Vyresniajai kartai gerai pažįstamas kaip „Jamaika“ ir „O sole mio“ kūrinių atlikėjas R. Loreti pasirodė drauge su savo mokiniu, dvylikamečiu Feliksu Karamianu iš Rusijos, žinomu italų pianistu ir aranžuotoju Fabrizio Masci bei kita palyda.
Nors italų dainininkas koncerto metu prisipažino, kad makaronai ir pasta yra jo silpnybė, R. Loreti panoro paragauti lietuvių tautinės virtuvės patiekalų. „Sužinoję, kad į mūsų restoraną atvyksta garsus italų atlikėjas, suruošėme daug gurmaniškų užkandžių, tačiau dėl laiko stokos ir nuovargio R. Loreti iškart paprašė rekomenduoti lietuviškus patiekalus“, – pasakojo „Bernelių užeigos“ gamybos vadovė Rasa Vasiliauskaitė.
R. Loreti gerbėjai žino, kad virtuvė yra dainininko aistra. Spaudoje eskaluojama daugybė įvairių faktų, kuriuose atskleidžiama, jog R. Loreti gamina maistą ne tik sau, bet ir draugams, o jo prabangiuose namuose įrengtos net keturios virtuvės. Žinomam dainininkui ir gurmanui buvo patiektos „Gaspadoriaus“ vaišės, kurias sudaro pagrindiniai lietuvių tautinės virtuvės valgiai: cepelinai, vėdarai, šonkauliukai, bulviniai blynai, rūkyta dešrelė, kiaulių kojos ir troškinti kopūstai. R. Loreti išragavo visus patiekalus, tačiau daugiausiai pagyrų sulaukė cepelinai bei kiaulės kojos.
Po vakarienės dainininkas neatsisakė paragauti lietuviškos samanės, kurią lygino su grappa (italijos vynuogių degtine). Visa grupė prie stalo kalbėjosi ir juokavo, o R. Loreti vakarienės metu atsipalaidavo. Jis niūniavo „feličita“ dainos motyvus, kalbėjosi ir fotografavosi.
Dainininkas prasitarė, kad koncerto metu jautė įtampą. Galbūt dėl didelėje „Žalgirio“ arenos erdvėje išsibarsčiusių gerbėjų, o gal dėl to, jog tai pirmasis koncertas Lietuvoje.
Po sočios vakarienės, visa svita iškeliavo ilsėtis, mat dainininko laukia koncertas Vilniuje.