Tarp sulaikytųjų buvo aštuoni ukrainiečiai ir gidas, Moldovos pilietis. Plaukdami laivu vyrai bandė kirsti Moldovos sieną. Visi jie buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad tarp sulaikytųjų – garsios Ukrainos dainininkės Sofijos Rotaru sūnus Ruslanas ir anūkas Anatolijus Evdokimenko.

Primename, kad dėl Rusijos agresijos Ukrainoje buvo įvesta karo padėtis, o ukrainiečiams nuo 18 iki 60 metų buvo uždrausta išvykti iš šalies.

Pati 74-erių Ukrainos popžvaigždė S. Rotaru smerkia Rusijos karą Ukrainoje.

Sovietų laikais didžiuliu populiarumu pasigirti galėjusi dainininkė prieš kelias dienas pasinaudojo proga pasauliui priminti, kaip šiuo metu kenčia jos šalis.

Savo instagramo paskyroje, kurią seka keli šimtai tūkstančių internautų, dainininkė neslėpė emocijų – pasidalijo nuotrauka su užrašu „Aš myliu Ukrainą“ ir jautriu komentaru.

„<...> Nepriklausomybė ir laisvė kainuoja brangiai – tai tiesa, bet ar tikrai ji verta tiek, kad Rusijos raketos naikintų civilius, vaikus ir miestus Ukrainoje.

Šie faktai drasko mano širdį į gabalus! Aš Kijeve! Meldžiuosi už mūsų gynėjus ir taiką Ukrainoje.

Rašau šį tekstą ir, taip, mano rankos dreba. Jos dreba, nes visoje Ukrainoje vyksta įnirtingi mūšiai... Stiprybės ir taikos mums visiems“, – skelbė S. Rotaru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės