Šių metų „Mis Visatos“ konkurse varžėsi 84 šalių nacionalinių konkursų nugalėtojos, kurias vertino komisija, sudaryta iš modelio Halimos Aden, „Queer Eye“ žvaigždės Carsono Kressley, „TikTok“ žvaigždės Avani Gregg ir buvusių dviejų „Mis Visatos“ nugalėtojų – Janelle Commissiong iš Trinidado ir Tobago (1977 m. „Mis Visata“) ir Iris Mittenaere iš Prancūzijos (2016 m. „Mis Visata“).

Apie dvidešimt pusfinalio dalyvių buvo paskelbta šeštadienio vakarą, atsižvelgus į preliminaraus konkurso rezultatus (ir visuotinį gerbėjų balsavimą).

Po maudymosi kostiumėlių pasirodymo jų skaičius sumažėjo iki dešimties – iš konkurso pusfinalio iškrito pirmoji „kreivakojė“ konkurso dalyvė Mis Nepalas ir pirmoji burkini maudymosi kostiumėlį pasirinkusi Mis Pakistanas. Vakarinių suknelių ture dalyvių skaičius vėl sumažėjo perpus.

„Mis Visata 2023“ Sheynnis Palacios iš Nikaragvos

Po dviejų klausimų ir atsakymų karštomis temomis raundų varžėsi tik trys moterys: Sh. Palacios, A. Porsild ir trečiąją vietą užėmusi Moraya Wilson iš Australijos.

Per paskutinį turą paklausta, kuo galėtų tapti nors vieną gyvenimo dieną, Sh. Palacios pasirinko XVIII a. britų filosofę ir feministę Mary Wollstonecraft, kuri, pasak jos, sulaužė ribas ir „suteikė galimybę daugeliui moterų“.

„Šiandien moterims nėra jokių apribojimų“, – pridūrė ji, padėdama vertėjo.

Mis Kolumbija Camila Avella ir Mis Puerto Rikas Karla Guilfú papildė geriausiųjų penketuką, o dar viena dešimtuko narė, ispanė Athenea Pérez, buvo karūnuota konkurso „Mis Kongenialumas“.

Sh. Palacios pakeitė 2022 m. „Mis Visata“ R'Bonney Gabriel iš JAV.