Sąmokslo teorija, jog Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Donaldo Trumpo žmona turi antrininkę, kuri dalyvauja viešuose renginiuose, socialiniuose tinkluose sklando ne vienerius metus ir vis sustiprėja jos šalininkams pastebėjus menkiausią M. Trump išvaizdos pokytį, skelbia dailymail.co.uk.


Tiesa, šį kartą ekspertai paaiškino, kodėl dažniausiai emocijų per daug nedemonstruojanti įžymybė kartais gali virsti „neatpažįstama“ dėl „pakylančių veido riebalų“ ir judančių „odos klosčių“.

Estetinės medicinos specialistas dr. Hussainas Cheema „FEMAIL“ papasakojo, kad šypsena gali dramatiškai pakeisti garsenybės išvaizdą, ypač jeigu paprastai įžymaus žmogaus veido išraiška nuotraukose yra santūri.

Melania Trump ir Donaldas Trumpas

„Demonstruojant bet kokią veido išraišką, dirba veido raumenys. Kai šypsomės, susitraukia apatinėje veido dalyje esantys raumenys, – teigė jis. – Ties skruostais susikaupęs riebalų sluoksnis pakeliamas ir nustumiamas arčiau akių, todėl jos atrodo mažesnės.“

Be to, plačiai šypsantis tampa labiau matomos veido odos klostės, pridūrė dr. H. Cheema: „Šypsantis išryškėja kai kurios odos klostės, kurios yra nematomos esant neutraliai veido išraiškai. Taigi, judantys veido riebalai ir odos klostės visiškai pakeičia žmogaus išvaizdą. Kai kurie asmenys tampa neatpažįstami, palyginus su nuotrauka, kurioje jų veidas yra neišraiškingas.“

Grožio klinikos „Fvce“ vadovas įvardijo keletą žinomų žmonių, garsėjančių rūsčia veido išraiška, tačiau jiems nusišypsojus, išvaizda dramatiškai pasikeičia. Jis paaiškino, kad, pavyzdžiui, šypsantis Victoriai Beckham jos skruostai pasidaro pilnesni, nes pakyla veido riebalų sluoksnis.

„Taip pat išryškėja odos klostės tarp lūpų kampučių ir nosies“, – tęsė estetinės medicinos specialistas.

Dr. H Cheema nurodė, kad ir seserų Mary-Kate bei Ashley Olsen veidai panašiai pasikeičia šypsantis.

„Įdomu tai, kad šypsantis pakyla skruostai, todėl akys atrodo mažesnės, – sakė jis. – Kai Ashley įamžinama besišypsanti, jos veidas pailgėja ir atrodo labiau moteriškas.“

Savo komentarus dr. H. Cheema pateikė po savaitgalį vėl pasipylusių gandų, kad M. Trump naudoja dublerę. Spėliones sukėlė ketvirtadienį paviešinta nuotrauka, kurioje D. Trumpas ir M. Trump užfiksuoti lipantys iš prezidentinio sraigtasparnio „Marine One“ dalyvauti paskutiniuose prezidento rinkimų debatuose.

M. Trump buvo užsidėjusi didelius akinius nuo saulės ir plačiai šypsojosi. Kai kurie tviterio naudotojai yra įsitikinę, kad tokia veido išraiška yra nebūdinga paprastai nežymiai besišypsančiai pirmajai poniai. Žinoma, pasižiūrėjus į kitas truputį anksčiau padarytas M. Trump nuotraukas, iš karto pasidaro aišku, kad tai tikrai D. Trumpo žmona, o ne jos antrininkė. Visgi internautai šios sąmokslo teorijos neišsižadėjo, ir saitažodis #FakeMelania („Netikra Melania“) pradėjo populiarėti.

„Vienintelis dalykas, kurio pasigesiu pasikeitus vyriausybei, – Melanios antrininkių naudojimo viliantis, kad mes nieko nepastebėsime, – parašė vienas vyras. – Niekada netikėjau #FakeMelania sąmokslo teorija, bet akivaizdu, kad šioje nuotraukoje užfiksuota tikrai ne ji.“

„Norėjau gerai išsimiegoti, bet dabar nerandu sau vietos pamačiusi netikrą Melanią“, – pridūrė kita naudotoja.

Kokia yra teorija apie M. Trump dubleres?

Nepagrįsta sąmokslo teorija, kad pirmoji ponia turi antrininkių, atsirado 2017 m. spalio mėnesį, kai tviterio naudotojų dėmesį patraukė vaizdo įrašas, kuriame M. Trump stovi už nugaros D. Trumpui, kalbančiam su reporteriais apie pagalbą uragano nusiaubtam Puerto Rikui. Trumposios spaudos konferencijos metu JAV lyderis nurodė, kad kartu su juo yra ir jo žmona, nors moterį akivaizdžiai visi matė. „Mano žmona Melania kaip tik yra čia“, – sakė šalies vadovas.

Sąmokslo teorijų šalininkai nusprendė, kad D. Trumpas taip pasakė norėdamas nuslėpti faktą, jog M. Trump iš tikrųjų buvo kažkur kitur. Taip pat jie teigė, kad vaizdo medžiagoje pirmoji ponia atrodo nepanaši į save, ir ypač kritikavo jos nosies formą.

Sąmokslo teorija atgimė 2018-ųjų rugpjūčio mėnesį, kai JAV prezidentas su žmona lankėsi Ohajo valstijoje. Tada tviterio naudotojai tvirtino, kad M. Trump plaukai buvo perskirti ne toje vietoje ir kad tai tiesiog nebuvo tikroji Melania.