Praėjusią savaitę Bulgarijos karališkoji šeima išgyveno vieną svarbiausių pastarųjų metų įvykių – Ferdinando I – pirmojo dinastijos karaliaus, šaliai atgavus nepriklausomybę nuo Osmanų imperijos, kūno repatriaciją. Ferdinando I kūnas buvo perlaidotas šeimos kriptoje Vrani rūmuose, neoficialioje Bulgarijos monarchų rezidencijoje. Caro palaikai buvo repatrijuoti ir perlaidoti Vokietijoje praėjus 76 metams po jo mirties.

Renginyje dalyvavo Bulgarijos karališkoji šeima: Bulgarijos princas Kirilas Preslavskis su žmona Rosario Nadal, Vidino kunigaikštis Konstantinas-Asenas, 17-metis Simeonas-Hasanas Munozas, taip pat jo motina kunigaikštienė Kalina ir jos vyras Kitinas Munozas. 52 metų kunigaikštienė Kalina renginyje sulaukė ypatingo dėmesio.

Retai viešumoje pasirodanti Bulgarijos princesė prikaustė dėmesį

Moteris yra vienintelė Simeono II – paskutiniojo Bulgarijos karaliaus – duktė. 1946 m. referendumu šalyje buvo panaikinta monarchija, o šeima emigravo į Ispaniją, kur ir apsigyveno. Kalina, Bulgarijos kunigaikštienė ir Saksonijos hercogienė, gimė 1972 m. sausio 19 d. Madride. Ispanijos sostinėje ji baigė prancūzų licėjų, o paskui mokėsi Anglijos koledže. Londone studijavo meno istoriją. 2002 m. spalio 26 d. ištekėjo už ispanų jūrininko Antonio José Quitín Muñoz y Valcarcel.

Viešumoje princesė pasirodydavo labai retai ir beveik neturėjo socialinio gyvenimo. Todėl, kai ji dalyvavo palaikų perlaidojimo ceremonijoje, atkreipė dėmesį savo išvaizda.

Bene labiausiai pasaulio akys krypo į ryškius rankų raumenis. Apkalbėtas ir princesės veidas, o konkrečiau – nosis.

Jos nosies problemas lėmė ne nevykusios plastinės operacijos, o trauma ir skaudžios jos pasekmės. Būdama aštuonerių ji mokykloje patyrė nelaimingą atsitikimą – išsimušė du dantis. Dar vienas nelaimingas atsitikimas įvyko, kai princesė 1999 m. studijavo Londone. Jos vyras papasakojo leidiniui „Vanity Fair“, kas nutiko.

„Ji nuvyko pas odontologą, kad gautų burnos apsaugą, bet, deja, odontologas išgręžė per daug dantų ties kaulo pagrindu. Tai sukėlė rimtų problemų, infekciją ir naują operaciją. Per mano ekspediciją 2000 m. (...), kai buvau savo stovykloje, ką tik grįžęs iš Londono, niekas į tai nekreipė dėmesio, nes iš pradžių atrodė, kad tai nedidelė problema (... ...) Bėgo dienos, nepaisydama skausmo ir diskomforto, ji kovojo su jais antibiotikais ir nuskausminamaisiais“, – sakė jis.

Retai viešumoje pasirodanti Bulgarijos princesė prikaustė dėmesį

„Tomis dienomis prasidėjo ekspedicija ir mes išplaukėme į jūrą, ji buvo atraminiame laive. Dėl negalėjimo patekti į ligoninę ir sąlygų jūroje infekcija progresavo ir ji dar labiau paūmėjo – buvo pažeista dalis jos akies. Turėjome skubiai ją evakuoti ir jai buvo atlikta operacija, taip pat skubiai, pirmenybę teikiant infekcijos pašalinimui. Taigi buvo padaryta estetinė žala, bet tuo metu tai nebuvo svarbu, svarbiausia buvo išgelbėti jos akį ir nosį nuo infekcijos“, – pridūrė Kitin Munoz.

Šeimai paviešinus nuotraukas su Kalina, jos paplito kaip virusas ir sukėlė daugybę diskusijų ir ginčų. Ypač visuomenę domino ne tiek jos nosis, kiek atletiškas kūno sudėjimas. Situaciją princesė nusprendė pakomentuoti.

„Skiriu save svorio treniruotėms ir kūno sveikatai, esu sportininkė“, – sakė princesė leidiniui EL MUNDO.