Buvusi pirmoji ponia Melania Trump ketvirtadienio vakarą pasirodė viešumoje po ilgesnės pauzės – ji dalyvavo Respublikonų nacionaliniame suvažiavime Milvokyje.

Ši išvyka buvo pirmasis jos pasirodymas viešumoje po šeštadienį įvykusio pasikėsinimo į jos vyrą, buvusį prezidentą Donaldą Trumpą, taip pat užfiksuotos pirmosios jos fotografijos, išplitusios po visą pasaulį, per kelis mėnesius. Buvęs modelis šiai progai vilkėjo raudoną Christian Dior kostiumėlį.

Šis drabužių ansamblis patiems akyliausiems jau galėjo būti matytas.

M. Trump dizainerių kurtą kostiumėlį taip pat vilkėjo 2017 m. oficialaus vizito metu su buvusiu prezidentu D. Trumpu Paryžiuje, kai jiedu susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu bei jo žmona Brigitte.

M. Trump savo įvaizdį papildė raudonais Christian Louboutin aukštakulniais.

Be to, manoma, kad raudona spalva pasirinkta ne šiaip sau – ji siejama su Respublikonų partija. Taip pat su galia, dėmesio pritraukimu, patriotiškumu.

Prabilo apie pasikėsinimą

Po visą pasaulį sukrėtusio pasikėsinimo į D. Trumpą jo žmona M. Trump taip pat neliko abejinga. Savo mintimis ji pasidalino socialinio tinklo „X“ paskyroje.

„Kai mačiau, kaip į mano vyrą Donaldą pataikė žiauri kulka, supratau, kad mano ir Barrono gyvenimas atsidūrė ant pražūtingų pokyčių slenksčio“, – rašė buvusi pirmoji ponia, turėdama omenyje liepos 13 d. įvykusį šaudymą per D. Trumpo mitingą Butleryje, Pensilvanijos valstijoje.

„Esu dėkinga drąsiems slaptosios tarnybos agentams ir teisėsaugos pareigūnams, kurie rizikavo savo gyvybe, kad apsaugotų mano vyrą“, – rašoma jos pareiškime.

Po tragedijos ji paragino visą šalį vienytis ir priminė, kad D. Trumpas ne tik politikas.

„Dabar galvoju apie jus, mano bičiuliai amerikiečiai. Mes visada buvome unikali sąjunga. Amerika mūsų švelniosios tautos suplyšęs audinys, bet mūsų drąsa ir sveikas protas turi pakilti ir vėl mus suvienyti į vieną.

Monstras, kuris mano vyrą pripažino kaip nežmonišką politinę mašiną, bandė užgniaužti Donaldo aistrą – jo juoką, išradingumą, meilę muzikai ir įkvėpimą. Pagrindiniai mano vyro gyvenimo aspektai – jo žmogiškoji pusė – buvo palaidoti po politine mašina“, – tęsė ji.

Buvusi pirmoji ponia apibūdino savo vyrą kaip „dosnų ir rūpestingą žmogų, su kuriuo buvo ir geriausiais, ir blogiausiais laikais“.

„Nekaltų aukų šeimoms, kurios dabar kenčia dėl šio bjauraus akto, nuolankiai reiškiu nuoširdžiausią užuojautą“, – rašė ji.

M. Trump taip pat padėkojo visų politinių pažiūrų amerikiečiams už tai, kad po incidento išreiškė paramą jos vyrui ir šeimai.

„Tiems iš jūsų, kurie verkia išreikšdami palaikymą, dėkoju. Dėkoju tiems iš jūsų, kurie ištiesė ranką už politinio susiskaldymo ribų – ačiū, kad nepamiršote, jog kiekvienas politikas yra vyras ar moteris, turintis mylinčią šeimą“, – viešą pareiškimą užbaigė M. Trump.

Netylėjo ir dukros

Apie išpuolį anksčiau prabilo ir D. Trumpo dukros – 42-ejų Ivanka Trump ir 30-ies Tiffany Trump.

Vyresnioji sesuo visiems dėkojo už maldas ir nuoširdžią meilę. Ji taip pat paminėjo ir kitas, kaip pati rašė, beprasmiško smurto aukas.

„<...> Esu dėkinga slaptajai tarnybai ir visiems kitiems teisėsaugos pareigūnams už greitus ir ryžtingus šiandieninius veiksmus. Aš ir toliau meldžiuosi už mūsų šalį. Tėti, aš tave myliu šiandien ir visada“, – socialiniame tinkle rašė I. Trump.

Apie kraupią situaciją pasisakiusi T. Trump trumpai parašė, kad jos tėvas – kovotojas.

„Kaip šiandien matėte, mano tėvas yra kovotojas ir jis toliau kovos už jus ir JAV“, – rašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją