Socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše K. Middleton sakė, kad baigė chemoterapijos kursą ir sieks „išlikti be vėžio“.

Neįtikėtinai nuoširdžiame ir itin asmeniškame įraše matyti, kaip ji, princas Williamas, princas George’as, princesė Charlotte ir princas Louis’as kartu leidžia laiką Norfolke.

„Baigiantis vasarai negaliu apsakyti, koks palengvėjimas, kad pagaliau baigiau chemoterapijos kursą.

Pastarieji devyni mėnesiai mums, kaip šeimai, buvo nepaprastai sunkūs. Gyvenimas, kaip žinote, gali pasikeisti akimirksniu, todėl turėjome rasti būdą, kaip plaukti audringais vandenimis ir nežinomais keliais.

Kelionė vėžio keliu yra sudėtinga, bauginanti ir nenuspėjama visiems, ypač artimiausiems žmonėms.

Su nuolankumu ji taip pat padeda susidurti akis į akį su savo pačių pažeidžiamumu taip, kaip niekada anksčiau nesusimąstėte, o kartu ir naujai pažvelgti į viską.

Šis laikas mums su Wiliamu visų pirma priminė susimąstyti ir būti dėkingiems už paprastus, bet svarbius gyvenimo dalykus, kuriuos daugelis iš mūsų dažnai laiko savaime suprantamais. Tiesiog mylėti ir būti mylimam.

Dabar daugiausia dėmesio skiriu tam, kad išvengčiau vėžio. Nors baigiau chemoterapiją, mano kelias į išgijimą ir visišką pasveikimą yra ilgas, todėl ir toliau turiu stengtis kiekvieną dieną priimti taip, kaip ji ateina.

Vis dėlto nekantrauju grįžti į darbą ir artimiausiais mėnesiais, kai tik galėsiu, imtis dar kelių viešų įsipareigojimų.

Nepaisant visko, kas buvo prieš tai, į šį naują sveikimo etapą įžengiu su nauja viltimi ir gyvenimo vertinimu.

Wiliamas ir aš esame labai dėkingi už paramą, kurios sulaukėme, ir pasisėmėme daug stiprybės iš visų, kurie šiuo metu mums padeda. Visų gerumas, empatija ir užuojauta iš tiesų nuoširdžiai padeda.

Visiems, kurie tęsia savo kelionę vėžio keliu, – lieku su jumis, šalia, ranka rankon. Iš tamsos gali kilti šviesa, tad tegul ta šviesa šviečia ryškiai“, – rašoma prie vaizdo įrašo.

„Delfi“ primena, kad kovo mėnesį princesė sakė, kad po pilvo operacijos buvo rasta ikivėžinių ląstelių ir kad jai teks atlikti profilaktinės chemoterapijos kursą.

Beje, visai neseniai princesė antrą kartą pasirodė viešai po to, kai 2024 m. pradžioje atskleidė, kad serga vėžiu. K. Middleton dalyvavo Vimbldono vyrų vienetų finale su princese Charlotte, praneša „The Telegraph“.

Velso princesė renginyje dalyvavo su savo devynerių metų dukra princese Charlotte, kuri yra trečia eilėje į sostą. Jos stebėjo, kaip Carlosas Alcarazas ir Novakas Džokovičius žaidė praėjusių metų finalo pakartotiniame mače. Renginyje taip pat dalyvavo K. Middleton sesuo Pippa Matthews.

„Velso princesė sulaukė gausių ovacijų, kai ji ir princesė Charlotte įėjo į karališkąją ložę bei užėmė savo vietas. Kate plačiai nusišypsojo ir pamojavo miniai“, – sakė žurnalistai.