Rugsėjo 15 d. Sasekso kunigaikščiui sukaks 40 metų. Ta proga jis gaus įspūdingą piniginę dovaną, rašo „New York Post“.

Kitaip negu jo brolis princas Williamas, kuriam žengiant į 5-ąjį gyvenimo dešimtmetį buvo surengtas iškilmingas varpų muzikos koncertas Vestminsterio abatijoje, Harry gaus didžiulę išmoką, už kurią turėtų jaustis dėkingas amžinatilsį prosenelei karalienei motinai Elžbietai.

Prieš porą metų mirusios karalienės Elžbietos II motina į šeimos patikos fondą padėjo 90 mln. dolerių (apie 83 mln. eurų), ir, kaip vieną iš disponavimo fondu sąlygų, nurodė Harry teisę naudotis konkrečia dalimi lėšų, įgyjamą sulaukus 40 metų, rašo „Times“.

Vis dėlto pajamos, kurias Harry galėtų gauti iš komercinės veiklos, ir toliau bus apmokestinamos.

Sasekso kunigaikščiui iš fondo turėtų atitekti 8,5 mln. dolerių (7,8 mln. eurų), ir ši suma yra didesnė nei Williamui numatyta dalis, praneša „Mirror“.

Princas Williamas, kaip sosto įpėdinis, pajamų gaus iš Kornvalio kunigaikštystės, nuo mokestinio įsipareigojimo atleistos valdos. Iš čia gaunamomis lėšomis yra finansuojamos visuomeninės, labdaringos ir privačios Velso princo iniciatyvos.

„Princas Williamas galės naudotis dideliu Kornvalio kunigaikštystės turtu. Tai yra privati valda, kurios pajamomis finansuojama visuomeninė, labdaringa ir privati karaliaus įpėdinio veikla“, – nurodė leidinio šaltinis.

„Kadangi taip yra, princas Harry veikiausiai gaus šiek tiek daugiau nei pusę broliams skirtos sumos, siekiančios 14 mln. svarų sterlingų (16,6 mln. eurų)“, – pridūrė šaltinis.

„New York Post“ žurnalistai susisiekė su Kensingtono rūmais ir kreipėsi į princo Harry bei Meghan Markle atstovus spaudai, tikėdamiesi gauti kokių nors komentarų.

40-mečio proga princui atiteksianti suma pastebimai papildys Sasekso kunigaikščių turtą, šiuo metu vertinamą maždaug 60 mln. dolerių (55,3 mln. eurų).

Nuosavas jų kapitalas ypač išaugo dėl kelių plačiau nuskambėjusių projektų, įgyvendintų atsiribojus nuo karališkosios šeimos pareigų 2020 metais ir persikėlus į Jungtines Valstijas.

Montecito mieste, Kalifornijoje, įsikūrusi pora ryžosi iniciatyvoms, nukreiptoms prieš kilminguosius Harry giminaičius ir dar labiau sukomplikavusioms ir taip pašlijusius santykius su Vindzorų klanu.

Harry ir M. Markle sutiko dalyvauti serijoje visiško atvirumo pareikalavusių projektų, atskleidusių stebėtinų detalių apie gyvenimą rūmuose.

Po interviu Oprah’ai Winfrey princas Harry ir M. Markle išleido šešių dalių per „Netflix“ parodytą dokumentinę medžiagą. Žinoma, būtina paminėti ir Harry prisiminimų knygą „Atsarginis“ („Spare“).

Visiškai neseniai pasklido žinia, kad princas Harry ketina išleisti knygos tęsinį.

Be to, netrukus startuos naujas M. Markle prekės ženklas „American Riviera Orchard“, kuris vien per pirmuosius gyvavimo metus turėtų duoti septynženklę sumą siekiantį pelną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją