Apie užklupusius nemalonumus prieš kelis mėnesius įžymybė prabilo savo instagramo paskyroje. Praėjus kuriam laikui ji ir vėl dalijasi šios ligos simptomais bei tuo, kaip su tuo gyvena.

„Esu traumuota. Gydytojai ką tik patvirtino, kad turiu disgeuziją. Tai skonio pakitimas, kai nuolat jaučiu druskos, metalo skonį 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę ir negaliu nustoti to jausti. Ką man daryti?“ – sunerimusi į gerbėjus kreipėsi moteris.

Ji ne kartą pabrėžė, kad ši situacija ją slegia. O norėdama sumažinti simptomus, Thalia geria vandenį su citrina, maistą valgo su actu ir daug druskos.

Pasirodo, nors negali paragauti maisto, ji gali užuosti jo kvapą.

„Tai keista, nes mano uoslė yra puiki. Galiu užuosti viską. Kai valgau, man viskas skanu, bet kai nustoju valgyti, burnoje jaučiu nuolatinį druskos, metalo skonį“, – instagrame dalijosi ji.

Thalia

Pasak Thalia, su šia situacija ji susiduria nuo praėjusių metų pabaigos, tačiau apie tai tylėjo, nes manė, kad tai tik laikina liga.

„Gydytojai sako, kad tai gali trukti mėnesius, o gal metus. Ir ne, aš nevaidinu. Prašau, pasakykite man, ar turite disgeuziją, nes noriu daugiau suprasti“, – prašė Thalia savo gerbėjų.

Užsienio naujienų portalas hola.com pasidomėjo, kad disgeuzija siejama su ageuzija – visišku skonio nebuvimu, ir hipogeuzija, skonio jautrumo sumažėjimu.

Pasak ekspertų, diagnozė paprastai būna sudėtinga, nes skonio pojūtis yra susietas su kitomis jutimo sistemomis.

Dažniausios disgeuzijos priežastys yra chemoterapija, astmos gydymas, cinko trūkumas, kepenų ligos, hipotirozė ir kt.