Vis dėlto už pianiną pasiūlyta suma yra mažesnė už pradinę kainą. Instrumentas buvo vertinamas nuo 2,3 iki 3,5 mln. eurų. Pianinas yra vienas iš 1 400 daiktų iš parduodamo F. Mercury palikimo. „Sotheby‘s“ aukcionų namai juos dar pardavinės iki ateinančio trečiadienio.

Interesantams siūlomi ne tik ranka rašyti dainų tekstai ir scenos kostiumai, bet ir daug meno kūrinių, paveikslų, baldų ar prabangių indų, kuriuos kolekcionavo atlikėjas.

Jau pirmąją aukciono dieną parduotas ir epinio hito „Bohemian Rhapsody“ originalus rankraštis, kurio 15-oje puslapių pieštuku ir tušinuku užrašytos pastabos atskleidžia skirtingas F. Mercury numatytas kūrinio kryptis, taip pat tai, kad iš pradžių kūrinį ketinta pavadinti „Mongolian Rhapsody“. Tačiau žodis „Mongolian“ buvo perbrauktas. Už rankraštį nepagailėta 1,6 mln. eurų (1,38 mln. svarų).

Prieš aukcioną visi varžytinėms pasiūlyti daiktai, kurie yra iš F. Mercury privataus namo „Garden Lodge“ Londono Kensigtono rajone, buvo eksponuojami „Sotheby's“ patalpose. Parodą „Freddie Mercury - A World Of His Own“, aukcionų namų duomenimis, aplankė apie 140 000 lankytojų.
F. Mercury savo namą „Garden Lodge“ paliko buvusiai savo gyvenimo partnerei ir artimai draugei Mary Austin. Ši dabar nusprendė atsisveikinti su daiktais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją