Po to, kai kartu su M. Markle 2020 metais išvyko gyventi į Kaliforniją, princas Harry dokumentuose pakeitė savo gyvenamosios vietos šalį – vietoje Jungtinės Karalystės ja tapo Jungtinės Valstijos, rašo people.com.

39 metų Sasekso hercogas informaciją apie pakeistą gyvenamosios vietos šalį pateikė Didžiosios Britanijos Įmonių rūmams (Companies House), susijusiems su jo aplinkosauginio turizmo iniciatyva „Travalyst“. Nors „pasikeitimo data“ buvo nurodyta kaip 2023 metų birželio 6-oji, dokumentai, kuriuos gavo „People“, rodo, kad ši informacija buvo paviešinta tik visai neseniai.

Gyvenamoji šalis buvo pakeista maždaug tuo pačiu metu, kai monarcho iždininkas paskelbė, kad Sasekso hercogas ir hercogienė „atlaisvino“ Frogmoro kotedžą – savo rezidenciją Vindzore. Prieš penkis mėnesius princo Harry ir M. Markle fondo „Archewell Foundation“ atstovas spaudai žurnalui „People“ sakė, kad pora buvo paprašyta palikti šią rezidenciją.

„Galime patvirtinti, kad Sasekso hercogas ir hercogienė buvo paprašyti apleisti savo rezidenciją Frogmoro kotedže“, – 2023 metų kovą sakė atstovas.

Pradėję kartu gyventi dviejų miegamųjų Notingamo kotedže, Londono Kensingtono rūmuose, Harry ir Meghan į erdvesnį Frogmoro kotedžą persikėlė prieš 2019 metų gegužę, kai gimė jų sūnus, princas Archie.

Prieš įsikeliant, šiame kotedže buvo atliktas didžiulis remontas, kuris, kaip teigiama, kainavo apie 3 mln. dolerių. Atsisakiusi karališkųjų vaidmenų, pora „visiškai padengė“ mokesčių mokėtojų lėšomis finansuotą renovaciją – pinigai jai buvo paimti iš Jungtinės Karalystės fondo „Sovereign Grant“, skirto karališkiesiems asmenims ir išlaikomo iš mokesčių mokėtojų lėšų.

Kurį laiką pagyvenę Vankuverio saloje, paskui Tylerio Perry rezidencijoje Los Andžele, 2020 metų vasarą princas Harry ir M. Markle nusipirko namą Montesito rajone Santa Barbaroje, kur 2021 metų birželį jiems gimė princesė Lilibet.

Tačiau jie ir toliau naudojosi Frogmoro kotedžu, kai lankydavosi Didžiojoje Britanijoje. 2022 metų birželį, vykstant karalienės Elžbietos II platininio jubiliejaus iškilmėms, Sasekso hercogas ir hercogienė čia buvo apsistoję su abiem savo vaikais. Frogmoro kotedžo kieme jie taip pat šventė pirmąjį Lili gimtadienį. Po kelių savaičių princas Harry vėl nakvojo šiuose namuose, kai buvo atvykęs į Londoną liudyti prieš „Mirror Group Newspapers“ dėl neteisėto informacijos rinkimo.

Vasario mėnesį per interviu laidai „Good Morning America“ Willas Reeve`as princo Harry paklausė, ar jam patinka gyventi JAV.
„Čia nuostabu, – atsakė Sasekso hercogas. – Man patinka kiekviena diena“.

Paklaustas, ar jaučiasi esąs amerikietis, princas Harry nusijuokė ir atsakė: „Ar jaučiuosi amerikietis? Hm, ne. Nežinau, kaip jaučiuosi“.
Harry sakė, jog „svarstė“ galimybę tapti JAV piliečiu, bet pažymėjo, kad tai nėra „prioritetinis“ klausimas.

Kalbėdamas apie „Invictus“ žaidynių žiemos treniruočių stovyklą, kuria tuo metu rūpinosi, princas Harry sakė: „Štai stoviu čia, šalia šių vaikinų, ir mano galvoje šmėsteli mintis apie Amerikos pilietybę, bet tai tikrai nėra tas dalykas, kuris šiuo metu man būtų prioritetinis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją