M. Spurlockas mirė Niujorke nuo vėžio komplikacijų, informuoja portalas „People“.

„Tą dieną buvo liūdna, nes teko atsisveikinti su broliu Morganu. Savo menu, idėjomis ir dosnumu Morganas davė ypač daug. Pasaulis neteko tikrai kūrybingo genijaus ir išskirtinės asmenybės. Labai didžiuojuosi, kad teko su juo dirbti“, – socialiniuose tinkluose po M. Spurlocko mirties parašė jo brolis Craigas.

M. Spurlockas turėjo du sūnus, Lakeną ir Kalleną, o su atžalų motinomis, Alexandra Jamieson ir Sara Bernstein, buvo išsiskyręs.

2004 metais M. Spurlocko sukurtas filmas „Supredidelis aš“ buvo nominuotas „Oskarui“ geriausių dokumentinių filmų kategorijoje. Šią juostą galima vadinti greitojo maisto pramonės analize. Paties M. Spurlocko suvaidintas pagrindinis personažas meta sau iššūkį ištisą mėnesį maitintis vien „McDonald’s“ parduodamu maistu.

Žiūrovų dėmesio sulaukė ir tokie M. Spurlocko sukurti dokumentiniai filmai kaip „Where in the World Is Osama bin Laden“ (2008 m.), „Geriausiai parduotas filmas“ („The Greatest Movie Ever Sold“) (2011m.), taip pat „Supredidelio aš“ tęsinys „Supredidelis aš 2. Šventoji vištiena!“(„Super Size Me 2: Holy Chicken!“).