Princo Williamo įvaizdis sukėlė šurmulį

Šis video tapo svarbiu ne tik todėl, jog tai buvo pirmas kartas po to, kai Kate Middleton (42) buvo matoma viešoje erdvėje po dalyvavimo Vimbldone praėjusį mėnesį, tačiau taip pat ir dėl būsimojo karaliaus išvaizdos pokyčių.

Princas Williamas (42), įprastai pasirodantis su švariai nuskustu smakru, šįkart pasaulį nustebino savo barzdotu įvaizdžiu.

Kartu su žmona sveikindamas Didžiosios Britanijos sportininkus, užėmusius pergalingas vietas Paryžiaus 2024 metų olimpinėse žaidynėse, Velso princas vilkėjo mėlynus Didžiosios Britanijos komandos polo marškinėlius ir buvo su barzda.

Toks netikėtas ir gan netvarkingas karališkosios šeimos nario įvaizdis sukėlė daugybę emocijų socialiniuose tinkluose, sukėlusių komentarus, tokius kaip – „Barzdoto Williamo era sugrįžo“.

Kiti pakomentavo: „Smagu vėl pamatyti Catherine, na, ir Williamą nešvariai nusiskutusį haha, praėjo daug metų nuo tada, kai jį tokį matėme, koks vaizdelis!“

Tačiau nemaža dalis internautų pagyrė princą už jo barzdotą įvaizdį, sakydami: „Barzda princui Williamui labai tinka“ arba „Williamai, prašau, toliau augink tą barzdą!“

Princas, kuris daugelį metų rinkosi švariai nuskustą smakrą, paskutinį kartą su barzda buvo matomas 2008 metų Kalėdų dieną, tad prabėgo 16 metų.

Kate Middleton ir princas Williamas

Taisyklės veido plaukams, kurių laikosi karališkieji

Nors karalius Karolis III (75) ir princas Williamas praeityje augino veido plaukus, jie laikėsi įvaizdžio be barzdos.

Anot naujienų portalo „Hello!“ karalienė Elžbieta II prašė savo anūko, jog šis nusiskustų barzdą, kai jis priklausė antram kariniam postui.

Iki pastarųjų mėnesių Didžiosios Britanijos kariams armijoje nebuvo leidžiama auginti veido plaukų. Gairės buvo sušvelnintos šių metų kovo mėnesį, ir nepaisant to, jog dabar yra leidžiami, barzdos bei ūsai yra reguliariai tikrinami, kad būtų tvarkingi ir tinkamai prižiūrėti.

Tuo tarpu Karališkosios oro pajėgos savo personalui veido plaukus leido auginti nuo 2019-ųjų metų, o Karališkasis laivynas jų nedraudė jau daugelį metų.

Ginčas tarp brolių

Jaunesnysis princo Williamo brolis Harry (39) savo memuaruose „Spare“ (liet. „Atsarginis“) rašo apie tai, kaip savo močiutės, velionės karalienės, prašė leidimo išlaikyti barzdą savo vestuvių dieną su Meghan Markle (43) 2018 metais.

Tačiau knygoje, išleistoje 2023 metų sausį, Harry teigia, kad Velso princas „susierzino“, kai jis jam paaiškino, kad barzdos išlaikymas suteikia jam ramybės.

Princai Williamas ir Harry su žmonomis

„Galbūt tai paaiškina Zigmundo Froido teorija – barzda kaip saugumo antklodė. O galbūt Karlo Jungo – barzda kaip kaukė. Kad ir kas tai būtų, barzda mane ramino, ir aš norėjau jaustis kuo ramesnis savo vestuvių dieną“, – rašo Sasekso kunigaikštis.

Memuaruose jis teigia, kad vyresnysis brolis Williamas bandė kištis: „Tai nepriimtina, jis sakė. Juk yra karinės taisyklės ir panašiai.“

Harry rašo, kad Velso princas „neleido tų taisyklių pamiršti“ ir nesutarimas tarp brolių tęsėsi „asmeniškai telefonu, daugiau nei savaitę“, kol Williamas pripažino, kad jo nepasitenkinimas princo Harry veido plaukais kilo dėl to, jog jam pačiam nebuvo leista jų išlaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)