Pasak amerikiečių žiniasklaidos, apie J. Landau mirtį pranešė jo šeima. Apie netektį paskelbė ir Alanas Bergmanas iš bendrovės „Disney Entertainment“, prisidėjusios prie filmų „Įsikūnijimas“ kūrimo.

„Jonas buvo vizionierius, kurio ypatingas talentas ir aistra padėjo sukurti keletą nepamirštamiausių istorijų kino ekrane. Jo nepaprastas indėlis į kino pramonę paliko neišdildomą pėdsaką, mums jo labai trūks, – teigė A. Bergmanas pranešime, kurį cituoja žiniasklaida. – Jis buvo garsus ir sėkmingas prodiuseris, tačiau dar geresnis žmogus, tikra gamtos jėga, įkvėpdavusi visus aplink save“.

J. Cameronas, su kuriuo J. Landau vadovavo prodiuserinei kompanijai „Lightstorm Entertainment“, apie kiną rašančiam portalui „Deadline“ taip pat pabrėžė asmenines jo savybes. J. Landau buvo „tvirtas, rūpestingas, įtraukiantis, nenuilstantis, empatiškas ir visiškai unikalus“. „Jis kūrė puikius filmus, bet ne demonstruodamas valdžią, o skleisdamas šilumą ir filmo kūrimo džiaugsmą“, – kalbėjo režisierius.

J. Landau mirė būdamas 63-ejų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją