B. Hillas buvo iškili figūra britų kultūroje beveik keturis dešimtmečius, jo šou tapo viena populiariausių televizijos komedijų. 1971 m. Jungtinėje Karalystėje šią laidą žiūrėjo net 21 milijonas žiūrovų, o vienu didžiausių gerbėjų tapo popmuzikos karalius Michaelas Jacksonas. Šis ne kartą viešai sakė, jog žiūri serialą ir net veržėsi susitikti su B. Hillu.

„Thames“ TV kompanijai laida nešė neįtikėtiną pelną, ji išlieka populiari net ir praėjus keliems dešimtmečiams po komiko mirties.

Alfredas Hawthorne’as Hillas gimė 1924 m. Sautamptone, pietinėje Anglijos pakrantėje. Jo tėvas Alfredas Hillas (vėliau jis turėjo chirurginių reikmenų parduotuvę) ir senelis Henry Hillas buvo cirko klounai. Išėjęs iš mokyklos B. Hillas dirbo „Woolworths“ pienininku, tiltų pakėlėju, vairuotoju, būgnininku, paskui – artistų gastrolių organizatoriaus padėjėju.

1942 m. jis buvo pašauktas į karinę tarnybą, ten po mokymų tapo Britanijos kariuomenės mechaniku. Po 1944 m. rugsėjo jis buvo mechanikas, sunkvežimio vairuotojas ir paieškų operatorius Normandijoje, vėliau, karui baigiantis, jį perkėlė kariuomenės pramoginių renginių organizavimo diviziją.

Įkvėptas garsių britų komikų, B. Hillas nusprendė siekti karjeros šou versle. Jis pasikeitė vardą į Benny - savo mėgstamo komiko Jacko Benny garbei.

Po Antrojo pasaulinio karo B. Hillas dirbo radijo diktoriumi. Jis pirmą kartą pasirodė televizijoje 1950 m. Nuo 1962 iki 1963 m. vyras kūrė situacijų komediją „Benny Hill“, kurios kiekviename epizode vaidino skirtingus veikėjus.

Scenoje B. Hillas patirdavo stresą, radijuje sėkmė buvo permaininga, o televizija labiausiai atitiko jo natūrą. Laidoje „The Benny Hill Show“ buvo tiesiogiai transliuojamų segmentų, iš anksto filmuotų dalių, jos esmė – farso, burleskos ir dviprasmybių derinys.

Nuo praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio pradžios laidoje dalyvavo ir jaunų, dailių moterų trupė, vadinama „Hillo angelais“. Moterys šokdavo vienos arba pasirodydavo kartu su B. Hillu. Viena iš ilgiausiai vaidinusių „angelų“ buvo Sue Upton. Komikui taip pat padėjo Jane Leeves, aktorius Henry‘is McGee ir Bobas Toddas. Vėliau atsirado laidos dalis „Mažieji Hillo angelai“, kurioje dalyvaudavo aktorių ir ne tik jų vaikai.

Komikas Benas Eltonas tuo metu pareiškė, kad „The Benny Hill Show“ laida kalta dėl padaugėjusių moterų žaginimų Anglijoje ir kad apskritai laida kursto prievartą prieš moteris. Vėliau B. Eltonas pareiškė, kad jo komentarai buvo ištraukti iš konteksto.

B. Hillo šalininkai gynė mėgstamo komiko laidą, sakydami, kad šou pasitelkiami tradiciniai komiški stereotipai, kuriais siekta atspindėti universalias žmogiškas tiesas, o tai nėra nei pikta, nei pavojinga.

Galiausiai B. Hillas ir jo bičiulis, laidos prodiuseris Dennisas Kirklandas pareiškė, kad ši tema buvo nušviesta netiksliai ir tai rodo, kad kritikai galbūt nė nežiūrėjo laidų.

Asmeninis Benny Hillo gyvenimas

B. Hillas neturėjo savo namo Londone, jam labiau patiko nuomotis butą. Beveik 26-erius metus iki 1986 m. jis nuomojosi butą rajone Queen‘s Gate, vėliau persikėlė į Teddingtono rajoną. Vienu metu, ieškodamas, kur apsigyventi, jis buvo apsistojęs ir savo gimtajame Sautamptone. Komikas niekada neturėjo automobilio, nors mokėjo vairuoti.

B. Hillas buvo milijonierius, bet iš tėvų (ypač iš tėvo) perėmė kuklius įpročius – pirkti pigius maisto produktus prekybos centruose, pėsčiomis nueiti didelius atstumus, užuot kvietus taksi, nebent jam atsiųsdavo limuziną, nuolat adydavo ir lopydavo drabužius, nors sąskaita banke buvo septynženklė.

Vienintelė prabanga, kurią jis sau leisdavo – kelionės į užsienį. Tiesa, jis apsistodavo kukliuose moteliuose, o ne penkių žvaigždučių viešbučiuose. Pasakota, kad jis vis nesutikdavo remontuoti prakiurusio motinos namo stogo, nes „per brangu“, o motinai mirus laikė tą namą kaip relikviją ir nieko jame nekeitė.

B. Hillas nevedė, neturėjo vaikų. Jis piršosi dviem moterims, bet nė viena nesutiko. Dėl ekscentriškumo ir atsiskyrėliško gyvenimo būdo sklandė gandai, kad jis homoseksualus, bet jis visada juokdamasis juos paneigdavo.

Komikas buvo aistringas frankofilas, jis dažnai važiuodavo į Prancūziją, ypač į Marselį, kur iki devinto dešimtmečio galėdavo eiti į kavines neatpažintas, važinėdavo viešuoju transportu ir bendraudavo su vietos moterimis. Jis laisvai kalbėjo prancūziškai, šiek tiek mokėjo vokiškai, olandiškai ir itališkai.

Mirė vienas priešais televizorių

Po nestipraus širdies smūgio 1992 m. vasario 24 d. gydytojai pasakė, kad jam reikia mažinti svorį ir atlikti širdies šuntavimą. Jis nesutiko, o po savaitės jam sutriko inkstų veikla.

Komikas mirė būdamas 68 m., 1992 m. balandžio 20 d. Jo prodiuseris D. Kirklandas kelias dienas skambino, bet komikas neatsiliepė. Tada prodiuseris užlipo kopėčiomis iki antro aukšto lango, per langą pamatė komiką ir paprašė kaimynų iškviesti policiją. Atvykę policininkai išlaužė duris ir rado komiką mirusį, sėdintį krėsle prieš televizorių. Medikai įvardino jo mirties priežastimi arterijų trombozę.

1992 m. balandžio 26 d. B. Hillą palaidojo „Hollybrook“ kapinėse Sautamptone. Pasklidus gandams, kad jis palaidotas su dideliu kiekiu aukso papuošalų, 1992 m. spalį vagys bandė iškasti jo kūną. Ryte rado vandalų iškastą jo kapą ir atidarytą karstą. Po dviejų valandų kapinių prižiūrėtojai užkasė kapo duobę, o kapą uždengė puse tonos sveriančia betono plokšte.

Benny Hillo gyvenimas nuotraukose: