Apie netektį pranešė žurnalas „People“. Žinią patvirtino ilgametė žvaigždės publicistė Leslies Sloane.

„Su skaudančia širdimi patvirtinu, kad mirė aktorė Shannen Doherty. Šeštadienį, liepos 13 d., po daugelio metų ji pralaimėjo kovą su vėžiu.

Atsidavusią dukrą, seserį, tetą ir draugę supo artimieji ir jos šuo Bowie. Šeima šiuo metu prašo privatumo, kad galėtų ramiai liūdėti“, – „People“ pranešė L. Sloane.

„Delfi“ primena, kad aktorei krūties vėžys buvo diagnozuotas 2015 m., o po dvejų metų ji paskelbė, kad pasiekė remisiją.

Tačiau 2019 m. vėžys sugrįžo, o 2020 m., deja, ji savo gerbėjams pranešė, kad jis progresavo iki ketvirtos stadijos.

Kad vėžys išplito į smegenis, ji patvirtino 2023 m. birželį, o tų pačių metų lapkritį – į kaulus.

Moteris dar pavasarį pasakojo apie planą, kuriuo padėtų savo mamai po mirties.

„Šiuo metu prioritetas yra mama. Žinau, kaip jai bus sunku, jeigu mirsiu pirmiau jos“, – tinklalaidės „Let’s Be Clear“ epizode anksčiau kalbėjo garsi moteris.

Shannen Doherty

„Jai bus labai sunku, todėl noriu padaryti, ką galiu, kad jai būtų lengviau. Nenoriu, kad jai tektų spręsti labai daug klausimų. Nenoriu, kad jai tektų sukti galvą dėl keturių sandėliukų su baldais“, – pridūrė ji.

Sh. Doherty tada pasakojo, kad jau buvo pradėjusi rūšiuoti savo daiktus: dalį norėjo paaukoti labdarai arba parduoti. Per nemažai metų aktorė sukaupė nemažai vertingų daiktų, tikėdamasi, jog juos bus galima parduoti.

Moteris lankėsi ir savo namuose Tenesyje susirinkti vertingiausių daiktų. Svajonės kada nors ten gyventi ir auginti žirgus aktorė jau nebepuoselėjo.

„Lankėmės Tenesyje, pakavau daiktus. Buvo labai sunku, užplūdo daugybė emocijų, nes tam tikra prasme tai buvo atsisveikinimas su svajone, kurią tiek ilgai puoselėjau. Norėjau, kad ten būtų mano ir mamos namai“, – pasidalino aktorė ir pridūrė, jog planavo įsteigti prieglaudą žirgams, „paliktiems savo šeimininkų dėl amžiaus ar neatlieptų lūkesčių“.

„Tai buvo viena iš mano svajonių. Taigi, pakavau daiktus ir pravirkau... Supratau, kad tai atsisveikinimas su svajone, kuri man reiškė tiek daug. Ar tai reiškia, kad atsisveikinu su gyvenimu? Ar tai reiškia, kad jau pasiduodu? Mama buvo kartu, ji prašė neatsisakyti tų namų sakė, kad viskas bus gerai. Drąsino, kad aš galiu, ir akimirką pamaniau, jog galbūt tikrai dar galiu“, – jautriomis akimirkomis su savo tinklalaidės klausytojais dalijosi moteris.

Visgi po savaitės visi vertingi daiktai iš Tenesio buvo pargabenti į Kaliforniją. Aktorė prisipažino, jog ją aplankė savotiškas nušvitimas, supratimas, kad ta svajonė buvo „kvaila mintis“, nes namų renovacija kainuotų didžiulius pinigus.

Shannen Doherty

Atsisveikinimas su ta vieta, anot jos, buvo pats teisingiausias sprendimas, nes galiausiai jis suteikė taip trokštamą „ramybės jausmą“.

„Vis dar galiu įgyvendinti savo svajonę padėti žirgams. Galiu ją įgyvendinti prisidėdama prie gelbėjimo darbų“, – teigė aktorė.

Jos teigimu, „daiktų ir nekilnojamo turto atsikratymas“ padės jos šeimai lengviau susitaikyti po neišvengiamais pokyčiais, o rūšiuojant daiktus atgijo labai daug gražių prisiminimų.

„Išparduodama, ko nebereikia, užsidirsiu pinigų, kuruos galėsiu skirti naujų prisiminimų kūrimui, prisiminimų su mano mylimiausiais žmonėmis. Galėsiu vežtis mamą atostogų, nes turėsiu daugiau laisvų lėšų. Tai bus geriausia investicija“, – sakė Sh. Doherty.