universiteto koledžo ligoninės Macmillano vėžio centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją