Garsi latvių atlikėja L. Vaikule Jūrmaloje organizuoja kasmetinį muzikos festivalį „Rendezvous“. Nepaisant paramos Ukrainai, atlikėja į renginį pakvietė ne tik Ukrainos žvaigždes, bet ir žinomus rusų atlikėjus, pasisakiusius prieš karą.

Kaip skelbia Unian.net, ne visiems ukrainiečiams patiko toks L. Vaikulės gestas, dalis Ukrainos įžymybių atsisakė dalyvauti festivalyje.

Pranešama, kad ukrainiečių žvaigždžių, kurios vėliau nesutiko koncertuoti Jūrmaloje, sąraše buvo galima matyti ir dainininkės Nadios Dorofejevos vardą.

Unian.net rašo, kad atlikėja akimirksniu buvo apipilta klausimais, ar ji vyks į Latviją kurti „tautų draugystės“ iliuzijos, tačiau atlikėjos vadybininkai kategoriškai neigė jos dalyvavimą festivalyje.

„Atlikėjos vardo šiuo metu nėra nei festivalio atlikėjų sąstate, kad ji pasirodys nerašoma ir renginio svetainėje. Iš pradžių, kai buvo suderintas atlikėjos pasirodymas Jūrmaloje, ji žinojo, kokie ukrainiečiai lips su ja ant scenos liepos 26-ąją. Vėliau, kai buvo pastebėta, kas pasirodys kitomis festivalio dienomis, nusprendėme, kad negalime koncertuoti vienoje scenoje su visais. Atsiprašėme organizatorių ir atsisakėme koncertuoti“, – rašė „Telegram“ kanalas „Muzvar“ cituodamas atlikėjos vadybą.

Tarp paskelbtų atlikėjų taip pat buvo Olia Poliakova, bet jos komanda viešai pareiškė, kad dainininkės muzikiniame renginyje nebus.

„Olia Poliakova Laimos Vaikulės festivalyje nedalyvaus dėl įtempto atlikėjos koncertų grafiko Ukrainoje“, – rašoma „Muzvaro“ gautame pranešime.

Tačiau ne visos Ukrainos įžymybės laikosi tokios pozicijos. Atlikėjas Potap ir Nastia Kamenskikh pasirodys vienoje scenoje su Rusijos grupe „Bi-2“, Andrejumi Makarevičiumi, Maxu Pokrovskiu ir kitais.

Jie savo socialiniuose tinkluose paskelbė, kad dalyvaus Jūrmaloje vysiančiame festivalyje.

„Delfi“ primena, kad L. Vaikulė ne kartą viešai pasisakė prieš Rusijos karą Ukrainoje. Anksčiau ji palaikė komiką Maksiką Galkiną jo konflikte su RT vyriausiąja redaktore Margarita Simonjan dėl antikarinių pasisakymų, viename koncerte į sceną dainininkė išėjo su Ukrainos vėliava.

Anksčiau telefonu duotame interviu Delfi.lv dainininkė paaiškino, kad ji neabejotinai pasisako už Ukrainą: „O kaip kitaip galėtų būti? Ko dar buvo galima tikėtis iš manęs? Gyvename Latvijoje, esu Latvijos pilietė, tad mūsų politika ir pozicija yra aiškios“, – tvirtino L. Vaikulė.

Delfi.lv paklausta, ar svarstytų galimybę vėl rengti koncertus Rusijoje, L. Vaikulė atsakė: „Kol kas ne. Net neįsivaizduoju, ar emocijos leistų tai daryti! Bet nenoriu, kad žmones apimtų neapykanta“, – paaiškino atlikėja ir pridūrė, kad dabar visos Baltijos šalys privalo būti vieningos.