Šią informaciją galima rasti žurnalo „Wired“ darbuotojo Steveno Levy knygoje „Facebook: The Inside Story“, kuri bus išleista šį mėnesį. Knygą recenzavo „Bloomberg“ žurnalistas Austinas Carras, skelbia independent.co.uk.

Savo apžvalgoje A. Carras užsimena, kad „Facebook“ vykdomasis direktorius yra „pamišęs dėl savo viešojo įvaizdžio“.

„Komunikacijų vadovas fenu džiovina vykdomojo direktoriaus pažastis prieš jam sakant kalbas, kad M. Zuckerbergas neprakaituotų apimtas jaudulio.“

Ši gudrybė, kurią „Facebook“ įkūrėjas neva naudoja prieš sakydamas kalbas, tikriausiai yra gana nauja, nes anksčiau buvo straipsnių apie M. Zuckerbergo jaudulį ir prakaitavimą ant scenos.

Kaip praneša „Business Insider“, 2010 m. M. Zuckerbergas viename technologijų renginyje kalbėjo su žurnaliste Kara Swisher apie savo platformos privatumą ir atrodė labai susikaustęs bei gausiai prakaitavo.

„Business Insider“ paklausta apie fenu džiovinamas pažastis, „Facebook“ atstovė spaudai Liz Bourgeois atsakė: „Vargu, ar tai yra tiesa. O jeigu ir yra, tokį sumanymą greičiausiai pasiūlė komunikacijų komanda. Kita vertus, visi, nors kartą dėvėję pilkus marškinėlius, puikiai supranta, kaip nemalonu prakaituoti.“

S. Levy knygos apie „Facebook“ tikslas – leisti visuomenei iš arčiau pažvelgti į socialinį tinklą ir jo virsmą technologijų konglomeratu. Žinoma, nepamirštama ir problemų, su kuriomis „Facebook“ susidūrė ir susiduria augančiame skaitmeniniame pasaulyje.

Informaciją apie šiuos dalykus knygos autorius surinko trejus metus bendraudamas su pačiu M. Zuckerbergu ir „Facebook“ veiklos direktore Sheryl Sandberg. Charakterizuodamas abu vadovus, reporteris nieko nenuslėpė ir nepagrąžino.

Remiantis A. Carro recenzija, S. Levy vykdomąjį vadovą tai apibūdina kaip „naivų genijų“, tai kaip „robotišką neskrupulingą verslininką“. S. Sandberg pavaizduota taip pat gana griežtai. Rašytojas ja vadina „mikrovaldytoja“, kuri „fanatiškai rūpinasi savo viešuoju įvaizdžiu“.

Knygoje teigiama, kad ji manipuliuoja žmonėmis ir gerai apgalvoja, kaip pateikti save kitiems, pavyzdžiui, „žurnalistų akivaizdoje apsimeta susijaudinusi, kad priverstų juos užduoti švelnesnius klausimus“.

L. Bourgeois „Twitter“ pakomentavo teiginius apie neva apsimestinį S. Sandberg nervingumą ir tvirtino, kad visais atvejais emocijos buvo tikros.

„Kaip žinote, su Sheryl dalyvavau daugybėje interviu, ir ji nesimuliavo. Tiesa, neretai jos susijaudinimo niekas nepastebėdavo, tik aš, – rašė atstovė spaudai. – Per trejus metus buvo gal tik du kartai, kai ji pasakė interviu imančiam žmogui, kad jaudinasi, ir abiem atvejais ji kalbėjo prieš kamerą apie savo vyro Dave’o mirtį. Eidama į pokalbius su knygos autoriumi, Sheryl jaudinosi kur kas dažniau, tačiau to niekas nepamatė.“

Nei M. Zuckerbergas, nei S. Sandberg viešai neišsakė savo nuomonės apie naująją knygą, be to, „Facebook“ neatsakė į „The Independent“ prašymą pakomentuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)