Nors jai nepavyko pakartoti pergalės praėjusį šeštadienį įvykusiame konkurse „Mis Argentina“ ir iškovoti teisės atstovauti šaliai grožio konkurse „Mis Visata“, A. Rodriguez visgi laimėjo „gražiausio veido“ kategorijoje. Moters teigimu, šis įvertinimas žymi pokyčių, kaip suvokiamas grožis, pradžią, skelbia CNN.

„Tai pirmas žingsnis pokyčių link,“ – po konkurso televizijos kanalui „CNN en Espanol“ sakė A. Rodriguez, turinti teisininkės ir žurnalistės išsilavinimą.

„Tikiuosi, kad mano dalyvavimas žymi savotišką lūžio tašką. Manau, kad išorinis grožis visada yra tokių konkursų esmė. Nesakau, jog tai yra blogai, tiesiog, galbūt, grožio suvokimo koncepcija turi plėstis“, – pridūrė ji.

A. Rodriguez galėjo dalyvauti grožio konkurse tik todėl, kad organizacija „Mis Visata“ pakeitė taisykles dėl amžiaus. Iki 2023-iųjų konkurso dalyvės privalėjo būti 18–28 m. amžiaus. 2024-aisiais viršutinė amžiaus riba buvo panaikinta.

„Teigiamai vertinu šį pokytį. Nors ir pamažu, bet judama tinkama linkme, – nurodė A. Rodriguez. – Džiaugiuosi, kad pirmoji pasinaudojau naujomis galimybėmis.“

Amžiaus viršutinės ribos panaikinimas buvo vienas iš daugelio pakeitimų, atliktų 2023 m., siekiant modernizuoti grožio konkursą. Pirmą kartą per ilgesnę nei 70 metų gyvavimo istoriją „Mis Visatos“ konkurse leidžiama dalyvauti ištekėjusioms arba išsiskyrusioms moterims, taip pat nėščioms ar turinčioms vaikų.

„Dalyvavo dar viena 40-ies metų amžiaus nėščia moteris, taip pat buvo 37-erių metų amžiaus dalyvė. Kaip matote, ribos plečiasi, – pažymėjo A. Rodriguez. – Buvo moterų, kurios yra mamos – anksčiau tokie dalykai „Mis Visatos“ konkursuose buvo neįsivaizduojami.“

Anot A. Rodriguez, nors ji ir neiškovojo teisės atstovauti savo šaliai, su grožiu, amžiumi, kūno forma ir svoriu susiję stereotipai taip pat pamažu keičiasi. Šeštadienį, gegužės 25 d., įvykusiame konkurse „Mis Argentina“ pergalę šventė 29-erių metų amžiaus Magali Benejam. Vadovaujantis ankstesnėmis taisyklėms, ji būtų buvusi per sena dalyvauti šiame konkurse.